Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bobiska

Nervira me strasno sto mi kljuc ima domet svega 1m od auta i to uvek pod nekim uglom koji mu se svidi u tom trenutku. :gun:
Kljuc je naravno RF a ne IR. Bateriju promenio i isto njesra. Rasturio kljuc, ocistio sve kontakte koje vidim i naravno, nista.
Ostaje jos da procackam oko navedenog senzora koji je negde u kolima, pa ako neko zna gde, svaka cas`.
Znam da je kod IR varijante negde u otvoru unutrasnjeg svetla (kabine).

Exception®

Ja jedino znam da je kod Clia II ph 1 senzor bio kod unutrašnjeg osvetljenja. Mislim da su na ph 2 to promenili, ali nemam pojma gde se nalazi :nezna:
ΕΛΛΑΣ

bobiska

Da, tu se nalazio, a polazem nade u nekog  ko ima instaliranu autodatu i sl.

Boki

Citat: bobiska poslato 25.04.2008. - 19:05
U autodati pise da se nalazi u blizini retrovizora.....
Nisu sale za umove male

Sillypuppie

Citat: bobiska poslato 25.04.2008. - 15:40
Nervira me strasno sto mi kljuc ima domet svega 1m od auta i to uvek pod nekim uglom koji mu se svidi u tom trenutku. :gun:
Kljuc je naravno RF a ne IR. Bateriju promenio i isto njesra. Rasturio kljuc, ocistio sve kontakte koje vidim i naravno, nista.
Ostaje jos da procackam oko navedenog senzora koji je negde u kolima, pa ako neko zna gde, svaka cas`.
Znam da je kod IR varijante negde u otvoru unutrasnjeg svetla (kabine).

jel samo sa tim ključem ili sa svim ključevima?

bobiska

Citat: Boki poslato 25.04.2008. - 20:52
U autodati pise da se nalazi u blizini retrovizora.....
Znaci, sutra razvaljujem.
Citat: Sillypuppie poslato 25.04.2008. - 21:02
jel samo sa tim ključem ili sa svim ključevima?
Sa oba, doduse nisam probao novu bateriju u drugi kljuc, ali isto bedno reaguje sa oba kljuca od kako sam kupio auto (polovan).

Sillypuppie

probaj prvo novu bateriju u drugi ključ, nikad se  ne zna, a lakše je to proveriti prvo.

bobiska

Probao i to, usput razvalio svetlo na "nebu", tamo nema nista u vezi senzora.

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Click

Mozda moze da bude oko table sa osiguracima, u zadnjem levom panelu.. Eto, to mi pada na pamet. Probacu da nadjem u servisnom uputstvu za Megane-a gde se nalazi, mozda moze odatle da se izvuce neka paralela  :nezna:

P.S. evo me, iscupao sam (iz servisnog uputstva, ne iz auta). Jedna antena se nalazi u instrument tabli, jedna u naslonu izmedju vozaca i suvozaca, a treca je u zadnjem levom panelu. Centrala je negde kod osovine volana. Kako je kod Clia, ne znam. Napominjem da imam hands free karticu, tako da to mozda utice na broj tih antena  :nezna:

Exception®

Mislim, ali samo MISLIM da je na ph 2 senzor kod pepeljare, odnosno ispod. Tu je i priključak za dijagnostiku ;)
ΕΛΛΑΣ

bobiska

Rasturicu ja njega polako celog, dok ne nadjem. Prilika i da se nesto nauci.
Mada kad` razmislim i ako ga nadjem :wtf:
Ustvari je fazon da nadjem antenu, mora da se sa nje nesto otkacilo...

filo

Citat: bobiska poslato 25.04.2008. - 19:05

A jel moze dialogys umesto autodate     :fucka:
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

bobiska