Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Marko178

Ako mozete postavite slike kljuceva. Mora nesto biti u kljucu sto pali auto.

standstand

Ovo je ključ za paljenje.
Jednom sam otvarao ovaj kljuc i u njemu nisam video ni stampanu plocu, ni bateriju, ni diodu, a ni čip.
Sada kada sam malo bolje pogledao nasao sam zaglavljeno malo crno parče plastike koje liči na čip, obeležio sam strelicom na slici.
Ako to jeste čip, da li je onda rešena misterija kako taj ključ pali auto?
Takođe, ako to jeste čip izvinjavam se svima što sam dao pogrešnu informaciju u vezi tog ključa - izgleda nije baš sasvim prazno to kućište :)

Ne znam zasto ponekad poludi pa nece da pali, ne znam da li to znaci da sam osudjen na dva kljuca?
Sta mislite, sta bilo neko najbolje resenje, sta da uradim da resim problem sa povremenim otkazivanjem kluca, i da li je moguce da se na osnovu ova dva kljuca napravi jedan tako da ova dva drzim u rezervi, ako taj 'glavni' izgubim?

Da ne zaboravim, hvala vam svima sto pomazete!  :ziveli:

Marko178

Jeste to je cip. :)
E vidi taj cip treba biti sto blize bravi, u kljucu imas mesto za njega (leziste). Zato ti pravi problem jer nije na svom mestu. Znacu namesti ga u svom lezistu i resio si problem.
Sto se tice kljuca sa daljinskim zakljucavanjem ja sam imao isti problem, kljucar je uradio isti takav crni cip (valjda se tako zove) i ubacio u kljuc i sada auto cita kod bez problema.

frenchkey

standstand

Hvala ljudi!!!
Otvoriću ključ i staviću čip u ležište, valjda će onda da prestane da me maltretira.. A posle rešavam problem dva ključa.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

standstand

Stavio sam čip na svoje mesto u kućište ključa i stavio parče sundjeraste plastike preko tako da nema šanse da ponovo ispadne  (izgleda da je ležište za čip malo veće nego što treba). Od tada sam ubacivao ključ u bravu i startovao motor bar 15 puta i radio je bez greške. Još jednom, hvala svima!

klio4

Imam problem sa Cliom IV, kartica otkljuca auto normalno, ali kada je ubacim u leziste ispise na displeju da kartica nije prepoznata.
Sta bi mogao biti problem?

frenchkey

Odlemljena ili puknuta zavojnica u kartici

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Golub84

Pozdrav druzino, trebao bi da napravim jos jednu karticu, jer je auto stigao sam sa jednom(scenic3), jel neko zna da je nesto povoljnije od 120e koliko su mi trazili u Zemunu (bg i okolina). Hvala

Marko178

Golub84 Mogu da pitam Andriju Bega u Novom Sadu zivim pored njegove radnje. Kazu da je najbolji u Novom Sadu. Meni je kodirao kljuc za Twinga.

Jakota

Kod bega, rezanje noza i kodiranje kljuca (imao sam svoj kljuc) 60e

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Meni Andrija nije uspeo kodirati kljuc, mislim na daljinsko otkljucavanje. Ali jeste za paljenje, resio sam na kraju kod drugog majstora.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

strahella

Pozdrav. Ljudi imam sličan problem, brljavi imobilajzer, ne znam zbog čega clio 2 je u pitanju.. Imate li ideju sta raditi? :hmm:

mire

Zato što clio II ima italijansku (magnetti marelli) elektroniku. Idi negde da ti ugase immo i završi s tim.

strahella

Hoces da kazes da crkava imobilajzer na kontakt bravi.. Ja se sve ponadao da nije štampana ploča i kod čip i ključu.. Bzv znači sutra ujutro igram bingo..