Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
P

Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti

Započeo playboy, 26.04.2008. - 13:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoWeb

Svetleće one skroz ok ako te ne mrzi da se igraš možeš da kupiš obične 5mm diode, zalepiš ih na neku parče plastike i staviš gde ti odgovara za iste pare ćeš dobiti više dioda...
Besplatna online servisna dokumentacija!

Radi Eventualno Nakon Opravke!

Auto!

chika.doctor

Citat: SlObOdNi poslato 22.02.2012. - 00:51
koliko jako bi svetlele recimo dve trake od po 25cm levo i desno, u praksi? 240-300lm/m se krece, ali koliko je to u praksi?

Recimo da bi video i najmanju dlaku u gepeku.. :D
Mislim, nije jako kao onaj headlamp što si postavio u Dobro jutro, ali će ti sasvim pristojno osvetljavati gepek i nećeš imati potrebe za više.. :yes:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

SlObOdNi

to znaci sa obe strane bih imao po 60-75 lumena, zavisno od trake.
kako ih vezati, redno ili paralelno? pretpostavljam paralelno?

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

SlObOdNi

Sutra po danu cu da osmotrim po gepeku gde sta moze.
Cime sve to da povezem, dajte predlog, kakve zice, gde, koliko para? :nezna:

MarkoWeb

Koju god žicu nađeš a da ti se uklapa nju stavi ne treba tu ništa posebno.

Auto!

**zeka**

Kupis ovo

i miran si  :zubo: gde god pogledas ima svetla.  :rotfl:

Ovo bi moglo da koristi a ako koristi znaci da ne skodi..

SlObOdNi

Imam nju u kolima, ali mi to nije resenje

nervira me, samo jedno svetlo a i ono je nisko postavljeno, kada napunim gelek, nista ne osvetljava :nezna:

znam da moze bilo koja zica, samo ja bas nesto i nemam neku prirucnu kuci, moracu da kupim ili sta vec. Zato pitam, sta ce me najmanje kostati a zavrsice posao?

MarkoWeb

Možeš i najobičniji telefonski kabl on je spljošten i lepo će se uklopiti.

Auto!

SlObOdNi

tako nesto i trazim, da bude sto manje upadljivo.
moram da smislim sutra natenane gde da provucem sa leve na denu stranu da se ne vidi...

MarkoWeb

Možeš da probaš i sa jdnom takom sa jedne na drugu stranu samo onda imaš manje žica... ako imaš gde masu odma možeš da privežeš a + odvuci do sijalice.

U svakom slučaju kad odeš u prodavnicu vidi šta će najbolje da se uklopi.

Auto!

SlObOdNi

ne mogu sa jedne na drugu stranu, zbog daske pozadi,nemam gde da nalepim traku, jer na dasku necu a nije mi ni prakticno ni estetski prihvatljivo da nelepim na plastiku sa unutrasnje strane ni trecih vrata ni dole ispod, u gepeku.

razmisljam da to bude ispod plastika na C stubovima, tu mogu dole lepo da zalepim trake i da se ne vidi instalacija.

Da li mi treba neki osigurac za to? Moze li da izdrzi postojeca instalacija da se izvuce sa sijalice koja vec postoji, koliko to struje vuce?

Exception®

ΕΛΛΑΣ

MarkoWeb

Računaj po 20-30mA, izdržaće već postojeća instalacija bez problema.

Auto!

nikolanixy