Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Talisman

Započeo jagger, 06.07.2015. - 14:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

milan035

skydriver6

mire

Ako ovaj auto bude koštao 5.000€ manje nego odgovarajući Passat, onda će možda i imati smisla. U protivnom, ljudi će da kupuju pravi nemački auto, umesto wannabe nemačkog auta. Jednostavno, onaj prvi će mnogo lakše da prodaju i za više para, pa će ih na kraju koštati isto, ili manje.

Šta znam... U redu je što su promenili naziv. Laguna je bila limuzina za mlađe, sa pristojnim voznim karakteristikama i ne baš biznismeniskim/penzionerskim karakterom. Talisman mnogo više liči na klasičnu limuzinu za starosnu grupu 45+. Ne bih se puno upuštao u komentar dizajna, dok ga ne vidim uživo. Ipak je to sasvim drugi utisak. U svakom slučaju, cena će sigurno biti značajan faktor.

Grle

:tup: digatalni brzinomer...katastrofa....  :doh:

Mislim, sve je to stvar ukusa, ali luksuzna limuzina treba da odiše moćnim detaljima.... a ne..... uf, baš sam se razočarao.....

jagger

Citat: Grle poslato 07.07.2015. - 08:13
:tup: digatalni brzinomer...katastrofa....  :doh:

I ja ne volim digitalni brzinomer  :fiju:
Hedonista na kvadrat!

Aca BG

Renault Talisman

Renault Talisman: nova Renault limuzina iz D segmenta.
Troslojna reč lako i prirodno silazi sa jezika, ali ističe snažan stav modela i energiju kojom zrači.
Kombinacija robusnih, prefinjenih linija i inovativnih tehnologija odražava zaštitnički duh i sigurnost.

Renault za svoje modele bira imena koja simboliziraju njihov stil i karakter na svim tržištima.
U skladu sa tom tradicijom, Talisman je dobio harizmatično ime koje budi osećaj zaštite i snage. Reč Talisman jednostavno se izgovara i razumljiva je svuda u svetu.
Novi Renaultov sedan Talisman u gami francuske marke zamenjuje modele Laguna i Latitude, a treba pomenuti da je naziv Talisman već korišćen na konceptu predstavljenom 2001. godine, kao i na limuzini koja se prodaje na pojedinim tržištima u Aziji.
Laguna se inače u sadašnjoj generaciji u prodaji pojavila još 2007., a 2013 godine je ponovo doživela manje doterivanje (Laguna Collection 2013).

U svakom slučaju, Talisman (interne oznake LFD) je napravljen na CMF platformi, a pored novog izgleda karakterišu ga LED svetla, prostranija i komfornija unutrašnjost (sa kvalitetnijim materijalima), bogatija oprema, R-Link 2 multimedija sistem (sa 8.7-inčnim ekranom u top verziji), poboljšana bezbednost, upravljanje na sva četiri točka, MultiSense sistem sa četiri moda (Comfor, Sport, Eco i Normal), kao i ekonomičniji motori. Posebno treba pomenuti zapreminu prtljažnika koja iznosi svih 608 litara.Što se dimenzija tiče, Talisman je dugačak 485 cm, širok 187 cm, visok 146 cm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 281 cm.I na kraju motori. U ponudi će naći TCe benzinci sa 150KS i 200KS, kao i dCi dizelaši sa 110, 130 i 160KS.
U zavisnosti od motora, ugrađivaće se manuelni šestostepeni menjač i EDC sa dvostrukim kvačilom (sa 6 ili 7 stepeni).

Prodaja počinje na jesen, a cene će biti saopštene naknadno.

Tekst i deo slika preuzet sa www.autoblog.rs

vlada sin

Nadam se da ce biti moj za 3,4 godine, meni izgleda fantasticno, samo fali brisac na zadnjem staklu kao na laguni, to me mnogo nervira kod ovih limuzina.

Grle

I meni je izgledao odlično.... spolja...
I onda sam video digitalni brzinomer unutra i malo plastično kvadratno ostrvo na petim vratima (ispod slova Talisman)
Nadam se da to nije prekidač / senzor za otvaranje gepeka.......

Takvi "kompromisni" i ničim opravdani detalji stvarno znaju da me razočaraju....
I ako stvarno stave motor od 110KS na ovakvu lađu (radi štedljivosti) biću siguran da opet ne razumem  ideju Renaulta i D Segmenta...

Bitno je da se:
      "Troslojna reč lako i prirodno silazi sa jezika, ali ističe snažan stav modela i energiju kojom zrači. "
i da
     "Reč Talisman jednostavno se izgovara i razumljiva je svuda u svetu."

Da li je ovo kampanja za prašak za šareni veš ili za automobil od 35kEur ...........  :wtf:
Zašto su onda KADJAR zove tako kada se ne izgovara lako i nije razumljivog naziva svuda u svetu???? :nezna:

A stvarno sam se nadao da imam izbor za sledeći auto.... :banghead:

vladknez

Djasvi mi se. Slažem se sa većinom da je izgubio šmek francuza i dobio crte nijemca, ali, auta se moraju prodavati - od tog se živi. Cijena, kako mire reče, mora biti faktor. Ako bude koštao kao passat - ništa od toga. Ostaće omjer prodaje laguna - passat koji je katastrofalan za reno. Čovjek i nije racionalno biće, jbg.

