Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Delovi karoserije
»
Tema:
Problem: Voda u kabini - zapusen odvod vode
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
...
28
Idi dole
Autor
Tema: Problem: Voda u kabini - zapusen odvod vode (Pročitano 230293 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Alhemičar
Kadjar
Trenutno vozim: Clio III 1.2 & Fabia II Combi 1.2
Pol:
Cilj bira sredstvo .. ali ga ne opravdava.
Starost: 41
Odg: Clio - Zapusen odvod vode ispod soferke
«
Odgovor #15 poslato:
22.01.2009. - 12:46 »
Mislim da treba da proveris odvode koji idu donjim delom auta (odozdo).Tu zna doci do zacepljenja tih odvoda ili do spadanja nekih cepova!
Tako su i meni u servisu ustanovili da mi je voda nabacivala odozdo tokom voznje i ulazila malo iza vozackog ili suvozackog sedista (ne mogu sada vise da se setim) jer fabricki,ti odvodi nisu bili najbolje odradjeni tj. falili su neki cepovi!Od tada,nemam vise nikakvih problema ..
Posto si rekao da ostaje fleka od soli kada se pocne susiti,ja bih poceo prvo od ovoga sto se meni desilo ..
Sačuvana
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.
Sauriann
Captur
Trenutno vozim: Clio II Ph2 1.5 dCi 65ks/Alfa Romeo 156 JTD MJET SW 16v 150 KS
Pol:
NO TURBO NO FUN
Starost: 45
«
Odgovor #16 poslato:
22.01.2009. - 17:03 »
tnx moram proveriti
Sačuvana
AleksandarPG
Twingo
Trenutno vozim: Megane III 1,5 dci
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #17 poslato:
26.01.2009. - 13:55 »
I kod mene u Cliu III je bilo isto: voda ispod sjedišta (zadnja i desna i lijeva vrata).
Razlog: puštala je unutrašnja plastična oplata (štitnik) od oboje zadnjih vrata. Voda je preko stakla i kedera kroz rupice u toj oplati išla na unutrašnju plastiku od zadnjih vrata, preko šarafa koji učvršćuju tu unutrašnju plastiku za vrata, preko zadnjeg paraga i unutra.
Pošao u servis u garantnom roku i završili mi to besplatno. Promijenili su obije unutrašnje plastične oplate.
Izgleda se u servisima zna za taj nedostatak
Sačuvana
Don Gagione
Scenic
Trenutno vozim: senic 1 1.6 Privilege nekad... twingo 1.2 ko zna koja je oprema
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #18 poslato:
16.08.2010. - 22:57 »
elem citao postove uradio i opet isto posle kise nije bilo mokro na patosnicama ali ispod njih je bilo dosta vode, ocepio odvode uispod sajbe sto se nalaze posle bilo mokro kod vozaca i suvozaca ocistio crevo od kondezata,danas posle kisevidim da je mokra patosnica malo ali i ispod nje samo kod suvozaca,pitanje
da li je mozda
1 keder na vratima
2 vrata nisu spala
3 da li je do filtera klime
4 da li su mozda Gremlini
ljudi vise nisam normalan gde moze biti problem
i pd 5 bojim se da nije ............................sajba!!!!!!!!!!!!
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 28.12.2010. - 17:12 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
www.dbpolish.com
Dejan99
Gost
«
Odgovor #19 poslato:
17.08.2010. - 09:03 »
Prijatelju moj uzmi crevo pa po redu. Prvo polivaj vrata gore, oko prozora ... itd. Onda predji na druga, zatim predji napred. Narvno sve to radi kad ti auto potpuno suv. Kad je suv primetices odma odakle ulazi. Moze da bude sve sto si naveo, zato jedno po jedno. Proveri i vrata gepeka mozda tu ulazi pa se sliva u unutrašnjost. Srecno!!!!
