Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

:hm1: Stručnjaci za otimanje love... Jesi probao danas da ga upališ?
ΕΛΛΑΣ

vuksa

Ceo dan je bila skinuta plus klema i veceras opet nista.Probacu sutra kod ovih sto narezuju kluceve da vidim sta ce oni da kazu.Predpostavljam da nesto znaju.

Exception®

Ti što narezuju ključeve u ovom slučaju ne znaju ništa. Imaš kod ključ koji možeš poručiti prema broju šasije direktno iz fabrike. Moguće da se zaglupila elektronika i da jednostavno ne prepoznaje kod ključa. Nešto u vezi elektronike i samog koda jeste, ali mislim da bi ti to ovlašćeni serviseri bolje precizirali. Idi samo kod nekog u koga imaš poverenja da te "ne ošišaju" :)

ΕΛΛΑΣ

vuksa

Exception®

Ne znam gde si do sada servisirao auto. Iskreno, ja lično prvi put čujem za ovakav problem i na žalost ne mogu ti puno toga reći... Ako imaš poverenja u neki niški Renault servis, makar idi do njih da se raspitaš šta bi mogao biti uzrok i naravno, koliko bi to "zadovoljstvo" koštalo. Možda je neki banalan kvar, ne mora da znači da je bilo šta ozbiljno :nezna:. Ipak je to Renault, i sve te njegove "bubice" mu daju onaj francuski šarm :france: :eu:
ΕΛΛΑΣ

Click

A sto mislis da su to samo renault bubice? :bat:

Verovatno je onda problem u autu, a ne u kljucu, i to u onom modulu za imobilajzer  :nezna:

Exception®

Pa zato što je Renault poznat po svojim "bubicama" :bigl:

Vrlo moguće da je imobilajzer, po opisu bih rekao :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Boki

U autodati pise da se sistem imobilajzera moze privremeno deaktivirati koriscenjem 4-cifarskog koda sa sigurnosne kartice vozila kao sto je opisano u upustvu za koriscenje dobijenom od proizvodjaca
Isto tako pise da ce se imobilajzer re-aktivirati ukoliko se u roku od jednog minuta od otvaranja vrata ne upotrebi kljuc za paljenje ili ukoliko prekidac paljenja nakon 1minuta ostane iskljucen.Uklonite kljuc za paljenje i aktivirajte centralno zakljucavanje da bi doslo do reaktivacije :nezna:
Nisu sale za umove male

vuksa

Imobilajzer upravo tako radi kad postoji komunikacija izmedju kljuca i njega,medjutim izgleda da je ovaj moj nesto mnogo poblesavio.A uzgred, gluposti se uvek desavaju petkom uvece, kad ne mozes da resis problem, vec moras da cekas ponedeljak :yes:

Boki

Probaj da drzis taster za zakljucavanje duze od 5 sekundi zatim(u roku 10-15min)obavi sledece:
Dva puta pritisni prvi taster kljuca za zakljucavanje/odkljucavanje
Dva puta pritisni drugi taster kljuca za zakljucavanje/odkljucavanje
Nisu sale za umove male

vuksa

:respect: Uputstvo iz Auto-date,ne ide.Voleo bih da je tako jednostavno.

Boki

Nisu sale za umove male

vuksa

:hura: Resio sam problem!Ovlasceni Reno servis Krunic,majstor Sale.Kljucevi su  iz nekih razloga (blizina mob. telefona,nekog jakog el.magneta ili ko zna cega) izgubili komunikaciju sa ECU(Electronic Central Unit).Procedura je da kazem jednostavna;auto u servis,broj sasije u centralni racunar,dobiju sa kodovi za trazeni auto,unosenje kodova preko unotrasnjeg tastera za centralno zakljucavanje po nekoj proceduri,ugasis kontakt,izvadis kluc,taster zaklucavanja drzis duze ot 5 sec.,on se odkljuc i zakljuca,blip1(kluc) prema senzoru kod unutrasnjeg retrovizora,otklj.-zaklj.,drugi blip isto i VOILA,auto je opet moj.Znaci ljudi,samo ovlasceni ce nam resiti puno problemaoko auta.Svi oni saveti od neupucenih "majstora" su apsurdni.A cena,prava sitnica,1500,00 din.

Exception®

Drago mi je da je problem rešen :yeah:

Citat: vuksa poslato 08.09.2008. - 13:29
Znaci ljudi,samo ovlasceni ce nam resiti puno problemaoko auta.Svi oni saveti od neupucenih "majstora" su apsurdni.

;)
ΕΛΛΑΣ

Malivuk612