Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ventilator kabine kod Megane Sedane

Započeo Paranoja, 17.09.2014. - 23:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mixXx

Pozdrav RFSovci
Jel ikad iko ustanovio lakši nacin skidanja ovog ventilatora?
Kako kazu ponekad je malo cijukao, pa se malo zvrcao... Pa stao...
Skinuo filter proradio...
Vratio filter opet stao.
Kad se lupne rukom pored filtera sa suvozaceve strane, proradi ali brunda... Kad se ugasi opet nece pa dok se rukom ne lupne.

Pokusat cu opet izvaditi filter kabine... Ali ce ga trebat skinuti pa nesto budziti ili mjenjati... Ali kako da a se ne skida cijela insteumentalka.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

Ćimo

drugar skoro radio na meganu i kaze da je gimnastika izvrsena sa donje strane,tj, kod papucica gasa,kocnice i kvacila...

filo

Jako koplikovano za ljude koji nikada nisu nesto slicno radili .  Potrebno demontirati gas i kocnicu . Sacekatii dase auto ohladi jer je blizu cev sa vrelom vodom .  

Ventilator nema smisla otvarati i krpiti . Nov kosta oko 6000din .  Potrebno stpljenje i vreme da se izvadi .  Jos vise da se vrati a da se ne izlomi .  Gimnastika ..  Obicno pre crkavanja pocne da bruji jer jedna od cetkica izgubi delimicno kontakt .  Nema smisla menjati cetkice jer kada dodje do toga kolektor je vec skoro unisten .  Popravka bi jako kratko trajala

Preporuka . Kupi nov da ne bi skidao to ponovo .

Predpostavljam da je megane 2
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

mixXx

Da... Megane 2 je... Sad evo izvadio filter i ni čuti... Ne javlja se...
E ja sam mislio da snime citav srednji stub... Od naslona za ruku pa dalje preko mjenjaca, radio i ave tu.. Pa da ce moći nekako da se izvuce... Al ovo ispade posao za majstora...

filo

Ja ga menjam sam ..  Skidas pedalu gasa i kocnicu .  Auto hladan . ima cev koja te ispece ako pokusas dok je vruc .  Onda konstruises  pored auta nesto da legnes . Glava ti dodje kod pedale gasa .  ispezis ruku i polako skines releje koje stoje zakaceni na Ventilatoru .  ima patent na samom kucistu . Odbravis ga i zakrenes u levu stranu . Polako izvadis i tada tek pocinju problemi  sa okretanjem i vadjenjem .  Spec je int kada dodjes do mesta gde je kocnica . tu okreces sam ventilator ka kocnici a kuciste prema volanu .  Sve polako i na osecaj.  Prolazi !

Da te ne tesim ali vracanje je jos teze. Nikako se nesme savijati sam ventilator jer moze lako da pukne i jos gore da ode u debalans .  Na ventilatoru ima i teg za balans koji mora da ostane na istom mestu i polozaju .

Trazis ventilator za meg 2 i to valeo  . Takav je fabricki . Neka sitna usteda je totalno bezvezna kad pomislis kolko je to komplkovano zameniti  .  Obavezno ocistiti kuciste gde stoji ventilator i krpom i vazduhom. isto je veoma bitno ocistiti kontakte na konektoru ventilatora .  Treba proveriti dali je tu doslo do grejanja radi loseg kontakta .

To sto si opisao su cetkice .  Sa cetkicama ide i kolektor koji bude u jako losem stanju .  Ako ga lupis dobije kontakt . To pali par dana i kraj .

Zaboravi krpljenje . Ne isplati se 

Jos nesto jako bitno !   ako auto ima karticu slobodne ruke obavezno raskaci akumulator .  Kada se demontira prekidac na kocnici moze da krene da pali i ako je u brzini .  Ako slucajno pritisnes start on bukvalno krece bez provere .

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

djiuliju

Ovo poslednje mi nije bas najjasnije, zar podatak da li je u brzini ili ne ne dobija sa senzora na menjacu? Ako je u brzini ne bi trebalo da zavergla, bilo kocnica pritisnuta ili ne  :nezna:

mire

Može, ako je pritisnuto kvačilo. Verovatno se demontira i pedala kvačila pa to pravi problem. :nezna:

nesaar72

Zdravo svima,vozim reno twingo i imam problema sa ventilatorom kabine.Radi samo na najvećoj brzini ,na četvorci,na 1,2 i 3 ne radi uopšte.Kontam,ako radi na 4 onda nije crkao....zna li neko u čemu je problem....inače,auto nema klimu  :help:

frenchkey

zar nisi već pitao na drugoj temi? Ljutit će se moderatori...

mixXx

Drugarski je se javiti... :)
Vec drugi dan nakon upita ga zamjenio...
Nov sa zamjenom 80 eura...
Ne čuje se da radi ;)

mixXx

Ekipa...

Primjetio sam da sad u hladnim zimskim danima, onu temperaturu (toplotu) sam prethodne godine postizao na auto rezimu 22 stepena....
Sad nakon zamjene ventilatora, moram manuelno pojacavat i stepene na 27 i jacinu vemtilatora da bi bilo toplo....

Ima li neko ideju sta je posrijedi?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

dendzo

Citat: mixXx poslato 02.07.2019. - 21:46
Drugarski je se javiti... :)
Vec drugi dan nakon upita ga zamjenio...
Nov sa zamjenom 80 eura...
Ne čuje se da radi ;)

Gde si menjao na megana ventilator. To je bas povoljno.
Mozes li mi poslati neki kontakt.

Ja krenuo za CG da upalim ventila iju ne radi. Pali klimu  tj lampicu (kada se upali odmaglivanje soferke) ni na jednu  brzinu ne radi. Još kad sam stao pocelo da dimi ispod brisaca....

Ako neko ima neku preporuku za servis oko i u  Bg neka javi.
Isplati mi se cak i dalje ptici ako je cena povoljna.
Inace prosto sumnjam da ce to neko raditi ispod 100 jevreja

"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "

dendzo

Bice rjeseno za neki dan.
Cjena smjesna naspram ocekivane.

frenchkey

dendzo

Remont ventilatora 2000 i ruke 1000 uz garanciju od 1 god.
Mislim da mi je ruke simbolicno naplatio zato sto me prijatelj poslao kod njega.

Inace ventilator je izvadjen bez skidanja table.