0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja bih prvo proverio odvode koji se nalaze u prednjem delu auta,sa obe strane soferke..da slucajno nisu zapuseni pa da ti preliva vodu u kabinu.
Pre desetak dana mi je stigao iz Nemacke Clio II 1.5 dci 2001 godiste, i taman kad sam pomislio da je sve OK jer sam dobio auto kakav sam i trazio kad ono medjutim. Posle prve kise primetim da mi je malko mokra patosnica ali sam mislio da sam nesto prosuo, medjutim posto je narednu noc padala kisa ujutru sam nasao baricu ispred suvozackog sedista. Prvo sam pomislio da nisam dobro zatvorio vrata (mada nije svetlela lampica) ali danas sam prao auto i proverio sam vrata su bila dobro zatvorena a bara je bila jos veca. Kad sam podigao patos sa poda sundjer koji je ispod je bio dobro natopljen sa vodom a i iza sedista je bilo vode. posto sam podigao patos ponovo sam probao i ustanaovio da voda curi iz haube i to po sredini pa je se izgleda vise prelivalo na desno ali sad bare ima i ispred vozackog sedista, Mislim da curi na sastavu ispod prednjeg vetrobrana i one plastike koja se nalazi ispod njega kao da je se razlepila guma koja tu dihtuje.[attachthumb=#]
Hvala na pomoci nadam se da je samo to i ja sam posumnjao na odvode ali nisam mogao da se bavim time jer je vec padao mrak, sutra cu po danu da vidim kako stoje stvari sa tim otvorima. Ako je samo to onda sam pobedio, posle samo da isusim one silne sundere sto su se natopili vodom. Razmisljao sam da skinem ceo patos ali mi je to isuvise komplikovano pa cu morati da se molim bogu za sto vise suncanih dana ne bi li se sve osusilo.
Jos jedna od slabih tacaka Renault-a.Taj odvod se cesto zapusi zbog prljavstine, lisca.....i koje cega sto upadne u odvode.Postoje navoji na plastici (tako je barem kod mene na Clio II storia) koja mozes odvrnuti obicnim novcicem.Skini tu plastiku, zaviri ispod videces svasta Kod mene su samo falili mrtvi insekti kada su mi to cistili u servisu.Procackaj nekom zicom odvode, ako su zapuseni, i problem ce biti resen
Trebao bih i ja procistiti odvode,cisto preventivno jer idu jesenje kise.