Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nenad

Citat: nenasan poslato 11.10.2008. - 17:15
Pa red je da kažeš šta je.
Jer ako sam dobro shvatio ovde sujeta nema mesta,nego sušta pomoć i druženje,a fanovi ili ovi i oni neka se ljute,a čoveku je neophodna pomoć.

zar nisi išao u renualt servis da ti otkriju grešku!?

newbie

nuk

Nenad

nuk

to sam znao i ja, a to "ili" me u stvari .ebe i ne znam kako je kod vas ali ovde za 50- 60e ne mogu da kupim ni kljuc ni bravu. na fiesti sam imao slican problem, otisla mi je zavojnica ili tako nesto, ona koja stoji ispod brave kad se rasturi tabla, napukla je toliko da se golim okom ne vidi i kad ga parkiram na suncu on nece da ugasi blokadu.dve godine sa ganjao hladovinu zbog parkinga i posetio sam 20ak servisa minimum, za pare i zivce da ne pricam i na kraju sam sa majstorom iz gaga servisa vadio deo po deo i stavljao u zamrzivac dok nismo dosli do kvara i sad prozivljavam isto. nego, ta zavojnica (valjda se tako zove) mora da postoji i na clio- u samo je pitanje da li je u sklopu brave ili zasebna kao na tom fordu

Nenad

ključ je skup ( oko 150€ ), ali u kontak bravi ima taj jedan dio koji odlazi, a nije skup...

zato sam ti rekao da probaš sa rezervnim ključem

stator

zavojnica je prijemnik signala. naziva se jos i prijemni prsten.
ima utikac sa tri ili cetiri zice,koje su spojene sa uch,ili dekoderom,zavisi sta iima na vozilu.ima oblik prstena (pvc) i obuhvata
kontakt bravu. to vazi za kljuceve sa radiofrekvencijom (novi tip)
izuzetak je stari tip-kljuc sa infracrvenim signalom. reci mi kakav kljuc imas pa cu ti pomoci :hey1:

nuk

Novi tip, sa radiofrekvencijom, mislim da je jako bitno to sto lampica blokade pocne ubrzano da blinka  sto znaci da kljuc odradi nesto, kao da nece da prepozna kod

IsNoGood

Ako mogu ja da se umesam sa zakasnjenjem, nisam bio tu par dana...

Ja sam imao slican problem, da ne kazem isti, na prethodnom Citroenu. Sva novija vozila imaju tzv. "kodirane kljuceve". Posle nekog vremena, pri paljenju auta brava jednostavno nije htela da prihvati taj kod iz kljuca i da startuje auto. (Imao sam 2 original kljuca) Posle nekog pokusaja na kraju bi ipak upalio. Vremenom je postajalo sve gore dok jedan dan uopste nisam mogao da ga upalim te je majstor (bravar) morao da dolazi na parking da sredi problem. Covek je uz malo muke i cackanja po kompjuteru uspeo da "dekodira" auto, tj. da premosti tu blokadu motora... Posle ovoga vise nisam imao problema sa paljenjem auta. Nisam imao ni blokadu motora ali to me nije ni brinulo jer je bio u pitanju Saxo, a on bas i nije zanimljiv za lopove...

P.S. U ovlascenom servisu su mi takodje rekli da je sve u redu i da probam da zamenim bravu koja je takodje bila 150-200e... Majstor sto mi je sredio auto je odmah znao sta je problem, kaze da je cest slucaj kod Francuza... Mislim da sam platio ~50e pre 2 godine.

Click

Ima u Zemunu neki bravar Ristic, on bi to mogao da ti zavrsi..

IsNoGood

Meni je to odradio jedan od poznatijih bravara u gradu, ne bih sada da ga reklamiram, ako zatreba pokretacu tema - ima PM...

nuk

Momci iz "reno sava" su me ubedjivali kako skidanje blokade kod klija nije moguce ali me nisu ubedili pa bih te molio da mi das taj kntakt na pm ako ti nije problem

IsNoGood

Bravarska radnja Elezovic, verovatno si cuo za njih. Imaju radnju iznad Depo-a na Bulevaru. Nikako da pronadjem sada vizitku, ali ako je nadjem saljem ti broj i adresu...
poz

Click

Bravarska radnja Elezović
Bravarska radnja Elezović, za tridesetak godina svog postojanja, uspela je da stekne zavidan ugled kod korisnika njenih usluga jer je svojim profesionalnim odnosom i vrhunskim kvalitetom stala u sam vrh bravarskih radnji u Beogradu i Srbiji i Crnoj Gori. Najnovije mašine za izradu svih vrsta ključeva omogućavaju brzu i kvalitetnu uslugu, tako da se za narezivanje i najkomplikovanijih vrsti ključeva ne čeka više od pet minuta. Multifunkcionalnost bravarskih radova čine je specifičnom u odnosu na druge konkurentske radnje, jer u ovoj bravarskoj radnji mogu na jednom mestu da se završe svi poslovi, bilo da se radi o narezivanju običnih i auto ključeva ili popravki brava i kasa kao i montiranju sigurnosnih brava.

Članovi Renault Klub Srbija imaju popust od 15% na cene usluga.

SZBR Elezović
Radnja I - 11000 Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra 144
Radnja II - 11000 Beograd, Maksima Gorkog 82
Telefoni: 011 / 2452-725, 064 / 6414-365, 064 / 6414-366
www.kljucevi.co.yu

nuk

Cesto prolazim tuda al' nikada mi ne bi palo napamet da se obratim bravaru za ovakvu stvar. hvala na pomoci mada bravar ce malo da saceka posto je vikend rezervisan za diskove plocice mozda i paknove i solje amortizera . malo ot al da ne zaboravim, prilikom zamene prekidaca sva 4 migavca u "reno sava" ono dugme za zakljucavanje nije vraceno kako treba, nekako je upalo pa me interesuje kako se skida ta plastika na kojoj su ti prekidaci da bih vratio taj prekidac na mesto, pocinje da bode oci?