Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Prskalice za sofersajbnu - mlaz u obliku lepeze

Započeo madwap, 28.12.2014. - 13:20

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

guslar

Dobra stvar . I fazon je samo u zameni brizgaljki ?
Ne prekidaj zenu kad cuti !

astan

121

mire

Citat: astan poslato 11.02.2015. - 14:49
Na autoputu pri 120-150 je totalno beskorisno kao i pri jakom vetru nevezano za brzinu.

Šta znam... Ja nisam imao problem na L2. Možda malo pri jačem vetru, a na autoputu mi nisu bile loše. Prskaju onda niže, ali brisači razmažu.

Inače, da, ovakve prskalice troše više nego klasične.

ripzone505

Pade mi na pamet da ode, u hit auto u prodavnicu delova i da uporedim prskalicu od megana 3 i kangoo 2008

zaxknez

Citat: mire poslato 11.02.2015. - 17:56
Inače, da, ovakve prskalice troše više nego klasične.

Jeste, kad se posmatra protok vode u jedinici vremena. Međutim, ukupno gledano, kad prskalice ne rade dobro onda se i više prska pa je potrošnja veća. Ja na službenom 500L hoću da poludim kako loše prska (pozadi naročito), pa onda još, još... i prazna posuda, a stakla nikakva.

mire

To ok, ali L2 mi je trošila više tečnosti nego L1 i L3 koje imaju dve duple prskalice sa klasičnim mlazom. U principu mi se više sviđa varijanta sa L2, a jedina prava mana za mene je to što one mnogo više usvinje onaj deo šoferšajbne koji brisači ne dohvataju, posebno onaj ispred suvozača.

astan

Da je valjalo preneli bi i na Lagunu 3 a ne bi vracali sistem sa Lagune 1.
121

Byk

Citat: mire poslato 12.02.2015. - 13:12
To ok, ali L2 mi je trošila više tečnosti nego L1 i L3 koje imaju dve duple prskalice sa klasičnim mlazom. U principu mi se više sviđa varijanta sa L2, a jedina prava mana za mene je to što one mnogo više usvinje onaj deo šoferšajbne koji brisači ne dohvataju, posebno onaj ispred suvozača.
Na L2 su susper te prskalice, ali se potpuno slazem s mire da se onaj deo van domasaja brisaca usvinji veoma brzo.

wcyber

u svakom slucaju nista ne moze zameniti povremeno brzinsko pranje auta na jedan zeton ;)

boree

Mrgoodlife

Po meni je bolje kad bacaju maglu pokriju celo staklo odmah i manje se drndaju brisaci

rosta

Je l neko odradio ovu varijantu sa Kangoo-a?

usdp

i ako neko zna ili je uzimao povoljno uzeo bih

doesnotmatter88

Ja zvao danas po svim mogucim prodavnicama i nigde ne nadjoh za kango 2008 sve za stariji tip zvao reno savu oni imaju sto vrsta kaze mora broj sasije ako moze neko sa foruma ko vozi novi kangoo da mi da br sasije ili da se javi meni pa da se dog da poruci pa da ja dam pare da ne kupim neke bzvz pa da se zezam posle  :D u reno savi su mi rekli neku okvirnu cenu od 1400din...

pedrogti

ja sam kod sebe odradio pre izvesnog vremena.... stavio sam sledece:

http://www.ebay.co.uk/itm/Two-2-Pair-Mist-type-washer-jets-Citroen-C1-C2-C3-Peugeot-306-6438V8-Genuine-/231484071629 (link sam stavio samo da se vidi slika)

dakle za citroen c3 i ostale c modele oznaka 6438 V8 i kupio sam ih u panteru u beogradu (original) 2 kom 1600 din. Montaza je krajnje jednostavna i ova modifikacija je da kazem uobicajena, prepravke su nuzne ali minimalne i zaista lepo radi i manje tecnosti trosi.vizuelno se zaista malo razlikuja kada su na kolima od OEM i ko ne zna nema sanse da primeti razliku.