Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna 3 2,0 dci iili nešto drugo

Započeo ivukoje, 14.06.2015. - 16:20

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivukoje

Jesam. Kupio kolega koji trenutno vozi L2 iz 2001. On zna šta sam sve radio na autu i zato ga je uzeo.

nenasan

Ja recimo imam u opciji i pasat b7.Nije nesto preterano izmenjen u odnosu na b6, ali je jako dobar utomobil.naravno povlaci malo vise novaca.Recimo da je pasat cc ali iz 2012 jako lep i kvalitetan automobil,Mada mislim da ne moze dobar bez 17000.
Mercedes c klasa.to he sve u klasi one lagune od 15000 evra

ivukoje

Juče sam bio u Kompresoru, gledao Qasghqai-a. Ima ovo u ponudi:
http://www.akkompresor.rs/automobil-detalji.php?vozila=nova&id=320
Evo i kako to ide:
https://www.youtube.com/watch?v=GMsS3o2px8
Trenutno mi je prvi pik za auto. Nemaju ovaj motor za test vožnju već samo 1,5dci 110ks koji ide lepo, ali ovaj benzinac sigurno kida!

mire

ivukoje

To sam zaboravio da pomenem, Kadjar je stigao u salon. Greškom smo prvo ušli u Renault deo Kompresora, otišli da vidimo Qasghqai i provozali ga (doduše 1,5dci sa istim nivoom opreme, jer pomenuti benzinac nemaju na testu). Vratili se da vidimo Kadjara, jer je žena pala na prvi pogled. Stigao i cenovnik, koji sam uzeo. Danas prodavci imaju obuku za Kadjara, pa će od ponedeljka znati detalje oko finansiranja. Pokušaću da skeniram cenovnik. Ono što znam je sa stižu dizeli u trećem nivou opreme Xmod.
Cene su:
Xmod Energy dci 110: 22390 Eur + metalik boja 500 (ili metalik posebna 690 Eur)
Xmod Energy dci 130: 23690 Eur + metalik boja 500 (ili metalik posebna 690 Eur)

Poredio sam cene sa Qasgqai dizeliam u sličnom nivuo opreme i Kadjar je po cenovniku skuplji za oko 500 Eur

Prvi utisci: Dizajn svetski, unutrašnjost takođe, udobnost na nivou Renault-a (žena kaže da je udobniji od Qashqai-a) i po pom utisku niži je od Qasqhai, a opet dovoljno visok. Izložbeni primerak je crvene boje u full opremi dci 130. Renault rules!

mire

Tako je, niži je i udobniji i više liči na automobil u vožnji. Qashqai nije po mom ukusu, oseća se da je visok i nije baš prijatan za duža putovanja.

ivukoje

Pogledao sam Lagunu RNS-a. Sve je OK. Dao sam fer ponudu, pa čekamo direktorov odgovor. Ako ne bude to uzimam Ford Focus 1,0 ecoboost 100ks za 13850 Eur (sa korektnom opremom) kao neko prelazno rešenje dok ne izađe nova Laguna ili dok na padnu cene Kadjaru. Inače, prodaja nove Lagune verovatno počinje u februaru sledeće godine.

Stragi21

Meni su kadjar i qashqai isti,tj gledao jednog pored drugog nema neke razlike u visini  :nezna: jedino ako je pozicija vozaca bolja kod renoa pa da se vidi bas razlika. Obican 1.5dci kadjar u Fr. 31000€  :doh: prvi utisak nije los ali cena je poveca

methane

Kadjar ima lepši enterijer od QQ bar za moj račun.
KUD Idijoti - tud' i ja

mire

@Stragi - Ne radi se o visini, nego o podešavanju ogibljenja.

@ivukoje - Ostao sam ti dužan info za RNS lagunu. To jeste Belinov auto. Kažu da je bukvalno kao nov, jer je čovek vrlo pedantan. Nema baš nikakvih problema s njom. Inače, registrovali su mu Espace sa sajma - BG-900MB. :)

(samo nisam siguran da li je MB od Milan Belin, ili od Mercedes-Benz :rotfl:)

ivukoje

Dogovoreno za Lagunu RNS. Ušli u proceduru jer ulazim u kredit, pa bi trebalo do sledeće nedelje da zatvorim kupovinu.
Hvala svima na korisnim savetima i nastavljamo druženje, bože zdravlja i na nekom skupu da se pojavim sa novom Lagunom.