Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zujanje u kabini, ventilator senzora unutrasnje temperature

Započeo saint, 30.06.2010. - 23:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ćimo

mislim da nije pametno bilo sta podmazivati sa WD sprejom....to je samo kratkorocno resenje,probaj da nadjes negde grafitnu mast,ona odrađuje posao...

Bistro

I silikonsko ulje je bolje od WDa za tamo. Ili teflon. WD dobro podmazuje ali privlaci prasinu koja se lepi na njemu vise od navedenih

jagger

Posto je Francuz, treba guglati na francuskom  :kez: Znaci umesto 'renault interior cabin temperature sensor' treba izguglati 'renault intérieur capteur de température de l'habitacle'

i dobije se:

Prava sifra rezervnog dela je 7701055160.

Interesantni linkovi:
http://renaultpartsdirect.co.uk/products/Renault-Megane-225-Climate-Sensor.html
http://renault.epcdata.ru/megane2/14817/interior_and_electric/otoplenie_i_upravlenie_kondicionerom/upravlenie_sistemoy_kondicionirovaniya/01028622/datchik_temper_vozd-4/

Pametan ovaj gugl.  :tup:
Hedonista na kvadrat!

zokce

Ne bi tu trebalo nista vlazno stavljati, tipa mast ili sprej. Bilo sta takvo lepi prasinu i od toga se pravi blato. Najbolje je rasklopiti i ocistiti. Ako je bas neophodno podmazivanje mozda bi obican grafit bio dovoljan. Mada, svaka guma ima rok trajanja kad menja svojstva i ne zaptiva vise, deformise se, postane cak i lepljiva i tu nema drugog resenja osim zamene.

Mares

Kada je auto upaljen cujem lago zujanje u kabini, tipa kada stojim u leru, i potpuna tisina u kolima. Cuje se negde u predelu gde je displej za radio i sat. Ovo zujanje se cuje odavno, kako sam uzeo auto, ali me interesuje sta to moze biti? Jel to normalna pojava? Nemam nekih neispravnosti u radu tog displeja niti stvari koje su u kabini. U pitanju je laguna 2, 1.8, 2001.

Bistro

Da nije malo iznad toga? mozda negde oko retrovizora?

Grle

Kao što i Bistro navodi, 95% ventilator za klimatizaciju u kutiji retrovizora...

Mares

Hmm provericu jos jednom, to se cuje cim ubacim karticu (ne moram upaliti auto). Cek, vi pricate o uunutrasnjem retrovizoru, u njemu postoji ventilator?  :??: :laugh:

mire

X puta pisano - tu je senzor za temperaturu vazduha u kabini, ventilator pirka u njega konstantno i dešava se da zuji.

Mares

Proverio sam, jeste, iz tog retrovizora dolazi zujanje. Nisam imao pojma da tu uopste postoji nesto, pa mi se cinilo da zvuk dolazi iz predela displeja za radio i sat.

Necu nista dirati jer nije jak zvuk pa da mi smeta, inako mi je muzika uvek upaljena, cisto me zanimalo sta se to cuje  :ziveli:

scenic2pozarevac

Pre neki dan kad sam punio klimu pitao električara kako da rešim to zujanje, a on izduvao sa kompresorom u one rupice da malo pročisti i čini mi se da je bolje.

Zloboleon

Dobra fora...obzirom da je, kako vidim, svako rešenje kratkoročno, onda treba izabrati i najlakše, izduvaš kompresorom prašinu, pa do sledećeg puta. :)
Inače, i kod mene se čulo kad sam kupio auto, valjda se od stajanja "nalepila" prašina, ali je sa vremenom prestalo!! :yes: Auto koji sam rešava svoje probleme...šta više poželeti..  :lool: :rotfl:
U servisu su mi rekli da taj ventilator koji hladi senzor nije najsrećnije rešen i da tu nema pomoći osim da se očisti povremeno.

Ćimo

Nehladi on senzor nego uvlaci vazduh iz kabine kako bi senzor ocitao temperaturu kabine

sony xperia z2

Bistro

Pa ako pustis klimu uvlacice hladan vazduh iz kabine i hladice senzor  :rotfl: :rotfl: :p       (zimi ga greje)   :wink:

Mares

Izvadio sam danas ovaj senzor da ocistim sve jer mi zuji i vidim da gore gde je dzek za njega postoje jos dve izvucene instalacije, neupotrebljene (mislim da je jedan sivi i drugi crni dzek)...zna li neko za sta oni sluze?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk