Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Curi ulje na semeringu

Započeo inabojanscenic, 16.11.2014. - 22:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

inabojanscenic

Pozzz, svim rendzerima. Imam problem sa scenikom II 1.9 dci. Curi mi ulje iz motora na semeringu radilice, bar mi je tako rekao majstor. Prethotni majstor  mi je rekao  da pusta ulje na EGR ventilu, ali je definitivno utvrdjeno kod ovog drugog da je semering u pitanju. Kad je hladan samo izbijaju kapljice na spoju motora i menjaca, a kad je ugrejan auto i posle voznje, u poslednje vreme poceo je da mi pravi barice ispod auta. Zna li neko d ali je problem samo u semeringu ili moze biti i do radilice ako ima zazore. Ili mozda stvara pritisak u karteu pa mi mora negde toliko da izbacuje?
Pozz

sagittarius82

mislim da samo moze da bude u semeringu da ne dihtuje  :) mislim da nije veliki posao majstoru da skine i pogleda ako jeste da ti zameni

inabojanscenic

Mozda i nije problem majstoru da to zameni,al zbog semeringa od 700-800 dinara,traze mi od 6000 do 8000 za skidanje menjaca :tup:
Cuo sam  da su neki to resili sa silikonom koji se stavlja izmedju motora i menjaca,a da se ne skida menjac
Pozz

kapor

Ti sto su to radili nisu nista sprecili, jer se semering nalazi na radilici i mora da se skida i menjac i ceo set lamele da bi se zamenio.

inabojanscenic

Pa dobro,sta je tu je ako mora da se skida menjac.A cudi me da je propisalo ulje tek tako,kod mene je tem mesec i po ovaj sendza i kad sam ga kupio sve bilo suvo.Za nepunih 1000km propisa .A na starom sendzi ovom crnom sa slike propisalo ulje iz menjaca i crknuo mi druk lezaj i curilo ulje ali iz menjaca i opet sam skidao menjac... Sta me ceka na sledecem autu,sta ce mu propisati videcemo :hail:
Pozz

wcyber

meni curka na tom semeringu kod menjaca vec od kad imam auto preko 40.000km i nikom nista .. :)

inabojanscenic

Nije problem da malo curka,ali meni kaplje muski preko noci napravio mi barice ispod auta i to sve u  zadnjih par dana.
Pozz

ajra

Pa ako gubis dosta ulja trebalo bi da ga zamenis. Ja mislim i da kod mene vlazi taj deo (a taj semering sam menjao prilikom generalne).  No kakva sam cepidlaka nemoj se zacuditi ako ga uskoro i zamenim :) Raspitaj se o kvalitetu tih semeringa kad budes kupovao i uzmi neki kvalitetan da ne radis vise puta isti posao. Meni se cini da nisu nesto kvalitetni kad toliko brzo mogu da provriste. Isto tako moze da bude i do pritiska u samom motoru, ali mislim da je najcesce ovaj najmanji kvar a to je da dihtung ode posle nekog vremena.

Saćipko

Ja sam ga menjao na espace-u i na volvo-u. Nista strasno za zamenu. Meni moj majstor uzima 30e za skidanje menjaca. Obavezno proveri-zameni lamelu i druk lezaj. Jedinstvena prilika
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zokce

Nije mi jasno zašto majstori toliko naplaćuju relativno jednostavnu operaciju skidanja menjača. Slažem se da treba ili još jedan par ruku ili dizalica u određenom momentu, ali to stvarno nije nešto posebno.

mire

Citat: inabojanscenic poslato 17.11.2014. - 23:42
Nije problem da malo curka,ali meni kaplje muski preko noci napravio mi barice ispod auta i to sve u  zadnjih par dana.

Sredi ti to što pre, dok ti se ne natopi lamela.

wcyber

Dok se ne natopi lamela ? Mozes malo da pojasnis ?

inabojanscenic

Nadam se da je samo semering,najmanja je to stvar. Pogledacu i lamelu i drug u kakvom su stanju,poteralo me otvaranje menjaca pa da ne bude za koji dan opet. A majstori bas i ne vole da skidaju menjac a dosta ih je i nestrucno u tome pa zato i nabijaju takve cene.Na prethotnom sendzi posle zamene druka i otvaranja zatvaranja menjaca auto mi brujao kad krecem,jbg radio mi shus majstor za sve pare a nisam imao vremena da mu vracam auto jer mi bilo par dana pred put za more. A za 30e u Bg nema nigde, od 50 do 70 a tek o ovlascenim prevarantima ni ne razmisljam.
Pozz

Ćimo

Na jednom od bivsih auta sam platio 40e skidanje i 40e montiranje menjaca +delovi i ruke za zamenu nekih sinhrona,brat bratu izaslo me 300e

inabojanscenic

Krene to od jedne gluposti pa izadje na ceo menjac i kvacilo
Pozz