Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Marko178

Standstand I ja mucim muku sa tim problemom, sad vizim sa rezervnim kljucem jer je ovaj prvi vise nece da upali auto (otkljuca ga ali ona j..na lampica trepce). Nosio sam danas taj kljuc kod kljucara u NS i popravka je 2500din traje 5min. Mene sad tu buni kako otkljuca auto a nece da ga upali ?

wcyber

Daljinsko otključavanje i elektronska blokada motora su različite funkcije, sistemi

standstand

I ja sam razumeo da su to dve nezavisne funkcije.. Kod mene je to na dva kljuca, jedan za paljenje, drugi za brave.. Ne znam koliko bi kostalo da se napravi jedan kljuc, za obe funkcije, da ne vucem dva kljuca i da ova dva koja imam ostanu za rezervu..

Ap0calypto

Uzmes after market kljuc, odes kod majstora da upari. Mene je koštalo 60e

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

standstand

Hvala Ap0calypto!
Pretpostavljam da je aftermarket kljuc nesto ovakvo?
https://www.aliexpress.com/item/32965519222.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.62dd240f1MPFPZ
Vidim da lici na ovaj koji je Urke80 napravio, valjda bi moglo to.. Pise da je ovaj i za Clio, valjda je i za moj.. i da ce to da radi, da ne kaze majstor - eee, ne moze taj..

Ap0calypto

Za C4 picasso je majstor koristio ovu kinezaru. Upareno je sve kao kod originala. Mehanički i PIN broj izvučen iz auta preko neke dijagnostike. Kad se dobiju ti kodovi, svaki naredni kljuc se lakse upari. Elem, samo aftermarket kljuc moze da se upari. Origigi jedino preko ovlašćenog, i lepo košta.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

sonetpro_kg

Citat: standstand poslato 30.01.2020. - 07:41
I ja sam razumeo da su to dve nezavisne funkcije.. Kod mene je to na dva kljuca, jedan za paljenje, drugi za brave.. Ne znam koliko bi kostalo da se napravi jedan kljuc, za obe funkcije, da ne vucem dva kljuca i da ova dva koja imam ostanu za rezervu..

Skoro kad sam uzeo auto nije mi uopšte radila druga kartica. Zvao sam jednu radnju i kažu mora druga kartica i to košta 60e. Odem u drugu i kažu mi verovatno je antena u pitanju i to košta 1500din. Odradili antenu i onda je proradilo centralno zaključavanje ali i dalje nije radilo paljenje. Onda je doneo laptop i odradio je nešto za 1 min i proradilo je paljenje. Kaže još 500din tako da sam prošao sa 2000din,  :)

standstand

Sonetpro_kg, čini mi se da si super prošao, ne samo zbog cene nego i zato što je problem rešen pa ne moraš više da brineš o tome (kod naših elekt. servisa rešenja često budu privremena.. ). Moj ključ pali motor bez problema zadnja 2 dana, nemam pojma zašto, ništa nisam radio oko toga. Svakako bih bez obzira na to voleo da napravim ključ sa kojim bih otključavao/zaključava auto i startovao motor, ako je moguće

Marko178

Sinoc su me oba kljuca izdala. Dansa sam bio u kljucarskoj radnji Beg kljucar, i za 2min resio problem. Majstor je konstatovao da ni jedan kljuc nije slao kod, to je reseno tako sto je ubacen jedan mali crni cip u kome je kod. Takav cip imam u kljucu od drugog twinga bez centralne brave. Sada sve radi , nadam se da vise nece biti problema. Planiram da u skorije vreme popravim i drugi kljuc.
Dobio sam i kod, kljucar kaze da mogu preko komande na brisacu da unesem ali to kod mene ne radi.
Sve u svemu problem je resen.

standstand

Marko178, nadam se da si rešio taj problem sa ključem. Koliko je to koštalo?
Usput, meni nije jasno kako je kod mene urađeno startovanje motora kada ključ nema čip unutra, niti bateriju.. Ključ za cen. bravu ima i chip i bateriju.. Nisam pametan..

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Marko178

Mislim da je problem resen, jer ovaj cip je nezavisan od elektronike u kljucu, ima leziste za njega unutar kljuca. Isti takav cip imam u drugom autu bez centralne i nisam imao problema. Cena je bila 2400din.
Moguce da je kod vas upravo taj cip sto su meni dali zalepljen negde oko brave za paljenje i onda svaki kljuc koji da kontakt moze da upali auto. Jer tom cipu ne treba napajanje (baterija).

mire

Citat: standstand poslato 03.02.2020. - 11:52
Usput, meni nije jasno kako je kod mene urađeno startovanje motora kada ključ nema čip unutra, niti bateriju.. Ključ za cen. bravu ima i chip i bateriju.. Nisam pametan..

Lako, deaktiviran ti je imobilizator. Da li trepće ona crvena dioda na tabli kada se auto zaključa?

standstand

Citat: mire poslato 03.02.2020. - 15:28
Lako, deaktiviran ti je imobilizator. Da li trepće ona crvena dioda na tabli kada se auto zaključa?
Kod mene crvena dioda trepće sve vreme, kada zakjučam auto, a isto tako trepće i kada otključam. Ta dioda se trajno upali na par sekundi samo kada ubacim ključ za startovanje motora, a zatim se ugasi kada sistem prihvati taj ključ. Ne znam šta to znači..

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Marko178

Standstand otkaci one plastike oko volana sto pokrivaju bravu za paljenje, verovatno je taj cip smesten tu negde poted brave. Ako ga nadjes onda ga ubaci u kljuc i onda samo taj kljuc moze da upali auto.

standstand

Citat: Marko178 poslato 03.02.2020. - 12:35
Moguce da je kod vas upravo taj cip sto su meni dali zalepljen negde oko brave za paljenje i onda svaki kljuc koji da kontakt moze da upali auto. Jer tom cipu ne treba napajanje (baterija).

Ključ za centr.bravu izgleda identično kao i ovaj za startovanje motora, samo ima čip unutra. Kada pokušam tim ključem da startujem motor, crvena dioda krene brzo da blinka (valjda je to znak da ključ nije prepoznat) i ako probam da upalim auto vergla ali ne pali.