Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Voda u kabini - zapusen odvod vode

Započeo AleksandarPG, 25.04.2008. - 22:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Trumpet

Mucio sam se i ja oko brisaca ali sam ih nekako skinuo, kad sam ja uspeo sto nemam pojma oko mehanike i kljuceva tebi to nece biti problem....citav auto si rasturao i sklapao  :ziveli:

NecromasteR

Sad sam isao da proverim, nemam nista mokro u kaseti ili bilo gde oko nje, dakle samo ta rupa u kojoj stoji rezervna guma ima vode, i to moza 100-200ml, ne vise. Klima mi je neodrzavana totalno do sad bila, tako da pretpostavljam da u tom grmu lezi zec.
@RFS | @FB

Trumpet

Citat: NecromasteR poslato 19.02.2011. - 15:06
Sad sam isao da proverim, nemam nista mokro u kaseti ili bilo gde oko nje, dakle samo ta rupa u kojoj stoji rezervna guma ima vode, i to moza 100-200ml, ne vise. Klima mi je neodrzavana totalno do sad bila, tako da pretpostavljam da u tom grmu lezi zec.

Jesi malo pomerio one tapacire sa leve i desne strane? Uzmi neku lampu kad pomeris te tapacire i videces te zavesice o kojima ti pricam. Kod mene ih na Meganu ima predpostavljam da ih ima i kod tebe.

edit:ispravljen citat

NecromasteR

Nisam, videcu danas da odem da proverim, ako stane kisa malo.
Gledao sam sad po netu malo kako to sve izgleda, i sasvim je moguce da i odatle ulazi voda. Hvala ;)
@RFS | @FB

lukaimasa

Citat: Milan.S.90 poslato 19.02.2011. - 14:39
meni ovo ne gine na prolece...pokusao sam jednom ranije ali kad odvrnem matice nisma mogao da skinem brisace nisam znao kako? postoji li mogucnost da zeznem nesto prilikom vracanja da posle ne rade lepo?
Ja sam ih skinuo lako, suvozački kod scenica ima dva nosača i dva šrafa pa je to jedina komplikacija, koja u stvari i nije neka komplikacija. Obeleži na šoferci gde su ti stajali pre skidanja da bi ih vratio na isto mesto.
E sada ja sam ih skidao jer nisam mogao da priđem sa kompresorkim pištoljem do odvoda, pošto sajla nije mogla da ih otpuši. Ti probaj prvo sa sajlom, ako imaš sreće možda ne moraš ni plastiku da skidaš, već probaj kroz rešetkice da je provučeš.
Citat: Trumpet poslato 19.02.2011. - 14:22
Ma meni je sve to bilo u haosu, ovaj lik od koga sam kupio auto u It nije o tome vodio racuna. Pocne kisa da  pada ja pocnem da plivam po autu!  Svi odvodi zapuseni ( ispod brisaca, klime i plus ove zavesice pozadi koje su morale da se srede)

Sad je sve ok, nema vise  :titanic:
Izgleda da sva kola u Italiji voze prasci. I moj auto je bio ceo zapušen.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

NecromasteR

Kisa nije stala, ali nisam imao mira dok nisam otisao da proverim. Vode vise nema, sto je prilicno cudno s obzirom na to da sam vozio u toku noci po onoj kisi. Nisam skidao tapacirunge sa strane, pokisao bih skroz da sam to radio, ali sam zapazio jednu malenu "rupu" (vise prorez, sirine par milimetara) negde na spoju poda i branika, koliko sam skapirao, pa pretpostavljam da voda tuda ulazi.
Cim se prolepsa vreme, zavlacim se dole da vidim sta je to.
@RFS | @FB

Trumpet

Izgleda da sva kola u Italiji voze prasci. I moj auto je bio ceo zapušen.
[/quote]

Ovaj sto je meni prodao auto je pandur tako da me nista ne cudi....  :kez:

NecromasteR

I moj auto je od nekog Djovanija, tako da mu na prolece ne gine otpusavanje i pranje svega moguceg sto postoji na autu xD
@RFS | @FB

mincoslav

Posto se meni voda pojavila ispod volana, a tamo sam video nekakve kablove, tacnije iznad kvacila, ne znam dal' je to opasno za elektroniku?

NecromasteR

Koliko znam, u blizini bi trebalo da su osiguraci i ostale pi#darije od struje, tako da se ne bih preterano zezao sa tom vodom.
@RFS | @FB

lukaimasa

Citat: mincoslav poslato 19.02.2011. - 23:41
           Posto se meni voda pojavila ispod volana, a tamo sam video nekakve kablove, tacnije iznad kvacila, ne znam dal' je to opasno za elektroniku?
Ne bi trebao da voziš dok se barem malo ne osuši. Zapušen ti je odvod, najverovatnije, na vozačkoj strani.

Trumpet

Citat: mincoslav poslato 19.02.2011. - 23:41

Imas jedan odvod ispod motorcica za brisace, skini brisace i onu masku kod soferke i ocisti te odvode sa svih strana da ti ne s*ebe nesto oko elektronike...

mincoslav

Citat: Trumpet poslato 20.02.2011. - 12:07
Imas jedan odvod ispod motorcica za brisace, skini brisace i onu masku kod soferke i ocisti te odvode sa svih strana da ti ne s*ebe nesto oko elektronike...
Sad sam pokusao da skinem brisace, skinuo kapice, srafove, i ni makac! Ne mogu brisace da skinem!? Vuci, cimaj, i ne mogu da ih odvojim!??? Verovatno ima neka caka??? A ispod plastike kod brisaca ima dosta prljavstine, vode, i u pravu ste da to mora da se ocisti. Samo kako?

lukaimasa

Sajla ili neka kruta žica, ako neće, onda kompresor, a ako ni onda neće, onda voda pod pritiskom.

Trumpet

Citat: mincoslav poslato 20.02.2011. - 13:18

Sad sam pokusao da skinem brisace, skinuo kapice, srafove, i ni makac! Ne mogu brisace da skinem!? Vuci, cimaj, i ne mogu da ih odvojim!??? Verovatno ima neka caka??? A ispod plastike kod brisaca ima dosta prljavstine, vode, i u pravu ste da to mora da se ocisti. Samo kako?

Rasrafi ih pa spusti haubu, podignes brisac kao kad peres auto i pomers polako levo desno. Tako sam ih ja skinuo malo teze ide jer se ne skidaju cesto... Meni je toliko bio zapusen odvod da mi je motorcic od brisaca skoro plivao u vodi! Javi sta si uradio i srecno... :v: