0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Probao sam ovo sa navedenim sport rezimom, sinoc vozio u sport-u i tako ugasio auto - nije pokazao ovo pitanje. Jutros se upalio "normalno" u neutral-u.Inace i ja vozim perso svakodnevno, mada je on meni vise kao comfort uz to da mu cesto menjam boju - deci zanimljivo.Sada me zanima da li je ova opcija nesto sto se doplacivalo da bi bilo moguce i/ili je nesto sto moze da se aktivira dijagnostikom. Kome prvom auto zavrsi u ruke sa dobrom dijagnostikom da proveri
Tako su programirani. Stvar je u homologaciji. Isto kao funkcija S&S i pojedini ADAS sistemi koji se "resetuju" svaki put kada se vozilo ponovo pokrene. Ako je auto homologovan u vezi "ponašanja" (snaga, buka, ubrzanje...) i najbitnije u celoj priči potrošnje goriva u "Neutral" modu, svaki put kada se pređe u "viši" mod ( Sport, Perso, Dynamic...) po performansama on će se resetovati. A na primer ako je auto ostavljen u nižem modu kao što je ECO mod - neće se resetovati, ostaće tako. Ovo generalno važi za evropska, japanska i južnokorejska vozila homologovana za EU.
Vidi po GPS-u gde je pa gasi sam opcije Mada, salu na stranu, ako sam dobro zapamtio po nekim citanjima, ima nekih stvari oko RLINK-a koje rade tek kada se predje u neku drugu zemlju, npr bas oko navigacije i stanja na putevima.
Trebao bih uskoro da radim mali servis. Interesuje me koliko ste sve ukupno platili?Ako se dobro sećam, na bord kompijuteru posle servisa može da se izabere novi interval za 15.000 ili 30.000km.Na koliko vi radite mali servis?P. S. Na koliko ste radili veliki servis 150.000-200.000km?