Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
P

Osvetljenje enterijera vozila i centralne konzole - Problemi, iskustva, saveti

Započeo playboy, 26.04.2008. - 13:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bingo

mom drugaru na meganu 2 kupe 1.6 16v prilikom voznje sijaju sijalice na dnu vrata a pri tom se normalno gasi osvetljenje kabine
da li neko zna o cemu se radi ili je mozda imao takav problem
unapred hvala  :yeah:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

nikola01

Otvorene su mu one pregrade u podu kod nogu vozaca i suvozaca ispod patosnica. Kad ih zatvara mora jace da ih pritisne da klikne, eventualno da vidi da li nesto mozda blokira zatvaranje poklopca.

chare

Da se nadovezem na nikola01, ili su mu pukle zabice koje drze zatvorene pregrade. Meni je pukla jedna zabica, pa sam se usro dok sam improvizovao.

Milan.S.90

meni se desavalo jedno vece samo da mi upali svo svetlo u kabini gepeku i to kod nogu kad zadnjim delom nabodem neku rupu il trotoar...kad opet predjem ono se ugasi...i prestalo samo od sebe....od kad se pali svetlo kad se otvore te pregrade?

chare

Kod mene se pali svetlo u vratima kada se otvore pregrade.Postoji prekidac, na koji neleze pregrada, kao kod juga kada zatvaras i otvaras vrata.

Djemba

^^
Tako je, kada se otvore pregrade ispod patosnica pali se malo svetlo na dnu vrata... Ima i dugme koje se jako veliko i koje je u stvari kontakt...

Elem imam jedno drugo pitanje.

Kada otvorim gepek, a vrata su sva zatvorena ne pali mi se svetlo u gepeku. Kada otvorim bilo koja vrata pale se sva svetla u kolima, pa i ono u gepeku. Sta bi to moglo biti? Imam Handsfree ne znam da li to nesto menja pricu...
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

SlObOdNi

A kada ti je otvoren gepek (sva ostala vrata zatvorena), da li ti signalizira na tabli da je otvoren?
Mozda auto nema informaciju da je gepek otvoren, nesto da ne valja sa senzorom "otvorenosti" gepeka? (ala sam srocio :laugh: )

Milan.S.90

verovatno ti onaj pipak sto pritiska poklopac gepeka uvek ostane kao da je gepek zatvoren..ako je tako ne bi trebalo da ti pali ni svetlo u kabini kad otvoris samo gepek

SlObOdNi

Djemba

Provericu... Ne pali mi nijedno svetlo kad otvorim gepek, ali videcu da li pali lampicu da su neka vrata otvorena...
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

Milan.S.90

Citat: Djemba poslato 29.12.2010. - 17:57
Provericu... Ne pali mi nijedno svetlo kad otvorim gepek, ali videcu da li pali lampicu da su neka vrata otvorena...

onda ti 100% ne pokazuje ni na displeju.pogledaj taj pipak zaglavio je

Byk

Pozdrav svima...

imam jedan cudan problem pa ako neko ima ideju sta bi moglo da bude neka javi.

na svim vratima postoji lampica koja se pali pri otvaranju vrata.
e sad, na zadnjim levim vratima obicna sijalica (originalna ubodna sijalica) nece da radi, dok LED ubodna (mislim da ima manje watti) hoce da radi.
probao sam sa vise sijalica ali samo LED hoce da radi.  :??:

Exception®

Kolega Mupe je imao isti problem ali se ne sećam kako ga je rešio. Pošalji mu PM pa će ti odgovoriti :ok:

ΕΛΛΑΣ

marko_laguna

radi se o laguni 2 2001 god.. auto smo kupili prije nekih 6 mjeseci i tada vozačeva vrata tj senzor u bravici nije očitavao dali su vrata otvorena ili zatvorena.. da danas samo senzor na zadnjim desnim vratima jos uvijek radi.. ostala pokazuju da su vrata zatvorena kolko god ja bio uporan i otvarao ih..
e i sad tu dolazi zanimljiv dio.. neki dan nisam imao sta za raditi pa reko da nije mozda u zaruljici u vratima problem.. izvadim ja zaruljicu i sve normalno pocne radit.. pokazuje na onom "ekrančicu" da su vrata otvorena i sve najnormalnije radi.. vratim ja zaruljicu opet neradi.. uzmem drugu zaruljicu koja je 100% ispravna opet ista stvar...
jel neko od vas mozda ima ideju u cemu je problem?
dakle kad je zaruljica ukopcana senzor kao da neradi, a kad nema zaruljice sve 5..

chaslav

isti problem imam, bas isti ... ja resio tako sto sam skinuo sijalice iz zadnjih vrata, kontam da mi je korisnije da znam da su vrata zatvorena ?!?!?!  :write: