Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema:
Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
...
25
Idi dole
Autor
Tema: Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti (Pročitano 97759 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
playboy
Gost
Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti
«
poslato:
26.04.2008. - 13:44 »
Ovako, imam isti problem kao i gospodin na ovoj stranici (sijalice su zdrave, ali suvozacevo svjetlo u sun-visoru ne radi)
http://www.lexam.net/peter/carnut/visor.html
. Cova je to fino "izslikao" i objasnio ... ali kod mene je malko drugaciji taj sun-visor.
Kod ovoga bmw-a - sun-visor se "natakne" na onu plastiku, i kontakt za svjetlo se nalazi na tom spoju. Kod mene - plastika i metal su u jednom komadu, dok se sun-visor natakne na taj metalni dio i unutra (vjerovatno) se nalaze ti prekidaci.
Danas sam probao da to rijesim, medjutim, cim sam pokusao da svucem sun-visor sa metalnog drzaca - crkao mi je osigurac od ABS-a (ova svjetla su skopcana na taj osigurac, a ovo sam radio sa ingition-ON - zato je crkao osigurac). Znaci, tu je unutra kontakt i vjerovatno je spao.
Sun-visor se ne moze (barem meni izgleda tako) rastaviti i rasklopiti (kako bih vidio taj kontakt i namjestio ga) ali sigurno mora postojati neki mehanizam pomocu kojeg se novi sun-visor moze uspjesno "nataci" na ovaj metalni dio.
Da li je neko imao iskustva sa skidanjem sun-visora koji imaju svjetlo u sebi? Ja sam ubijedjen da je kontakt unutra zguzvan, ali nemam ideje kako da to otvorim.
Gledacu da se zaletim do auta, pa da to poslikam malo ... cisto ako neko ima volje i zelje da mi pomogne na ovu temu.
Pzdrv,
Sadmir.
Update (slike):
1. ovako to izgleda:
2. strelica pokazuje pravac u kom se sun-visor "natakne" na metalni dio:
3. ovako to treba da bude (vozaceva strana kod mene, koja radi):
«
Poslednja izmena: 02.04.2020. - 22:51 od strane simke_08
»
Sačuvana
renome
Clio
Trenutno vozim: MEGANE II 1.5 dCi
Pol:
Starost: 46
Odg: Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti
«
Odgovor #1 poslato:
01.12.2008. - 19:14 »
Non-stop su mi upaljena svetla u svim vratima.
Sijaju sve cetiri sijalice sve vreme u toku voznje, bila upaljena ili ugasena oborena svetla, a ugase se jedino kad je auto
ugasen i zakljucan
.
Jedino da ih
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 22.12.2010. - 17:08 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
Odg: Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti
«
Odgovor #2 poslato:
01.12.2008. - 20:39 »
Ovako proveri da li su ti zatvorena sva vrata, da li ti je zatvoren gepek. Onda ako imas u patosu bunkercice proveri da li je svaki dobro zatvoren.
Meni se jedino u poslednjem slucaju pale sva cetiri svetla u vratima za patos.
Sačuvana
renome
Clio
Trenutno vozim: MEGANE II 1.5 dCi
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #3 poslato:
02.12.2008. - 15:45 »
to je to, hvala ti PUNO
jedan bunker nije bio zatvoren,
ko zna kad bih ja to povezao sa svetlom u vratima
Sačuvana
MarcosBG
Gost
«
Odgovor #4 poslato:
24.08.2010. - 20:37 »
E ovako,jedna decija bolest u mom Renault.
Kada otkljucam auto upali se svetlo u kabini,3 lampe na krovu i 4 za noge.Ukoliko nista ne diram,ugase se posle nekih 1-2 minuta. Ukoliko udjem i ubacim karticu,svetlo se ugasi. Problem nastaje onog trenutka,kada upalim auto ,a onda neko dok je motor u radu ude u auto,svetlo se u kabini upali,ali nece da se ugasi i tako stoji.
Ukratko,svetlo nece da se ugasi samo ako neko udje u auto dok radi. Da li je neko imao slicno iskustvo? Mrzi me da uvek drzim svetlo na off.
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 28.12.2010. - 17:44 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
smule
Clio
Trenutno vozim: Scenic II 1.9dci ; Clio III 1.2 16v
Pol:
scenic II Ph 2 1.9 dci
Starost: 49
«
Odgovor #5 poslato:
25.08.2010. - 08:58 »
kod mene se ugasi vrlo brzo i kada neko udje i kad upalis auto da radi .... verovatno je nesto od elektronike u pitanju!
