Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Hladnjak klime

Započeo SagA, 09.06.2018. - 11:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Miran si nekoliko godina, treba prati i hladnjak kada se pere auto pištoljem.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

pistolj moze i da izbusi hladnjak  :kez:

Ap0calypto

Moze, zato prilagoditi mlaz :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

milan_k

Hladnjak je ne perem pistoljem, izbegavam to, nego u dvoristu kad odem kod mojih naprskam onaj zuti Axel Sgrasso, i onda crevom isperem, onako  "na palac", sasvim dovoljno

wcyber

mozda taj axel unistava hladnjak  :kez:  :165fs373950:

milan_k

To mi je preporucio majstor za klime, Zoki, pre 10ak godina (tri auta unazad)

U medjuvremenu sam vozio Merivu koja je kupljena na placu i od prvog do poslednjeg dana je klima radila isto, nigde popustila nije, cak sam i opalio auto i iskrivio hladnjake, hladnjak motora pukao na plasticnom nosacu, hladnjak klime nigde procureo nije, a redovno sam tako ispirao hladnjak. Ako sam necim na tom auto bio zadovoljan to je rad klima uredjaja.

A clio je kao sto sam napisao od skoro kod mene, ko zna koliko svajcarske soli nije isprano sa hladnjaka.

wcyber

cl1o

Prije mjesec-dva dopuna klime (i prošle godine dopunio) i majstor posumnja da vjerovatno pušta. Pregled sa nekakvom lampom i pokaže mi tačno gdje curi. Čini se vrlo malo ali na putu od 2500-3000 km koliko sada planiram nije za igranje. Uglavnom, nabavim hladnjak klime, 95 evra + 35e za još 250g dopune gasa (prethodno izvukao ostatak gasa da manje dodaje na kraju) i ruke. Samo je premjestio sa starog hladnjaka nekakav senzor.

Megane III, 66kw. Za Clio kaže da je prilično skuplje zbog stvari koje ste prethodno spominjali.

alexsasa

Citat: Jakota poslato 03.07.2024. - 16:29
Nije najskuplji deo

Meni crkao servo, i polovan servo sa zamenom i kodiranjem sam platio 30000 din, a nov deo oko 70000 din

A cini mi se da je sve otialo gore od cena delova za bilo koji auto

Mene zanima, kako skontati da je hladnjak busan ili neispravan?

Da li klima ne radi ili negde pusta freon, pa na osnovu toga zakljucite?
Hauba OEM isto 70k

Sent from my iPhone using Tapatalk

cl1o

Citat
Nije najskuplji deo

Meni crkao servo, i polovan servo sa zamenom i kodiranjem sam platio 30000 din, a nov deo oko 70000 din

A cini mi se da je sve otialo gore od cena delova za bilo koji auto

Mene zanima, kako skontati da je hladnjak busan ili neispravan?

Da li klima ne radi ili negde pusta freon, pa na osnovu toga zakljucite?

Lampa i posebne naočare i jasno se vidi drugačija boja tečnosti. Dao i meni da pogledam, potpuno jasno se vidi gdje gubi freon. To kada je u pitanju hladnjak klime, a može se desiti i na drugim mjestima.