Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Curi ulje na semeringu

Započeo inabojanscenic, 16.11.2014. - 22:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ćimo

Sto je najgore tada nisam menjao kvacilo i lamelu...a polovan najjeftiniji bio 350e,bese to pre 7 godina i to jedan vagen :)

Saćipko

Cimo je otvara menjac. I "oprrisao" unutra. I to kosta. Za zamenu semeringa i sta lamele, nema nikakve operacije. Kao sto kaze zokce, odsrafi, zasrafi. Skida se poluosovina leva, otkaci spona, viljuska, ostane da visi samo amort sa celjust. Olabave se drzaci motora, da motor "krene" malo dole, dok se na cekrku drzi motor. Skine se menjac i eto. Treba za celu operaciju, oko 4 sata, vrednom majstoru. Lamela moze da se pokvasi uljem, jer, prakticno,nista nema izmedju semeringa i korpe kvacila. To bi trebao brzo da sredis ako vec kape na betonu dok stoji.
Da li ti je zadnji deo auta prljav od ulja, i ceo pod? To je dokaz da curi u voznji
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

wcyber

Pa sustina je u ovom 4 sata, jer je to pola radnog vrmena na jedan auto... a to kosta ;)

Saćipko

Zato ne ides u ovl. servis i kod "renoovih servisera" koji imaju po 10 renoa ispred, dva u garazi, a ne rade ni jedan, ili jedan kilavo i to dva deckica koja slabo znaju, a "gazda" je pravi gazda u kombinezonu i nadgleda, "buta" dijagnostiku za soma i po (laka lova) i ode "gore" na rucak.
Ja sam to prevazisao jos 2001 sa prvim autom. Kad razmislim, nisam ni bolovao od toga...

Trazite ljudi majstora, ali majstora koji zna i kome jw tih 30-40e dnevnica, i koji radi jeadn pi jedan auto, i koji opet zaradi dosta mesecnona svom radu.
Ove boranije zaobilazim. Rade samo sto kosta preko 200e
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

inabojanscenic

Citat: sacipko poslato 18.11.2014. - 12:02
Cimo je otvara menjac. I "oprrisao" unutra. I to kosta. Za zamenu semeringa i sta lamele, nema nikakve operacije. Kao sto kaze zokce, odsrafi, zasrafi. Skida se poluosovina leva, otkaci spona, viljuska, ostane da visi samo amort sa celjust. Olabave se drzaci motora, da motor "krene" malo dole, dok se na cekrku drzi motor. Skine se menjac i eto. Treba za celu operaciju, oko 4 sata, vrednom majstoru. Lamela moze da se pokvasi uljem, jer, prakticno,nista nema izmedju semeringa i korpe kvacila. To bi trebao brzo da sredis ako vec kape na betonu dok stoji.
Da li ti je zadnji deo auta prljav od ulja, i ceo pod? To je dokaz da curi u voznji
Nije mi prljav zadnji deo hvala Bogu,samo to napred gde se sliva sa one zastitne plastike. Cuo sam i za to da moze da nakvasi lamelu i napravi jos vecu stetu,zato i nije neko resenje zaptivanje silikonom jer se razliva po menjacu. Sve ima svoju cenu i ta 4 sata za menjac :nezna:
Pozz

Saćipko

Vidis, meni nije curilo u mestu. Vec u voznji. Kad se vratim sa puta, Ni-Bg-Ni, pozadi na gepeku sve kao prljavo, a suvo. Kad prodjem prstima, crno. Ulje. Ispod karoserije, sve usrano od ulja. Tako i sa drugim autom, stim sto nisam hteo da menjam dok lamela nije pocela da proklizava. Tad sam i na njemu menjao. Isto, gepek i pod nauljani, kao da motor baca na auspuhu. Cak i ulje trosi. Pravi simptomi, kao da je produvao.

wcyber

A zapravo imas zasticenu limariju od rdje  :lolc:

inabojanscenic

Citat: sacipko poslato 18.11.2014. - 14:32
Vidis, meni nije curilo u mestu. Vec u voznji. Kad se vratim sa puta, Ni-Bg-Ni, pozadi na gepeku sve kao prljavo, a suvo. Kad prodjem prstima, crno. Ulje. Ispod karoserije, sve usrano od ulja. Tako i sa drugim autom, stim sto nisam hteo da menjam dok lamela nije pocela da proklizava. Tad sam i na njemu menjao. Isto, gepek i pod nauljani, kao da motor baca na auspuhu. Cak i ulje trosi. Pravi simptomi, kao da je produvao.

Dobro je pa nemam te simptome,samo u mestu curi posle voznje kad ga parkiram i to samo napred a nezad nema nista,sve je suvo.Ovih dana cu morati to da resim da ne ode na lamelu pa da ne bude jos veca steta.
Pozz

usdp

kako se krecu cene ?
recimo semering do menjaca je od 900 do 1900 u smederevu, logicno prodavac od 1900 preporucuje, dok je do kaiseva semering od 500 do 1200 takodje od 1200 preporucuje :D
konkretno meni je do menjaca pa me zanima neka preporuka koji kupiti  ?

wcyber

pa pazi, skuplje su ruke od semeringa .. pa ti stavi jeftiniji ...

usdp

1000dinara su ruke, menja mi i 2 silen bloka od prvog auta idem kod njega korektni smo.
znaci predlazes skuplji, recimo najskuplji? i ja sam za varijantu ako je zaista bolji, uzecu ga 700-800 dinara mi ne znaci ako cu miran biti.

wcyber

za 1000 din skida menjac ?  :banghead:

usdp

1000 dinara zamena semeringa i naravno da ga kupim.
Nije skup uopste, prosle godine, zamena 4 silen bloka na traverzi, spone, 2 nosaca motora i 1 menjaca 3000

kapor

Ćimo

Pa gazda :)