Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Voda u kabini - zapusen odvod vode

Započeo AleksandarPG, 25.04.2008. - 22:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mincoslav

Citat: Trumpet poslato 20.02.2011. - 16:41
Rasrafi ih pa spusti haubu, podignes brisac kao kad peres auto i pomers polako levo desno. Tako sam ih ja skinuo malo teze ide jer se ne skidaju cesto... Meni je toliko bio zapusen odvod da mi je motorcic od brisaca skoro plivao u vodi! Javi sta si uradio i srecno... :v:
Samo se bojim da nesto ne zeznem, jer dok sam vukao na gore malo mi sumnjivo bilo jer se mnogo pomeralo ispod zavrtnja brisaca, pa rekoh da odustanem da ne zeznem nesto oko motorcica koji pokrece brisace, da ne iscupam sve to zajedno???
                  Hvala na savetima. Sutra cu da pokusam u koliko ne pada kisa.

mincoslav

Ja resio problem!!!  Nema vise vode u kabini...  Moze i bez skidanja brisaca, napipao sam ispod plastike odvod za vodu,izvadio gomilu lisca i razne prljavstine, gurnuo crevo i pod jakim pritiskom izbila voda dole.   Nije tolko tesko kako sam mislio. :ziveli:

Trumpet

Citat: mincoslav poslato 22.02.2011. - 19:55
               Ja resio problem!!!  Nema vise vode u kabini...  Moze i bez skidanja brisaca, napipao sam ispod plastike odvod za vodu,izvadio gomilu lisca i razne prljavstine, gurnuo crevo i pod jakim pritiskom izbila voda dole.   Nije tolko tesko kako sam mislio. :ziveli:
:hail:
:ziveli:

Driver023

Koristio sam pretragu, ali ne nađoh način da rešim ovaj problem. Dakle renault scenic 2002. godište to je kec valjda, ispod vozačevih i suvozačevih nogu se skuplja kondenz. Skidao sam tapacirung sa patosa kod nogu, ali nisam našao odvod. Da li neko zna gde se nalazi? Ili je neki drugi problem...

LeNgenda

Vec se neko zalio na ovo, pretrazi bolje.

U principu:

1. Pusta keder sofersajbne.
2. Odvodni kanali za kisnicu ispod soferke su zapuseni, pa se voda preliva u kabinski prostor.
3. Voda ulazi odozdo kroz neki tehnicki ili drugi otvor.

Ono najcrnje je da pustaju creva koja vode rashladnu tecnost do radijatora kabine, tzv. malog hladnjaka koji greje vazduh za ventilaciju. Uveri se da li je bas voda ili je antifriz ili sta vec imas u sistemu.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Trumpet

Proveri i odvod klime, da nije zapusen mozda  :yeah:

Milan.S.90

iscupaj samo creva od odvoda kisnice i nikad neces imati taj problem ponovo...

Driver023

Odvod za kišnicu ispod šoferšajbne nije zapušen, definitivno se sakuplja kondenz od klime. Da li može neko da mi kaže gde se nalazi taj odvod za kondenz na scenicu?

perica100

ja sam imao skoro slican probelm kod megana,javljala mi se voda ispred suvozaca  na podu,ispostavilo se da je cevcica koja je ispid auta i iz koje kaplje voda bila zapusena pa je posuda kod filtera klime (koja se nalazi levo od suvozacevoh nogu kad se skine plastika)  pa onda preliva posuda koja je na tom mestu i vod umesto vani kaplje u kabinu.Banalno ali tako je,pa se cak i kabina usmrdi na memlu.
dakle ili probaj sam da nadjes tu cevcicu,treba ti kanal bez njega nemoze,ona se nalazi negde oko dela gde je rucica menjaca sa donje strane patosa automobila naravno.Ako nemozes sam,idi kod nekog majstora ko to poznaje.Ja mislimda bi to trebalo da bude,neverujemd a je neki ozbiljniji kvar.

Milan.S.90

Citat: Driver023 poslato 26.08.2011. - 14:48
Odvod za kišnicu ispod šoferšajbne nije zapušen, definitivno se sakuplja kondenz od klime. Da li može neko da mi kaže gde se nalazi taj odvod za kondenz na scenicu?

pa trebalo bi isto da je negde oko brisaca na soferci

Driver023

Meni nije samo mokro ispred suvozača nego i ispred vozača. Ako se malo duže vozim sa uključenom klimom, i u gumenim patosnicama od vozača i suvozača počne da se skuplja voda. Imam kanal, pogledaću malo detaljnije onda.

perica100

Citat: Driver023 poslato 26.08.2011. - 20:29
Meni nije samo mokro ispred suvozača nego i ispred vozača. Ako se malo duže vozim sa uključenom klimom, i u gumenim patosnicama od vozača i suvozača počne da se skuplja voda. Imam kanal, pogledaću malo detaljnije onda.

Bez obzira,posuda preliva i svuda odlazi voda.Pokusaj da procenis da li se to manje desava kad ne uklkjucjues klimu....mada po ovoj vrelini tesko je voziti bez klime.probaj navece kad je hladovina obrisi svu tu vodu koju si video na patosnicima i kreni u voznju bez klime,ako bude suvo onda je to,onda probaj da ukljucis klimu i ako se pojavi voda onda znas sta je.

Milan.S.90

to crevo koje spominjes ispod plastike kod suvozacevih nogu nema veze sa odvodom klime to je crevo za prskalicu zadnje soferke. Za odvod od kondenza ti treba kanal skidas suspleh i posle ti je lako

perica100

Citat: Milan.S.90 poslato 26.08.2011. - 22:57
to crevo koje spominjes ispod plastike kod suvozacevih nogu nema veze sa odvodom klime to je crevo za prskalicu zadnje soferke. Za odvod od kondenza ti treba kanal skidas suspleh i posle ti je lako

ja sam lepo rekao da je crevo ispod auta u delu oko rucuce menjaca,a postiji posuda levo do suvozaca ispod plastike u kojoj se skuplja voda pa pna prelije i kvasi patos auta.

pero_peric

zamolio bih nekog da mi pomogne kako rijesit problem vode za vrijeme kiše na vozačevoj strani na laguni 2 2002 g. Hvala