Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Curi ulje na semeringu

Započeo inabojanscenic, 16.11.2014. - 22:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

usdp

Majstor :D
Ja da ga skidam necu sigurno jer mi uzak kanal za tu radnju niti imam prigodan alat za toliku intervenciju.

kapor

Onda imas stvarno povoljog majstora ako ce za 1000 din, da skida menjac da zameni semering.

usdp

da l ce da ga skida ili sta vec ne znam nisam pitao rekao je ako je taj do menjaca 1000din ruke, ali zamenice ga za te pare.

mire

Citat: wcyber poslato 18.11.2014. - 09:48
Dok se ne natopi lamela ? Mozes malo da pojasnis ?

Jednostavno je. Curi ulje, dođe do lamele, zamasti je i onda možeš da je baciš.

Saćipko

Pazi, koji god da uzmes semering potrajace. Originalni traje bar 10hod. ovaj nek potraje i 5... Sta znam. Ja nisam nesto vodio racuna...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

ajra

Citat: mupe poslato 18.11.2014. - 18:46
Jednostavno je. Curi ulje, dođe do lamele, zamasti je i onda možeš da je baciš.

pa onda zamenis i lamelu i taj semering ;) taman da ne placas ruke samo za semering.

inabojanscenic

Citat: usdp poslato 18.11.2014. - 16:53
1000 dinara zamena semeringa i naravno da ga kupim.
Nije skup uopste, prosle godine, zamena 4 silen bloka na traverzi, spone, 2 nosaca motora i 1 menjaca 3000

Gde ima to za 1000 zamena semeringa?Eto me odmaah sutra kod njega pa moze i dva puta da skida menjac.Da to nije neka prevara sa silikonom,kao sto su mom caletu na c4 umesto zamene semeringa stavili silikon :vidiga1:
Pozz

mire

Citat: ajra poslato 18.11.2014. - 20:58
pa onda zamenis i lamelu i taj semering ;) taman da ne placas ruke samo za semering.
Dabome. A kad menja lamelu, trebalo bi i korpu, a onda i druk ležaj, a stari je možda mogao još 50.000km da služi. :)

usdp

Citat: inabojanscenic poslato 18.11.2014. - 22:26
Gde ima to za 1000 zamena semeringa?Eto me odmaah sutra kod njega pa moze i dva puta da skida menjac.Da to nije neka prevara sa silikonom,kao sto su mom caletu na c4 umesto zamene semeringa stavili silikon :vidiga1:
covek mi je kucni prijatelj, u 99% slucajeva dok radi ja sam tu jer ili mi auto treba nakon toga odmah ili uzme odmah da uradi ja popijem kafu, sok popricamo...
ako su vecina prevaranti nemojmo sve u isti kos. ;-)

zokce

Korpu mozda i ne mora da zameni ako nije ostecena, ako nije previse cekao sa zamenom lamele.

inabojanscenic

Evo,konacno sam zamenio samering juce...50e ruke i 10e semering i vise ne curi ulje.Korpa i lamela ok.
Pozz

Saćipko

eto, ja rekoh 30-40e. Dobro ti si platio malo vise od mene, ali vazno da si zadovoljan :)
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

inabojanscenic

Zadovoljan sam,sta cu moram biti :nezna: samo da mi to potraje.
Pozz

milansc

Zdravo svima, prije neki Dan sam mijenjao glume, Pogledam prema bloku motora I imam Sta vidjet, od cega moze biti ovoliko ulja, ujutro bude po nekoliko kapi na parkingu, Auto je super palio na -20, ne dimi i lijepo ide, prije pola godine sam u PLC ventil ( separator uljnih para stavio novu gumicu) jer je stara bila sagorela, može li ona da pravi problem...
Eto tako !

tehnolodzy

Koliko mogu da vidim sa slike, tebi su prirubnice izduvne i usisne grane bas masne i na osnovu toga mogu da zakljucim da ti je popustio dihtung poklopca bregaste.
[/