Zvuk vazduha prilikom dodavanja gasa

Započeo RMG, 19.04.2015. - 19:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

RMG

Danas sam upalio auto i primijetio da kada dodajem gas u leru, pritisne pa pustim i tako par puta, čuje mi se neko uvlačenje vazduha prije reakcije motora na gas. Period između gasa i reakcije motora je djelić sekunde u kom se čuje to uvlačenje vazduha. Kada sam gledao pod haubom zvuk dolazi iza motora, između motora i zida kabine. Auto normalno prima gas u vožnji, ne trza. Ideje sta bi moglo biti?

Hvala forumaši

kapor

Hoce tako da daje zvuk kuciste filtera. Sasvum normalna pojava

RMG

Nije se prije dešavalo, sad je počelo. Zvuk je kao kada se uvlači vazduh u pluća kroz zube sa skupljenim usnama (ne znam kako drugačije da opišem)

slavko_bgd

To je normalan zvuk za K4M8xx motore.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

Da li si mozda poceo da cujes zvuk kada si poceo da vozis sa otvorenim prozorom ? :)

RMG

:rofl:
Zvuk sam čuo kada sam u podzemnoj garaži otvorio vrata jer mi se učinilo da čujem lonac auspuha kako drnda, što je dovelo do ovog otkrića uvlačenja vazduha.

I isto tako, kada je auto hladan, tj. kada prenoći, i nakon prvog paljenja do postizanja radne temperature čuje mi se lonac  :banghead: Kada se ugrije motor ništa se ne čuje.

wcyber

Ja cujem svakakve nove zvukove kad otvorim prozor, kao sto je zavijanje turbine :D

RMG

Išao danas u Renault servis ovdje u Banja Luci, Union auto. Kažu da je to normalno i da je to klapna gasa kada se naglo doda gas pa uzme dosta vazduha. Taman ih pitah za mali servis koliko je jer se približio i obradovaše me sa cijenom od 170 evra. Malo li je  :165fs373950:

cika mili

Previše. Ja sam u ovlašćenom (krajem 2014.) dobio ponudu za 14 500 rsd. Mada po knjižici ide veliki servis. Iako mi je to bilo važno za još godinu dana produžene garancije, nisam uradio servis kod njih. Za 10 000rsd kod komše urađen je mali servis, promjenjena rashladna tečnost i tečnost za kočnice.

Momak

Kad ste vec pomenuli tecnost za kocnice, nevezano za temu na koliko uopste ta tecnost treba da se menja? :)

Byk

2 do 4 godine.

Momak

Iz licnog iskustva zakljucujem da moze da traje i 8 godina :D Sutra znam sta cu da radim. Hvala na brzom odgovoru :)

Mazzy

Ljudi .... da ne otvaram novu temu.
Isto mi se desava... I nije se prije desavalo, tek sad. Isao danas majstoru , rekao mi dihtung klapne gasa. U Servisu narucio pa da vidim...jel moguce da je do toga ?

ev zvuka:

https://www.youtube.com/watch?v=Warw2DW_P9g

mire

Klapna gasa na 1.9dCi? Menjaj majstora.

Mazzy

Ili gasenja , sta ja znam kako se zove...

Jel moguce da je do tog dihtunga

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk