Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ostecenje lima i farbe

Započeo fLiP, 30.04.2008. - 10:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Ponovo gledam fotke i deluje mi kao da nije lepo izravnato, čini mi se da je samo "zalepio" plastiku ali da nije lepo izravnao. NHF, ali mi deluje poprilično fušerski odrađeno. Da sam na tvom mestu, dao bih ceo branik da mi poravnaju i lepo izlakiraju, ovako baš deluje :hm:... ;)
ΕΛΛΑΣ

rele

Slikaj prednji kraj iz poze kao sto je prva fotka pa da vidimo jel majstor ukrivio(deluje kao da jeste kad se gleda samo ova fotka),inace je bitno da dobro drzi a ostalo odradi bumper git i ostalo,mada stvaro deluje da je malko fusnuo u zavrsnoj obradi.
Inace ovako izgleda dobro okrpljena i pripremljena plastika

fLiP

Znam vidim i ja da je ubacio neko crveno parce i da ga je vario, kada pogledas iznutra vidis kako ga je ustvari uradio...
Jeste zakrivljeno. Bas sam i ja to danas gledao. Ali porazgovaracu ovde sa komsijom posto ce on trebati da mi ofarba branik. Sliku cu poslati sutra.

Exception®

Ne znam kako se kreću cene "plastičnih" radova, ali mi se čini da ti je uzeo poprilično love (iako danas 50 € nije nikakva lova a treba je zaraditi-naša žalosna svakodnevnica :() . Da li je on to uopšte šmirglao? Daluje mi kao da je radio preko qurca, da ne kažem da mi se čini kao da je topio oba dela branika pa ih "navlačio" jedan na drugi dok se plastika nije ohladila i uhvatila :laugh:
ΕΛΛΑΣ

rele

Ma moze da navlaci i hladi koliko hoce,ako je lose zavario ima da pukne o'ma :yes:

fLiP

Pa od 4 servisa u kojima sam bio ovaj je rekao za koliko toliko manje... kod drugih je bilo od 80-100e. Od kojih mi je u jednom receno da ne vredi  bez tog parceta i da ima mnogo tu da radi ako stavlja drugo. ?!
jeste, shmirglao ga brusilicom! Jeste strasno, ali izvadice se vec to! Mora tu radi git. Jeste na nezgodnom mestu. Sve bi bilo i lakse da sam ja imao to parce plastike. Ali nisam mogao da trazim po mrklom mraku da ne zavrsim kao macka.

Trazio sam negde i scenica ili megana slupanog zbog one plastike ispod tocka. Ali ni to nisam uspeo da nadjem. Branik od mege ne odgovara. Mislim da bi me bilo i jeftinije da sam uzeo i branik sa drugog senika i samo namontirao ali nisam uspeo da nadjem.

Citat: rele poslato 10.05.2008. - 23:54
Ma moze da navlaci i hladi koliko hoce,ako je lose zavario ima da pukne o'ma :yes:
Ebga samo mogu da se nadam da ne dodje onda do toga... videcu sa ovim farbarem sta i kako. Plasim se ako to i izvuce koliko toliko gitom da ako slucajno zakacim odozdo ivicnjak ili tako nesto da ce otpasti.

rele

Vozi jedno vreme tako da vidis sta se dogadja,a u principu je da sto manje gita to bolje i zato je vazna zavrsna priprema plasticara,ali ako je dobro zavareno nemas brige,do iduce macke :fiju:
:hey1:

nuk

Nisam znao kako da nazovem a ni gde da postavim temu pa ako joj ovde nije mesto necu da se ljutim na moderatore ako odrade svoj posao, nego, salu na stranu, jutros vidim da mi je neki nevesti komsija ( mozda i komsinica- u tom slucaju oprosteno) prilikom isparkiravanja verovatno zakacio levi kraj prednjeg branika, na svu srecu nista nije polomljeno, ulubljeno tj. nema fizickih ostecenja sem crnog traga plastike i ne znam kako to da skinem. probao sam peracem pod pritiskom, trljao sundjerom ali nista. Ubedjen sam da postoji neka varijanta, ideja?? Hvala

Alhemičar

Hajde slikaj pa postavi,ako budes mogao.A da ti crni tragovi nisu posledica zguljene boje sa tvog branika?Ako nisu,onda bi trebalo da to moze da se skine..e sad,kazes da si pokusavao i da ne ide..probaj sa poliranjem  :nezna:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Postoje polir paste za plastiku koje mogu lepo da odrade posao, pod uslovom da je na tvom braniku ostala tudja farba!
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

nuk

Nije zguljeno, to sam i ja prvo pomislio. vidis,  :doh: polir pasta mi nije pala na pamet. probacu to ako ne uradim nista cif za parket ne gine  :yes:

Dogac

E,al nemoj da se zeznes sa polir pastom!Mora biti bas za plastiku...niakako ove za limariju!  :rofl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Mislim da ce polir pasta biti dovoljna!  :yes:    :laugh:

Imao sam i ja takav slucaj na mom Cliu..kao i kod tebe,neko od ljubaznih komsija mi je ocesao zadnji branik sa leve strane.Bas sam bio  :mad: jer je ostala crvena boja..ali momci iz lakirernice ovlastenog servisa su mi izasli u susret,i za nekih pola sata vratili mi netaknut auto.Nisam mogao da verujem kako su sve ispolirali..kao da se nista nije dogodilo.  :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

AccA

Predpostavljam da je u pitanju branik koji je u boji vozila (ne obican crni). Uzmes nitro razredjivac ili aceton i resen problem. Naravno moze i polir pasta, ali treba neka grublja da bi se to skinulo kako treba.
Sve u svemu nista strasno
Pozdrav.

rele

Smirgla vodena gradacije 2000,blago trljanje dok doces do boje branika,a onda pasta bez voska i silikona,pamucna krpica i poliranje. :wavey: