Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zujanje u kabini, ventilator senzora unutrasnje temperature

Započeo saint, 30.06.2010. - 23:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bistro

zokce

Mares

Sta za ogledalo?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

djiuliju

zokce

Citat: Mares poslato 11.04.2017. - 20:06
Izvadio sam danas ovaj senzor da ocistim sve jer mi zuji i vidim da gore gde je dzek za njega postoje jos dve izvucene instalacije, neupotrebljene (mislim da je jedan sivi i drugi crni dzek)...zna li neko za sta oni sluze?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Trazio si odgovor

VladeJaksa

Pozdrav, raskopao celu ins tablu i na kraju nadjem ovaj ventilator kod osvetljenja... polomi mi se ovo sve izgorela plastika raspade se a prestane da zuji kad ga skinuh i dam kontakt. Vidim prasine dosta i ocistih cistacem kocnica alkoholnim ali posle ga polomih... nebitno, moze li bez ovoga j...m li mu sve zuji mi ceo zivot busi glavu, samo da ga ne slusam... moze li bez ovog s..nja da ne trazim drugi

Jakota

Moze, samo sto mislim da nece raditi automatska klima posto senzor nece moci da cita temp unutrasnjost kabine

Ja sam to skidao prosle godine, kao i ti, zbog zujanja

Samo sto nisam slomio nista, tj samo ocistio ventilator i vratio

Inace senzor polovan kosta oko 10e na oglasima za moj auto
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

VladeJaksa

Ja mislim da ne kosta vise ni za mog senika jedinicu.
Ja sam onaj zalepio nesto, pokidase mu se one nogice ko staklene, radi on ali bruji busi mozak i ja ga raskacih

zokce

Ako je polomljen ventilator, ne diraj nista drugo, on samo usisava vazduh iz kabine i tera ga preko senzora temperature i vlaznosti vazduha. Radice to i bez njega. Pa, potrazi po autootpadima, ko nudi tablu automatske klime sigurno ima i to.

VladeJaksa

Polomljene one nogice sto ga drze ali on radi i dalje, samo sto bruji 🤯  Drzi ga malo ona neka plocica sa elektronikom kako vec, i malo zalepih one nogice... moram traziti drugi

mire

Ako imaš nogice i nisu gumene - super lepak + soda bikarbona i onda isturpijaš višak materijala. Biće kao nov. Pre toga ga očisti i podmaži kao ventilator od pc-a i rešen problem. Ili poslušaj šta kaže Zokce, nađi drugi polovan.

Senzor će raditi i bez ventilatora ali neće baš idealno jer je tu pod krovom uvek toplije ili hladnije nego u kabini.

VladeJaksa

Moram nesto resavati, sad je raskacen dzek i nisam ni probao klimu sta se desava, nisam ga ni vozio stoji mi