Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Farbanje kompletnog automobila, promena boje

Započeo Filip, 20.07.2022. - 23:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Filip

Kakva su vaša iskustva sa kompletnim farbanjem automobila. Tj. promenio bih boju na gospodjinom fići.
Koliko to košta i ko to može najbolje da odradi (čak i na teritoriji Srbije, ne samo Bgd)
Znači nije pitanje isplativosti, nego koliko košta i gde da se takav "hir" kvalitetno ostvari   :respect:
Captur 1.3 tce 2025

Saćipko

Ja znam da ne trazis ovakav odgovor, naveo si, ali to se  u opste ne isplati. Prodaj, pa kupi drugi.
Moras motor da vadis, tapacire da skidas  ama apsolutno sve! I da neko to hoce da odradi, kostace bar 2.000e. Napominjem, znam da nisi hteo ovakav odgovor, ali tu nema R od racunice.

Prelepi folijom ako hocete bas taj auto, ali vam dosadila boja...

Najcesca prica oko promene boje je mercedesova "krem" - "taxi" boja... ali ni tu nema racunica, pa cesto lepe folijom...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Urosilic97

Slažem se, mislim da je folija mnogo bolji izbor, a i u BG imaš black glass, momci rade fenomenalno i profesionalno, e sad cena zavisi od tvojih prohteva, ali svakako je jeftinije od farbanja kompletnog automobila, jedino što staje na stranu farbanja je trajnost.

mire

Jedino. :) Lično, folija mi ni pod razno ne bi bila opcija.

A da li se isplati farbanje, to je do vlasnika.

Filip

Uhvatili ste se za lovu i isplativost, tačno sam znao gde će da ode tema  :v:

Foliju neću, to mi je kao kondom da sam stavio preko auta.

Ovo je neka ideja, candy red i bele felne

Captur 1.3 tce 2025

Saćipko

A koja je boja sada? I zasto otpada prodaja sadasnjeg i kupovina drugog u zeljenoj boji?

Msm, bez da se ljutis, ja se izvinih u prvom postu, ali gde ti vidis matematiku i puknes 2 soma za auto koji vredi 4? Pa i da je nov, opet se vise isplati kupovina drugog. Drugo, tu ima mnoooogo posla da se odrai kako treba, i @ Mire  folija jedino sto moze da bude odradjeno kako treba  i moze da se skine uvek.

Majstore  mislim bas majstore svog zanata  imas svuda. Po gotovu u BG, ali pljuni me ako to neko uradi valjano za ispod 2.000e. I ako ti novac nije peoblem, posto kazes da je tema skrenula, forum i pitanje ovde je suvisno.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Filip

Pa ne slažem se da je pitanje suvišno, ja bi recimo voleo da dobijem preporuku ili čujem iskustvo.

Auto je provereno dobar, uzeli smo ga od prijatelja koji su prvi vlasnici, prešao je 50k i isto je bio ženomobil. Enterijer je savršeno očuvan, mehanički isto, jedina mana mu je što je stajao na ulici u centru Bg i ima ožiljke sa svih strana.

Pod a bi me bilo sramota da ga prodam, jel smo ga i dobili za relativno smešne pare, a i da dodam neku svotu na to, opet ne bih dobio to što hoću, da sigurno nije lupan i da ima neku normalnu (bar proverenu) kilometražu na satu.

Gospodji je savršen da odveze klinca u školu i za švrćkanje po gradu, noviji joj ne treba.

Auto je tamno crven.
Captur 1.3 tce 2025

Bistro

Ko još menja auto ako je sve ok a ne valja samo boja, platiš lakiranje, farbanje i auto ko nov, pustite te priče o isplatljivosti, nekome se ne isplati da pukne jednu' ili dve hiljade eura i ide u Grčku na odmor na primer, gde je tu isplatlivost. Drugi daju i više i odu ali mu se ne isplati da ofarbaju auto i voze ga ofucanog, svako ima različite prioritete o isplatljivosti ii zadovoljstvu.

mire

Citat: Saćipko poslato 21.07.2022. - 18:00
@ Mire  folija jedino sto moze da bude odradjeno kako treba  i moze da se skine uvek.

Može da bude odrađeno najbolje na svetu, meni to od prvog dana nakon lepljenja ne liči ni na k. Bilo kakvo poređenje s bojom je besmisleno.

A pri tome, dobra folija nije baš ni jeftina.

LeNgenda

Ja sam skeptičan po pitanju majstora.

Da će da rasklopi, pripremi, ofarba, sklopi, da će sve da bude kako treba i da neće da lupka i škripi...

I da prvo pristane da mu nešto tako složeno zauzme radionicu na x nedelja, a da kad sve završi ne bude razloga za neku reklamaciju...

Mislim da se sa tim niko od uobičajenih majstora ne zeza, svi vole sitne popravke koje idu brzo i nema šta da se pogreši.

Ako nađeš nekog entuzijastu kao sa Diskaverija, to će se meriti mesecima jer već ima 10 školjki u garaži.

Ako pare nisu problem - sjajno.
Ako vreme nije problem - sjajno.

U tom slučaju, svakako kupi ženi drugi auto da se vozi dok se ovaj ne ofarba.
Bukvalno.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.