Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Voda u kabini - zapusen odvod vode

Započeo AleksandarPG, 25.04.2008. - 22:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

markom

Samo da javim da nisam nista uspeo,morao sam da skinem tapacirung i sundjer jer je dole bio potok,i ja sumljam da je do vetrobrana ili negde propusta u tom delu.
Jednimo da ponovo roknem vodu pa da vidim odakle pusta,nema druge...

Don Gagione

Citat: markom poslato 27.09.2010. - 20:27
Samo da javim da nisam nista uspeo,morao sam da skinem tapacirung i sundjer jer je dole bio potok,i ja sumljam da je do vetrobrana ili negde propusta u tom delu.
Jednimo da ponovo roknem vodu pa da vidim odakle pusta,nema druge...

ili keder na vratima ali siguran sam da ti ulazi na sredini i sliva se u kabinu jer ona budza  nemam pojma kako se zoce pored filtera za klimu propusta tacno na samoj sredini ispod sajbe..

makarije

proveri da li ti je menjana soferka

u mnogo slucajeva se desilo da ljudi ( prodavci polovnih automobila ) promene soferku ali ne promene i keder

kod svake zamene soferke ( koja nije na lepljenje ) pored spec.diht mase obavezno se stavlja i novi keder
zenu dupe krasi a tortu orasi

Woni23

meni se isto dešava...i onda auto magli iznutra ko ludo  :banghead:

markom

Nadam se da sam resio problem,danas sam skinum tocak i ispod ostala sr*nje i izvadio sam cep koji sluzio da propusta prljavstinu,kako mi kaze majstor da je do toga najverovatnije,jer sam otvarao filter za klimu,koji je suv,i valjda ne moze nistra drugo da bude,javljam kada budem prao auto da vidimo sta se desava...

Phylon

Kako da podignem tapacirung u Laguni II 2002g posto mi je iza suvozaca dole mokro...?

dizelas

Kolege,

Danas kada sam mijenjao gumu primjetio sam da mi se u gepeku nalazi oko  litar i po vode u pretincu gdje se nalazi rezervna guma.Obadva tapacirunga koja pokrivaju pretinac su suha,tapacirunzi sa strane i oko zadnjih svjetala su suha pa mi nije jasno kuda voda ulazi.Da li je neko imao slican problem.U pitanju je renault megane 2 grandtour.

Unaprijed hvala na pomocii

EDIT: Spojene teme

mincoslav

Jutros da sednem u auto kad ima sta da se vidi, ispod volana,levo od kvacila,nagib za levu nogu, kaplje voda!???Inace kisno vreme od sinoc! Ne znam dal se jos nekome desilo, nije ni malo prijatno kad sam pogledao ispod volana da se u sled kise po kablovima sliva voda!? Dal' moze elektronika da otkaze zbog toga?
                 MeganeII je u pitanju iz 2006god. hecbek.
                          Unapred zahvalan!!!

NecromasteR

Citat: dizelas poslato 12.11.2010. - 20:49
Danas kada sam mijenjao gumu primjetio sam da mi se u gepeku nalazi oko  litar i po vode u pretincu gdje se nalazi rezervna guma.Obadva tapacirunga koja pokrivaju pretinac su suha,tapacirunzi sa strane i oko zadnjih svjetala su suha pa mi nije jasno kuda voda ulazi.Da li je neko imao slican problem.U pitanju je renault megane 2 grandtour.

I meni se isto desilo, doduse vode ima doosta manje, ali isto u tom delu gde je rezervna guma. A sve okolo je suvo. :s Ako nadjes sta je uzrok, javi!
@RFS | @FB

Milan.S.90

ocistite odvode od klime...kolko se secam sta mi je drugar prico to kod gepeka je negde ispod auta al ne mogu da garantujem...verovatno imate onda i u kasetama ispod nogu - ocistite odvode ispod brisaca...ja nisam imao taj problem meni se prosulo oko litar ulja :@ jos uvek nisam totalno ocistio

Trumpet

Citat: NecromasteR poslato 19.02.2011. - 13:57
I meni se isto desilo, doduse vode ima doosta manje, ali isto u tom delu gde je rezervna guma. A sve okolo je suvo. :s Ako nadjes sta je uzrok, javi!

Ja sam imao taj problem sa vodom u gepeku. Meni je voda ulazila pozadi kad se otvori gepek pa se skloni onaj tapacir sa leve i desne strane, postoje neke zavesice koje mogu da stradaju i da auto u toku voznje po kisi sam ubacuje vodu unutar automobila. Meni se nisu potrosile ali na rubovima tih mrezica je ulazila voda. Neko je vec petljao oko toga ali nije dobro odradio. Burazer i ja skinuli zadnje tockove, zatim onu zastitnu plastiku i onda te zavesice. Ocistili stavili silikon i evo od tad nemam vise bazen  :titanic: u gepeku. Probajte mozda je i vama to u pitanju.  

Meni je sve bilo ok dok auto stoji u mestu i pada kisa, cim krenem da vozim odmah  :titanic:    :kez:

lukaimasa

Ja sam odvode ispod brisača, zbog kojih mi je ulazila voda kod vozačevih nogu, jedva otpušio ,džarao sa sajlom, pa sa kompresorom, pa na kraju  vodom pod pritiskom. Nemate predstavu šta je izašlo. Morao sam da skinem brisače i onu plastiku ispod njih da bih mogao da priđem lepo odvodima.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

Trumpet

Ma meni je sve to bilo u haosu, ovaj lik od koga sam kupio auto u It nije o tome vodio racuna. Pocne kisa da  pada ja pocnem da plivam po autu!  Svi odvodi zapuseni ( ispod brisaca, klime i plus ove zavesice pozadi koje su morale da se srede)

Sad je sve ok, nema vise  :titanic:

Milan.S.90

Citat: lukaimasa poslato 19.02.2011. - 14:17
Ja sam odvode ispod brisača, zbog kojih mi je ulazila voda kod vozačevih nogu, jedva otpušio ,džarao sa sajlom, pa sa kompresorom, pa na kraju  vodom pod pritiskom. Nemate predstavu šta je izašlo. Morao sam da skinem brisače i onu plastiku ispod njih da bih mogao da priđem lepo odvodima.

meni ovo ne gine na prolece...pokusao sam jednom ranije ali kad odvrnem matice nisma mogao da skinem brisace nisam znao kako? postoji li mogucnost da zeznem nesto prilikom vracanja da posle ne rade lepo?