Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Click

Sale iz Krunica je lik, bio sam kod njega pre dva tri meseca, vozio mu neki auto na pregled..
Drago mi je sto si resio problem jeftino.

@Ex
dacu ja tebi bubice  :lool: :lool: :bat: :bat:  :laugh: :laugh: :laugh: :celb1: :celb1: :celb1:

Exception®

Ajde, ajde Click, samo se teši... K'o da Renault nema bubice? Pa po tome je poznat i to mu daje šarm :bigl:
ΕΛΛΑΣ

Kod

Citat: vuksa poslato 08.09.2008. - 13:29
:hura: Resio sam problem!Ovlasceni Reno servis Krunic,majstor Sale.Kljucevi su  iz nekih razloga (blizina mob. telefona,nekog jakog el.magneta ili ko zna cega) izgubili komunikaciju sa ECU(Electronic Central Unit).Procedura je da kazem jednostavna;auto u servis,broj sasije u centralni racunar,dobiju sa kodovi za trazeni auto,unosenje kodova preko unotrasnjeg tastera za centralno zakljucavanje po nekoj proceduri,ugasis kontakt,izvadis kluc,taster zaklucavanja drzis duze ot 5 sec.,on se odkljuc i zakljuca,blip1(kluc) prema senzoru kod unutrasnjeg retrovizora,otklj.-zaklj.,drugi blip isto i VOILA,auto je opet moj.Znaci ljudi,samo ovlasceni ce nam resiti puno problemaoko auta.Svi oni saveti od neupucenih "majstora" su apsurdni.A cena,prava sitnica,1500,00 din.

malo  je   :OT: ali moze nekom da koristi . . . .

to vam se moze isto desiti i sa kreditnim / platnim karticama (da se demagnetizuju) kada dodju u kontakt jedna sa drugom, sa telefonom, kljucem itd pa vam je ATM ne prepoznaje i niste u mogucnosti da platite istom. resenje - u banku da bi je deaktivirali i podneli zahtev za izdavanje nove !  :nezna:
Aleksandar

fLiP

Phe ni oni na diskaveriju nisu uspeli to da otkriju kako se desavaju te stvari... sem kada su uzeli neku magnetcinu koja bi mene podigla... :D
Ali ima istine u tome, veoma moguce da ima nekih smetnji...

nuk

U zadnje vreme malo malo pa auto nece da upali, lampica blokade motora pocne ubrzano da blinka i posle dva- tri pokusaja upali. danas mi se isto desi i s' tim da sam tek posle 50ak pokusaja upalio auto. koristio sa search ali nisam video da je neko imao slicnih problema, pitanje je da li je kljuc ( mada mi nije logicno zbog tog blinkanja) ili mozda ta blokada pravi problem sto je manje zlo cini mi se jer predpostavljam da ona jednostavno moze da se izbaci iz funkcije

Nenad

nuk

nenasan

Meni se to vrlo retko dešava da neće da prepozna karticu,ali samo 3-4 puta za ove dve i po godine.
Logika je u čitaču koda,e sada preostaje da odeš u servis i ustanoviš da li je ključ ili čitač.
Sve u svemu nije to toliko više ne dostupno, red veličina 150 evra!!

nuk

dodao sam i to na listu posto sam za sutra zakazao servis. hvala u svakom slucaju

eki86

javi sta je bilo, posto se to i meni desava ali samo sa jednim kljucem ...

Kod

mora novi kljuc.... i kako rece kolega to je nekih 120-150 eura...
Aleksandar

Click

Za probu moze i stari kljuc da se prebrise alkoholom, ponekad hoce da upali ta fora :yes:

nuk

bio u servisu, dijagnostika nije registrovala nikakvu gresku, trebao bih da ostavim auto kod njih na par dana sto je prakticno ne moguce tako da nista od toga dok me auto ne izda na skroz. btw cistio sam kljuc i menjao bateriju ali pomaka nije bilo

Nenad

znam ja točno šta se dešava, a da kažem da je to jedna od mana clia, ubili bi me istinski ljubitelji dotičnog  :angel:

cijena tog što ti je otišlo u hr košta oko 400 kn-a ( dakle cca 50-60 € )

:wavey:

nenasan

Pa red je da kažeš šta je.
Jer ako sam dobro shvatio ovde sujeta nema mesta,nego sušta pomoć i druženje,a fanovi ili ovi i oni neka se ljute,a čoveku je neophodna pomoć.