Zvuk vazduha prilikom dodavanja gasa

Započeo RMG, 19.04.2015. - 19:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

valjan

A da li i jako dimi kada očepiš gas? Meni je bilo puknuto crevo interkulera, i kada dodaš jači gas napravi se dovoljan pritisak da se ta rupa na crevu proširi, i onda vazduh kroz pukotinu šišti napolje, slično ovom tvom zvuku, i posledica je bila da manje vazduha uđe u motor, pa dizel onda lošije sagori i javlja se više dima na auspuhu, pa ako imaš i taj drugi (dimni) simptom onda definitivno poslušaj miretov savet i menjaj majstora.

Mazzy

Dimi samo maaalo crnog dima kad bas gas dadnes...inace ne. Zamjenio sam to crijevo neki dan. S
Sustanje opet...i skontao sam da je negdje naprijed.
Majstor kaze interkuler....

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

slavko_bgd

Opaaa, ozbiljna dijagnostika ... od klapne gasa preko interkulera. Onda do turbine i auspuha. Pa u krug. Tako se prave ozbilne pare  :respect: :rotfl:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Mazzy

Ja sam sam skontao da naprijed zrak negdje. Nisam gluh...

Nedavno sam imao manji udes, naslonio se na covjeka malo. Skinem ja masku, da vidim interkuler, kad skroz kriv  bar gore... vjerovatno ga i jesam ostetio tada..

slavko_bgd

Citat: Mazzy poslato 23.07.2019. - 22:56
Ljudi .... da ne otvaram novu temu.
Isto mi se desava... I nije se prije desavalo, tek sad. Isao danas majstoru , rekao mi dihtung klapne gasa. U Servisu narucio pa da vidim...jel moguce da je do toga ?

ev zvuka:

https://www.youtube.com/watch?v=Warw2DW_P9g

Komentar je bio u vezi  "majstora".
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Mazzy

j*biga... da se ja razumijem dovoljno, radio bih ja hahah. Naprijed se cuje zrak 100%.
Culo se i prije... sad kad sam crijevo puknuto zamjenio, vuje se vise. Zato sto je prije pistalo na dva mjesta, sad na jednom.

Veljkode

Rešio sam posle 3 godine ovaj probelm sam, nakon posete X majstora.
Reno 1.4 benzin, zvuk prilikom dodavanja gasa auto šišti, sve sam pregledao...procitao...

Na usisnoj klapni koja se nalazi između filtera za vazduh i plastične usisne grane, postoji plastično crevo (konektovano od gore na usisnu klapnu) e to crevo je imalo polomljene delove koje idu unutar klapne (žabice za kačenje) sto je stvaralo zvuk, neverovatno!
Promenom tog creva od 20 cm koje ide od evap ventila do usisa na klapnu problem je rešen :)

Ap0calypto

I ni jedan majstor to nije ustanovio? Neverovatno

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

to su balkanski prepametni kvazimajstori  :lopta:

mire

Ne znam ko je kolega @Veljkode i koji je problem rešio posle 3 godine, jer mu je ovo prvi post na forumu. Makar pod tim nalogom. A i aktivirao je ovu temu posle 6 godina neaktivnosti.

Uglavnom, kolegi dobrodošlica na forum. Pre nego što nastavi da piše u temama potrebno je da se predstavi u temi za nove članove i da dopuni profil (datum rođenja). Nakon toga će dobiti pun pristup forumu.