0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja ga menjam sam .. Skidas pedalu gasa i kocnicu . Auto hladan . ima cev koja te ispece ako pokusas dok je vruc . Onda konstruises pored auta nesto da legnes . Glava ti dodje kod pedale gasa . ispezis ruku i polako skines releje koje stoje zakaceni na Ventilatoru . ima patent na samom kucistu . Odbravis ga i zakrenes u levu stranu . Polako izvadis i tada tek pocinju problemi sa okretanjem i vadjenjem . Spec je int kada dodjes do mesta gde je kocnica . tu okreces sam ventilator ka kocnici a kuciste prema volanu . Sve polako i na osecaj. Prolazi !Da te ne tesim ali vracanje je jos teze. Nikako se nesme savijati sam ventilator jer moze lako da pukne i jos gore da ode u debalans . Na ventilatoru ima i teg za balans koji mora da ostane na istom mestu i polozaju . Trazis ventilator za meg 2 i to valeo . Takav je fabricki . Neka sitna usteda je totalno bezvezna kad pomislis kolko je to komplkovano zameniti . Obavezno ocistiti kuciste gde stoji ventilator i krpom i vazduhom. isto je veoma bitno ocistiti kontakte na konektoru ventilatora . Treba proveriti dali je tu doslo do grejanja radi loseg kontakta . To sto si opisao su cetkice . Sa cetkicama ide i kolektor koji bude u jako losem stanju . Ako ga lupis dobije kontakt . To pali par dana i kraj . Zaboravi krpljenje . Ne isplati se Jos nesto jako bitno ! ako auto ima karticu slobodne ruke obavezno raskaci akumulator . Kada se demontira prekidac na kocnici moze da krene da pali i ako je u brzini . Ako slucajno pritisnes start on bukvalno krece bez provere .