Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa kljucem (kljucevima), kontakt bravom, immobilizer- om

Započeo bobiska, 25.04.2008. - 15:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cika mili

Jučer iz znatiželje uzeh da probam svoj drugi ključ. Otakd sam kupio auto, leži u fioci. Međutim, ni da bekne. Baterija otišla u večna lovišta. Mehanički otključava i pali auto.

mire

Ma gekne i UCH i ECU... Vrlo su im slabi ti kompjuteri. To ne znači da je kod tebe baš u tome problem. Možda je kod tebe transponder na ključu neispravan. Da imaš dva ključa, lako bi to proverio.

PS: Nemoj da citiraš poruku koja neposredno prethodi tvojoj.

mimi1994

Postovanje svima, godinama sam se mucio sa senzorom radilice zamenjeni su dosta komada i bivsi vlasnik je samo to menjao takodje sam menjao sve i svasta i na kraju auto opet vergla da bi upalio, vergla dosta ocigledno iz prvog nece tek iz drugog pa onda dodje vreme kad mi sje*e lepo senzor radilice pa onda opet nece da vergla dugo i dugo haha, greskre prijavljuje senzor radilice povremen zamenim ga on opet vergla prvo paljenje pa nece pa tek drugo, e sad sam uradio jednu stvar malocas nasao klip od jednog bugara za mog senika, lik prica da se zadrzi tipka za otkljucavanje 6 sekundi pa onda pauza pa 6 pa 3 pa 6 i na kraju izvuces kontakt izvadis kljuc ubacis kljuc cas kontakt upalis na pola kljuca i radilo je. Desavalo mi se pre da mi se pali greska na clip dijagnostici kontakt imobilizer povremen problem kao. Evo snimka sve mi je isto kao kod ovog lika kad dam kontakt ne treperi lampica ni kad verglam takodje ali eto zezalo je videcu sutra da li ce da zeza ili je ovo resenje na malo duze noge ako ne ostaje mi da idem da resim ovo sa ovim problemom popravkom nekom samo da vidim sta i kod koga da odem.... Pogledajte klip pa me savetujte hvala.

https://www.youtube.com/watch?v=1U0iR0KAB2M&ab_channel=StanIvanov

frenchkey

Stavi auto u 5. brzinu. Skini senzor radilice, posvijetli unutra u zamajac i guraj auto dok se ne pojavi mjesto na zamajcu s kojeg senzor kupi signal. Ocisti ga brake cleanerom, mozda je mastan i prljav

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Djuki

Klio 1,6 99g. vozi moj sin i ostao je zaključan volan! Neće ključ da okrene da zavergla? Može li nešto da se uradi bez majstora? Hvala

mire

Ap0calypto

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Djuki

To mrdanje volana ne pomaže jer smo prvo to i pokušali.

popac86

Poštovanje svima, molim vas za pomoć oko centralnog zaključavanja na Clio 4, 2013 godište. Već pola godine kako imam problem. Naime, kada sam u kolima i hoću da izadjem prilikom otvaranja vozačevih vrata sa unutrašnje strane ostala vrata se ne otključavaju. Pa tako se ispalim na benzinskoj pumpi ili kada hoću da izvadimo dete iz auta pa se vraćam nazad i na dugmetu na centralnoj konzoli otvorim. Nekad se desi da ni tako ne odreaguje. Redovno se dešava da kada se udaljm od auta da se on sam ne zaključa, to retko kad uspe. Zaključavanje preko dugmića kartice inače radi odlično. Baterija je dobra na kartici, menjao...  Poludeo sam pre neki dan kad sam upalio auto ujutru a auto je tražio da ubacim karticu u slot, a onda sam izašao da odledim stakla i čim sam zatvorio vozačeva vrata auto se sam zaključao i tako radio sat vremena u mestu dok ga nisam obio. Nemam rezervni ključ... Od čega da krenem, šta je problem, koliko je skupo rešenje.. ima li ko neko iskustvo? Dakle centralno zaključavanje mi radi ali veoma bagovito.

wcyber

za pocetak obavezno naruci jos jednu karticu

ovako ne znamo da li je problem u postojecoj kartici ili autu.. mozda ti kartica stalno salje signal za zakljucavanje

mozes izvaditi skroz bateriju iz kartice da vidis kako ce se ponasati auto.. tad moras otkljucavati mehanicki i zatim na centralnom tasteru otkljucati ostala vrata.. kada zakljucavas auto, drzis centralni taster neko vreme dok ne zakljuca sva vrata i zatim izadjes iz auta i zatvoris svoja vrata, sve ce ostati zakljucano

kad utvrdimo da nije do kartuce  onda moze dalje da se trazi problem

popac86

Evo 'vako.. pošto je auto duže vreme stajao a ja sam ga otvorio mehanički, ključem, auto to uopšte nije detektovao kada sam ušao u auto. Dugme za centralno zaključavanje nije reagovalo uopšte ni na duži ni kraći tisak. Onda sam ubacio karticu bez baterije u slot i auto se probudio pa je proradila i funkcija zaključavanja/otključavanja preko centralnog tastera. Zaključao sam i otključao auto par puta, sve radi normalno. Zaključao sam auto, izašao iz auta i sva vrata uključujući i vozačeva su bila zaključana.

wcyber

to je skroz normalno ponasanje sa karticom bez baterije u sebi

jesi probao i onaj scenario da posle voznje otvoris vozaceva vrata i da vidis da li ce se otkljucati i sva ostala vrata spolja?   

popac86

E taj scenario mi je već dobro poznat, nikad se ne otključavaju ostala vrata kada izlazim iz auta. To sam već napisao u prvom postu kada sam se obratio za pomoć. Po navici da se sve otključava kada otvorim svoja vrata sa unutrašnje strane bezbrojj puta sam se ispalio da ne mogu rezervoar da otvorim na pumpi, gepek ili dete da izvučem sa zadnje klupe pošto je još uvek u dečjem sedištu. To je jedan od značajnih problema sa mojim centralnim zaključavanjem i to što su šanse 50:50 da će se sam zaključati kada krenem od auta sa karticom u džepu...

wcyber

mislim da taj scenario ima opisan u nekom uputstvu.. moram potraziti

slavko_bgd

@popac86:

Po opisu mi deluje da UCH ne detektuje stanje otvorenosti vozačevih, levih vrata. Mogući su kvar indikatora u bravi vrata ili prekid linije do UCH. Zato je moguće zaključati sva vrata iznutra na dugme, izaći na leva vrata i kad kad se ta vrata zatvore da sve bude zaključano. Drugi simptom je da se auto otključa daljinskim, otvore pa zatvore leva vrata i auto se sam zaključa posle 30 sekundi. Imao sam identičan simptom na više vozila, tako znam.

Improvizacija je majka svih...sekiracija.