Sačuvana
trumpetplayer76
Gost
«
Odgovor #20 poslato:
17.08.2010. - 10:16 »
na tri mesta je odvod ispod sajbne, jedan ispod ventilatora kabine, jedan na sredini - vidi se crno crevo dolazi skoro do letve volana, i jedan ispod boce za vodu brisaca.skini kompletno plasticni poklopac proveri sve cepove, gumeni poklopci mogu usporiti odvod vode ako su prljavi, a narocito donji gumeni cep na srednjem crevu. flasu uzmi pa sipaj posebno u svaki odvod i vidi da li ide voda normalno kroz njih
Sačuvana
Don Gagione
Scenic
Pol:
«
Odgovor #21 poslato:
17.08.2010. - 22:21 »
polivao sam danas po vratima suvo ,gurao crevo na desnu stranu u odvod za vodu kola jer samo kod suvozaca pravi problemi voda je malo usla ostalo sve suvo odvod sam ocistio imaju tri cepa svi leze kako treba jedino ne znam na sredini kola kako covek rece jel onda moraju da se skidaju case za vodu casa za ulje od serva casa za kociono ulje jer iza njih stoji neki zastitni lim,al cu prvo probati da odlepim pa zalepim sajbu jel neko zna kolko to kosta
poenta sve sto sam nabrojao sam uradio danas i bilo je mokro mada kod vrha patosnica ima jos jedan sundjer on se spusta ispod sajbe nadole (iza kasete za sitnice sa desne strane) on je malo mokar..
«
Poslednja izmena: 17.08.2010. - 22:26 od strane gagi75
»
Sačuvana
www.dbpolish.com
markom
Gost
«
Odgovor #22 poslato:
25.09.2010. - 14:12 »
Ovako,imam problem sa curenjem vode prilikom pranja,znaci svaki put kada perem auto,udje mi voda dole kod patosnica,i posle mora susenje,i dok onaj miris ne izadje itd...
Probao sam da skinem onu plastiku kod brisaca,mislio sam da je zapuseno,medjutim nije,ocigledno negde curi mozda ispod,ne znam sta mi je ciniti,ako je neko imao slican problem,ili zna gde bi mogla ulaziti voda....Hvala
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 17.12.2010. - 01:40 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
Phylon
Gost
«
Odgovor #23 poslato:
26.09.2010. - 12:49 »
Da li si gledao tokom pranja gde je mokro ili gde curi? Otvoris vrata i proveris od dole stanje gde i sta je tada mokro.
Sačuvana
LeNgenda
Captur
Trenutno vozim: Renault Fluence 1.6 16v Expression
Pol:
Сложи српску браћу драгу...
Starost: 37
«
Odgovor #24 poslato:
26.09.2010. - 12:56 »
Vrlo verovatno odvodi za vodu ispod vetrobrana, tako je na rodjakovoj Fabiji bilo vode do zadnjeg sedista, kad smo procackali one 3-4 rupe za odvod kisnice, voda je vidno otekla sa raznim djubretom i vise nije bilo problema. Zicani ofinger ili tanji strujni kabl (bez struje, naravno) da to malo procacka.
Sačuvana
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
markom
Gost
«
Odgovor #25 poslato:
26.09.2010. - 13:12 »
Hvala pokusacu,pa javljam
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #26 poslato:
26.09.2010. - 13:24 »
Prvo da ti sugerisem na naslov teme.
Molim te izmeni ga i navedi kakav to problem imas. Jer svi ovde otvaraju teme sa probelmima.
Drugo 99% su ti se zapusili odvodi ispod soferke. Ispod one crne plastike gde se nalaze brisaci imas sa leve i desne strane odvode. Sigurno ima mulja i lisca. Ako te zanima kako se to skida pretrazi forum, pisalo se o tome. Javi sta si uradio, jer ako nisi resio problem onda ti je negde naprsla soferka, ili negde ne dihtuje kako treba. To je ona 1% kako si ti opisao tvoj problem.
Sačuvana
Milan.S.90
Gost
«
Odgovor #27 poslato:
26.09.2010. - 17:51 »
ja sam pokusavao da nadjem skinem tu plastiku da ocistim al il sam corav il ne znam sta je
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #28 poslato:
26.09.2010. - 18:21 »
ne mozes da je skines samo rukama bez alata, treba ti torex da bi odvrnuo srafove...
Treba da skines i brisace... i onda da pristupis ciscenju.
Nisi izmenio naslov teme.
Sačuvana
Don Gagione
Scenic
Pol:
«
Odgovor #29 poslato:
26.09.2010. - 21:49 »
ja sam imao taj problem ocistio odvode e sad ima na sredini odvod sa crevom tu zna da se zapusi moras skinutui oba brisaca i na samoj sredini se nalazi odvod i to sam ocistio ali voda je dalje ulazila samo kod suvozaca i na kraju problem je bila sajba
koja se u cosku odlepila..... odlepili ponovo zalepili i nema problema to sa sajbom ti je gora varijanta jer su me odrali
Sačuvana
www.dbpolish.com
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
...
28