Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ventilator kabine kod Megane Sedane

Započeo Paranoja, 17.09.2014. - 23:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Paranoja

E ovako ljudi imam problem.
Otišao mi je ventilator kabine kako ga je najlakše zameniti,sa koje strane dopreti do njega.?
Ako bi ko mogao da mi pojasnim bio bi mu zahvalan?

nuk

Šta je tačno motorić grejanja?

wcyber

Paranoja

Ap0calypto

E takav je kod mene. Na scenic 1, iznad suvozacevih nogu se nalazi. Ja sam jedva nasao uz pomoc lampe i prednje kamere telefona :D. Drze ga 3 srafa, odatle samo ispadne. Skines sa napajanja, ja sam mislio da je moj otisao. Dosta wd 40, i spojis na napajanje i probas da li duva
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Paranoja

Nije kod mene kod suvozačevih,sve smo rasklopili nismoo mogli dopreti do njega :)
Možda je drugačiji raspored na Scenicu i Meganu :)

Ap0calypto

Ne vidim na telefonu koji auto imas
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

dalibor76

Mislim da covek vozi megan 2 sedan,a sto se tice ventilatora kod megana je dosta komplikovano da se dode do njega dosta je visoko postavljen tik ispod soferke bas pre dva dana sam ga video na mom meganu kada sam skidao plastiku oko brisaca soferke nebili proverio dali su zapuseni odvodi kisnice i tada sam ga ugledao kroz otvor gde ulazi spoljni vazduh.E sad mislim da tu neces moci da ga skines jer je otvor tesan mislim da ces morati da skidas celu tablu sa unutrasnje strane jer je po meni na nepristupacnom mestu neka me neko ispravi ako gresim.       

Paranoja

Skidali smo sa suvozačeve strane,i nikako nismo mogli dospeti do njega.

zligri

Nikad nisam ni menjao ni video kako se ovo radi. Pogledaj ovo upustvo od 41. do 43. strane, opisano je kako doci do ventilatora. Nadam se da ce ti pomoci

http://www.uas-bg.com/meganii/eng/MR364MEGANE6.pdf
zli

megane2

Molio bi sve koi su imali problema sa renaultom megan 2 u vezi ventilatora kabine da mi pomognu jer ne mogu se naplacat koliko servis guma m trazi para za obicni ventilator kabine 10 put idem dole i nista a svaki put naplate. Prije nekoliko je ventilator radio pa se culo nesto u njemu pa sam otiso u gumu m pa su rekli da je poplivo uradili i kazu da ga ostavim da se cetkice osuse nakon 2 dana nista nije radilo. Opet sam otiso pa su nagadali mozda je motor mozda ono sto pali vent rucno imam 4 brzine. ko bi neko znao kako da dodem do njega ili do cegane radi voli bi da mi pomogne jer cu poludit sa ovim lopovi,a. Hvala unaprijed
Eldin...

slavko_bgd

Dobrodošao na Forum.
Pre otvaranja teme pokušaj da koristiš pretragu. Izvoli link ka temi u kojoj je pisano o istom problemu: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=42946.0
Potragu za rešenjem svog problema možeš nastaviti ili u toj temi ili u ovoj koju si započeo, a uprava će spojiti teme ako bude potrebno u cilju lakše kasnije pretrage.

Što se tiče popravki i plaćanja, jedan skroz iskren i dobronameran savet:

svaki ovlašćeni  Renault/Dacia servis na prijemu daje procenu radova i procenu troška popravke, tako da nema iznenađenja koliko će usluga koštati. Ako je potrebno proširenje radova i troškova, stranka mora dati saglasnost za to.
Ako si preuzeo vozilo i potpisao radni nalog smatra se da prihvataš da platiš delove i usluge koje su u tom nalogu navedene. Ako smatraš da nije urađeno ono što je napisano u nalogu - ne preuzimaš vozilo dok se ne uradi/popravi, ne potpisuješ taj nalog i ne plaćaš ništa. Kad poprave - potpišeš, platiš i voziš. Uz nalog dobijaš račun/specifikaciju na osnovu kojeg plaćaš.
Ako si nezadovoljan, na svakom prijemnom ima broj telefona službe za odnose sa strankama i taj poziv je za stranke besplatan. Pozoveš i argumentuješ svoje nezadovoljstvo (bez reči "lopovi" i slično jer time stvaraš lošu sliku o sebi) i tražiš svoja prava. Prosto i jednostavno, veruj mi.

Pozdrav i srećno sa popravkom :ziveli:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

megane2

zdravo svima u mene je megane sedan 2 i imam problem sa ventilatorom, prvo se culo neko krckanje pa onda je prestao raditi. Ako neko zna sta je problem nek javi. Osigurac nije, poplivo je bio osusilo se, zacepionije, hvala unaprijed
Eldin...

Nemanja79

Na žalost da obnovim ovu temu oko ventilatora. Radio, po nekad brujao u poslednjoj brzini i danas ni da mrdne. Osigurac dobar, na konektorima dolazi struja. Megana 2 1.9 dci je u pitanju. Koliko kosta nov a koliko polovan motor ventilatora i kako ga skinuti.
Neplanirano i spontano dođoh do Megana II i ostadoh bez teksta :-)

enzo

Meni je na meganu 2 karavanu mijenjan ventilator tako sto je bukvalno kompletna maska izvadjena zarad toga. Kaze mi majstor kako je po njemu, to jedna od najlosijih odluka ikada sto se tice idejnih rjesenja za ventilator kabine u auto industriji.  Ja platio polovni 60, montazu 100 eura. 160 - sve zajedno. jbg.
Mirno more nikada nije napravilo iskusne mornare