Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
P

Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti

Započeo playboy, 26.04.2008. - 13:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ldejan

resio problem, poslusao savet. kupio led sijalice od 1w i to radi kao novo. sijaju jako i sad mi prijavljuje kad vrata nisu dobro zatvorena. svetlo je sad vise belo u odnosu na standardne sijalice gde ide na zuto, ali meni to ne smeta, vazno da radi.

Ultrena

Ldejan

mire

Zameni na svim vratima, to sam i ja uradio. Čak mi je i lepše to belo (lepše izgleda crveno-belo, nego crveno-žuto) nego standardno osvetljenje. Ja sam stavio LED i umesto sijalica koje osvetljavaju prostor za noge na prednjim sedištima i to lepše izgleda i bolje je osvetljeno nego sa klasičnim sijalicama.

Ultrena

Kod mene je ceo auto u LED, bile su negde slike, ali ih neko smazao  :4u2ap3b: :zubo:

mire

Ja imam na krovu 6 sijalica, a nešto mi se i ne čini da bi lepše izgledalo... Šta znam, možda i probam nekad da zamenim.

marko_laguna

Citat: Ultrena poslato 30.05.2013. - 11:07
Kod mene je ceo auto u LED, bile su negde slike, ali ih neko smazao  :4u2ap3b: :zubo:

koje si sijalice stavio u plafon? ono svjetlo za citanje? i kako su polovi okrenuti?

Ultrena

Led diode, izvadis sijalicu i ubacis diodu. Imas + i -  :zubo: Ako ne sija, okreni je kontra  :bigl:

lazo72

Pozdrav svima!
Moj problem se sastoji iz sledećeg:
na laguni II nije radilo unutrasnje osvetljenje, izbijao stalno osigurac. Kvar sam otklonio na krovnoj srednjoj svetiljci, stavio osigurač, međutim sad svetlo radi non stop. Koji je problem po vašem mišljenju?

mire

Imaš prekidač sa tri položaja - stalno upaljeno svetlo, upaljeno samo kad su otvorena vrata i isključeno svetlo. Da li si probao da prebaciš prekidač u neki drugi položaj?

Ldejan

ja na mojoj laguni II nemogu da nadjem svetla za noge na zadnjoj klupi, ispod prednjih sedista. od kako sam kupio auto mrak a video sam u knjizi da ima opcija. jel to zavisi od opreme  ili ne?

Ultrena

Nema svaka laguna sijalice kod nogu (pozadi)...  :)

Mada, ne mozes se zaliti na osvetljenje u laguni, lepo je osvetljena unutrasnjost za razliku od drugih auta  :ok:

chika.doctor

Meni stigle LED trakice, 14.4W/m, sijaju kao nenormalne.. :kez:

Danas ili sutra ubacim par u kola, da osvežim malo.. Iako već imam svuda LED (na tri svetla), staviću ove trakice, bolje raspršuju svetlost i jače svetle.. Samo još da uzmem lemilicu nazad od druga.. :bat: :laugh:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

wcyber

I Scenic II je dobar po tom pitanju ... 3 sijalice gore napred, 3 sijalice gore nazad i u svakim vratima kod nogu :D

mire

^^ I te sijalice gore zavise od opreme, kao i na laguni. Moja isto ima 2x3, ali sam video i one koje nemaju.