Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

filo

Citat: bobiska poslato 27.04.2008. - 09:16
Zato i rekoh "autodatu i sl.".
Treba mi jos koji podatak ....   Tip..   godina...   vin ...   Ako nisi vec pronasao  .
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

bobiska

filo

Citat: bobiska poslato 27.04.2008. - 19:42
Poslao sam ti na mail, hvala.

Mislim da se nalazi ispod volana . Zove se Electrical Assistance Equipment   UCH .  Otprilike unutra je sve sto je bitno.   Okacio bi i to upustvo ali potrosio sam slobodan  prostor na serveru.  Pogledaj attachment na prethonom postu.

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

bobiska

Da, taj zahvat ipak prevazilazi moje mogucnosti, mislio sam da je jednostavnija sprava.
U svakom slucaju, hvalaTi na trudu.

fLiP

Imam ja jedan predlog  :lool:

Stavi kljuc ispod glave, u predelu vrata, okrenut na gore sa otvorenim ustima u pravcu kola i pucaj :gun:. Jeste smesno ali znam sta pricam otkljucam/zakljucam kola na razdaljini 15-20m(otprilike), a inace normalno sa te razdaljine ne mozes to uraditi sa mojim kljucem. I naravno da nema neki posebnih prepreki(zgrade, mnogo automobila bochno....) :kafa:

bobiska

I to sam procitao na drugom forumu, al` zaboravih da probam.
Kad "opalim" iz dzepa, ume da se desi isto. Totalna nebuloza, ali pali.

brains

Citat: fLiP poslato 29.04.2008. - 17:31
Imam ja jedan predlog  :lool:

Stavi kljuc ispod glave, u predelu vrata, okrenut na gore sa otvorenim ustima u pravcu kola i pucaj :gun:. Jeste smesno ali znam sta pricam otkljucam/zakljucam kola na razdaljini 15-20m(otprilike), a inace normalno sa te razdaljine ne mozes to uraditi sa mojim kljucem. I naravno da nema neki posebnih prepreki(zgrade, mnogo automobila bochno....) :kafa:
Ovo je btw, veoma logicno.. Non-stop ovo koristim, samo ja samo prislonim kljuc uz glavu i isti efekat ali ne izgledam smesno...  :rotfl: nhf... :) Tvoje telo, tacnije glava, postaje antena koja moze da pojaca signal koji kljuc emituje.

Exception®

Gospode Bože... Zamišljam situaciju kako svi idete sa ključem iz glavu sa otvorenim ustima da bi otključali auto :rofl: :rofl: :rofl: :celb1: :celb1: :celb1: :lool: :lool: :lool: . BTW, uopšte mi nije jasno zbog čega vam je bitno da li ključ "hvata" na 30 ili na 3 m. Važno je da radi :vidiga1:
ΕΛΛΑΣ

fLiP

Naravno da je bitno!!! :D necu da izlazim iz stana da bih zakljuchao kola, ako sam vec zaboravio. Sad ispadoh crnogorchina :D phahhha :D

bobiska

Citat: Exception poslato 01.05.2008. - 02:48
BTW, uopšte mi nije jasno zbog čega vam je bitno da li ključ "hvata" na 30 ili na 3 m. Važno je da radi :vidiga1:
I sa 3 m bih bio zadovoljan. Bio bi to 300%-ni napredak. Znaci, trenutno 0.5-1m!

Exception®

Sve nešto mislim... Pa čim hvata (nebitno na koliko), znači da nije kvar pošto radi :hm1: ... Nije mi baš jasna situacija. Kažeš da je baterija OK... Imam takvog Clia i hvata na cca 7-10 m bez problema :nezna:
ΕΛΛΑΣ

bobiska

Exception®

Koliko se sećam, ovo pitanje si postavio već na HR forumu ako se ne varam, čim si kupio auto? A jesi u međuvremenu bio u servisu? Šta oni kažu?
ΕΛΛΑΣ

bobiska

Dobro se secas :ok:
A sta da kazu, tipicno srpski, u fazonu "jel ide auto? teraj bre, ne isplati se ta popravka...bla,bla,truch...".

bobiska

Da osvezim malo temu, zakljucio sam da me ipak zeza baterija za kljuc. Poslednja koju sam kupio je malo bolja od prethodnih, tako da "hvata" sa nekih 10 metara ponekad, ali uglavnom nece sa 4-5m, ponekad `oce i to a nece sa 10m...nebuloza, tipicna za slabu bateriju. Sve su bile buvljacke, pa me to tesi i uliva nadu da u Bgd postoji radnja u kojoj covek moze da kupi dobru, svezu i kvalitetnu bateriju cr 1220. Jel neko kupovao skoro i gde?