Sačuvana
MarcosBG
Gost
«
Odgovor #6 poslato:
25.08.2010. - 10:12 »
Nzn...meni ovako funkcionise,ako otkljucam kola i ne diram nista,svetlo se ugasi posle 1-2 minuta,ako otkljucam kola i ubacim karticu svetlo se lagano ogasi.Kada ugasim auto i izadjem a nista ne diram,takodje se ugasi posle minut.Kada zakljucam auto,svetlo se odmah ugasi.Ali nikako nece da se ugasi kada se otvore vrata u toku rada motora....bas bzv
Sačuvana
Djuro
Talisman
Trenutno vozim: Renault 5 Campus 1.1 & R5 1.4 automatic
Pol:
Starost: 31
«
Odgovor #7 poslato:
25.08.2010. - 11:40 »
A hoće li se ugasit' ako uđeš na vozačeva vrata dok motor radi ili je to samo za suvozačeva vrata?
Sačuvana
Djemba
Kadjar
Trenutno vozim: U potrazi...
Pol:
Starost: 39
«
Odgovor #8 poslato:
25.08.2010. - 12:32 »
Meni se to desilo par puta, neki "bug" sa elektronikom. Probaj da kad ugasis auto izadjes iz njega zakljucas ga jednom i onda drugi put opet stisnes dugme za zakljucavanje i drzis ga desetak sekundi, to je super zakljucavanje jbm li ga, meni se tako sredio taj problem.
Sačuvana
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...
MarcosBG
Gost
«
Odgovor #9 poslato:
25.08.2010. - 13:20 »
Probacu...pa cu javim sta je bilo.Vazi za sva vrata
Sačuvana
MarcosBG
Gost
«
Odgovor #10 poslato:
27.08.2010. - 13:32 »
Evo ja resio problem. PRvo sam sinoc sredio centralnu bravu na suvozacevim koja nije radila,a danas sam namestio i citac kartice,slomila se ona plastika na prvom kontaktu.I malopre sam slucajno video da se svetlo gasi odmah po zatvaranju varata.Od prilike da je citac resio problem.
Sačuvana
Blazar
Koleos
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1.8 16v (120ks) privilege
Pol:
Hajađuki Zamajaki
Starost: 35
«
Odgovor #11 poslato:
27.08.2010. - 13:41 »
I ja mislim, jer mi je bas majstor spominjao da zbog neispravnog citaca, moze auto da ima problema sa svijetlima, a ja sam ga skapirao da je mislio na spoljna a ne na sva.
Sačuvana
Byk
Koleos
Trenutno vozim: Laguna III 2.0dci 150hp, Megane II 2.0 16v 138hp, Twingo 1.2 16v 76hp
Pol:
Starost: 49
«
Odgovor #12 poslato:
01.09.2010. - 16:48 »
Na zadnjim levim vratima, dole na dnu, postoji crveno bela svetiljka koja oznacava drugim vozacima da su vrata sirom otvorena.
da ne duzim, .. skoro sam primetio da ne radi pa uzeh da je zamenim... tu ide ona ubodna i njih sam imao nekoliko u rezervi ali nece ni jedna da radi.
prvo sam pomoslio da je grlo upitanju ali sam ustanovio da nije jer kada stavim led ubodnu sijalicu onda radi.
znaci samo led ubodna hoce da radi dok ove noramlne nece. znam da je led ubodna od manje Watti pa da nije mozda zbog toga?
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 22.12.2010. - 18:26 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
Milan.S.90
Gost
«
Odgovor #13 poslato:
06.11.2010. - 05:54 »
e ovako problem je sledeci
zadnja 2 3 dana mi se desava da ne mogu uvek da otvorim gepek iz prve nego moram vise puta da zakljucam otkljucam auto pa tek onda uspem da otvorim a od veceras tj konkretno od pre sat ipo 2 kad upadnem u rupu neku ili predjem preko lezeceg upali mi se svo svetlo u kabini i gepek i ono na vratima sve bukvalno al ne kad predjem prednjim krajem nego zadnjim skinuo sam bio diode odspojio ono na vratima reko da nije do toga kad opet isto i sa obicnim sijalicama... na bordu mi ne ispisuje da mi je otvoreno bilo sta ni vrata ni gepek ni nista...znaci pali se samo kad zadnji deo predje preko lezeceg ili zakaci neku rupu nesto...da li neko ima predstavu sta moze da bude? auto je megan 2
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 17.12.2010. - 03:30 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
chare
Clio
Trenutno vozim: Talisman, 1.6 dci , ZEN, 2016.
Pol:
Talisman, 1.6 dci , 2016.
Starost: 48
«
Odgovor #14 poslato:
08.11.2010. - 07:55 »
Meni se desavalo da mi se kada prelayim preko rupa pale sijalice u vratima. Desilo se da mi je pukao osigurac koji drzi zatvorenu kasetu u podu kod suvozacevih nogu. Pogledaj, ako imas te kasete da nije kod tebe isti slucaj, mada cisto sumljam, jer one nemaju nikakve veze sa osvetljenjem na plafonu.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
...
25
Idi gore
« prethodna tema