Interesuje me karavan (pošto sad vozim L3 karavan)

I ... primijetite majstoriju marketinga - nigdje ne pišu zapreminu motora! Zašto?
Limuzina i 1.5 ili 1.6 litara je ljudima nespojivo. Istina je - ali ne vole da to čuju :) ...  Na prvu ih to odbija - nema veze što je vrhunski motor, performanse ovo ono ... odbija! Pa, izostavili su taj detalj na sve jednoj prezentaciji koju sam do sad pogledao.

Anyway - good luck Talisman.

Ako žena rodi još jedno >>> espace, ako ne rodi ...pa, čekam karavan ;)
vk

Ice

uzas zivi. jedino ako bude jeftiniji od nemacko konkurenta na kome je ocigledno baziran (sa primesama jos drugih automobila). unutra je malo minimalisticki sa primesama da deluje lusuzno ali mi se uopste nesvidja kako izgleda. Jedina lepa stvar i stvar po kojoj se izdvaja od ostalih makar kolko ja znam je pogon na sva 4 tocka (makar kolko pise u tekstu). Licno, neznam koji im je piiiiiiiiip treba da prave kopiju. Svi renoi u nazad su ili lepi ili specificni, nikad nije bilo kopija.

ps. safrane/laguna rules
Auto nikad nije gotov, uvek ima sta da se radi...

milos1996

Mozda nije najbrza, ali zato je najlepsa.Laguna II

vladknez

Citat: Ice poslato 07.07.2015. - 10:56
uzas zivi. jedino ako bude jeftiniji od nemacko konkurenta na kome je ocigledno baziran (sa primesama jos drugih automobila). unutra je malo minimalisticki sa primesama da deluje lusuzno ali mi se uopste nesvidja kako izgleda. Jedina lepa stvar i stvar po kojoj se izdvaja od ostalih makar kolko ja znam je pogon na sva 4 tocka (makar kolko pise u tekstu). Licno, neznam koji im je piiiiiiiiip treba da prave kopiju. Svi renoi u nazad su ili lepi ili specificni, nikad nije bilo kopija.

ps. safrane/laguna rules

Mislim da si pomijesao 4control sa 4wd  ... izvini ako griješim.

Možeš proizvoditi najjeftiniji space shuttle na svijetu, ali, ako ga niko ne kupuje - koja je poenta?
Sjedio sam u novom espace-u i oduševio se. Ovo je kopirano iz većeg/višeg brata i smatram da nisu pogriješili.

O ukusima ...
vk

mire

Citat: vlada sin poslato 07.07.2015. - 10:13
Nadam se da ce biti moj za 3,4 godine, meni izgleda fantasticno, samo fali brisac na zadnjem staklu kao na laguni, to me mnogo nervira kod ovih limuzina.

Laguna ga je imala jer je bila hatchback. Retke su prave limuzine koje ga imaju, mada moram da priznam da mi nije jasan razlog. Mislim da bi mogao da se montira na staklo bez većih problema.

Citat: vladknez poslato 07.07.2015. - 10:37
Limuzina i 1.5 ili 1.6 litara je ljudima nespojivo. Istina je - ali ne vole da to čuju :) ...  Na prvu ih to odbija - nema veze što je vrhunski motor, performanse ovo ono ...

Ma kakve vrhunske performanse. There is no replacement for displacement. :)

Na žalost, nisu uspeli da uteraju 2.0T u EURO VI, ili koji je već sad važeći standard. Ne znam kakva je situacija sa 2.0dCi.

Citat: Grle poslato 07.07.2015. - 10:34
I onda sam video digitalni brzinomer unutra i malo plastično kvadratno ostrvo na petim vratima (ispod slova Talisman)
Nadam se da to nije prekidač / senzor za otvaranje gepeka.......
...
I ako stvarno stave motor od 110KS na ovakvu lađu (radi štedljivosti) biću siguran da opet ne razumem  ideju Renaulta i D Segmenta...

Odlično uočeno ono za parče plastike ispod naziva. Ja sam posle primetio i kamericu u okviru Renault znaka koja je idealno postavljena da bude non-stop prljava i da ne služi ničemu.

A što se motora tiče, ni drugi nisu ništa bolji. Ford radi Mondeo sa 1.0 ecoboost. :rig:

milos1996

Prednji kraj me strašno podseća na Švabu (Passat B7) ali zadnji, vidi se, francuz, laguna...

Mozda nije najbrza, ali zato je najlepsa.Laguna II

Grle

Citat: mire poslato 07.07.2015. - 13:02
Ma kakve vrhunske performanse. There is no replacement for displacement. :)

:yeah: Lepo rečeno.

Ne mogu se više slagati  :ziveli:

Još da smanje registraciju na veće motore od 2.0l, gde bi nam kraj bio...