Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ostecenje lima i farbe

Započeo fLiP, 30.04.2008. - 10:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

AccA

Nema potrebe za smirlgom 2000, dovoljan je nitro. Naravno ako "ostecenje" izgleda onako kako ja mislim.

nuk

Probacu prvo sa polir pastom, jos nisam stigao a i vreme mi ne da. Zar nitro razredjivac ne skida i farbu??

Exception®

Naravno da nitro skida lak! Jedino ne znam kako kolega AccA zamišlja tvoje oštećenje :laugh:
ΕΛΛΑΣ

IsNoGood

Kao sto neki vec znaju, u ponedeljak sam imao blizak susret sa jednom 206-icom, ciji vozac se je zapricao na mobilni i bez kocenja prosao kroz "trougao", naravno - bas sam ja tada naisao... Pokusao sam da ga izbegnem ali nisam imao gde, udario je u moj zadnji levi kraj i okrenuo me za 180 stepeni, on ni tada nije ukocio vec se zaustavio na trotoaru.
Da ne duzim, evo jedna slika sa lica mesta, drugih nemam jer se auto isprljao u medjuvremenu pa se ne vidi lepo:

Cagliostro

Auuuu, treba ga  :bat: :bat: :bat:
Valjda ce ti osiguranje nesto pokriti  :??:

IsNoGood

Cekao sam novi post pa da nastavim... :bigl:
Posto se sve desilo u Dobracinoj Ul., u blizini je bilo obezbedjenje jedne ambasade koje je odmah doslo i pozvalo policiju, koja je stigla za 10-ak min :respect: Uzeli izjave, mi napisali svoje, provevra da nije neko popio...i svako na svoju stranu.
Elem, na slici ne izgleda strasno, ali bio sam do osiguranja na proceni stete i dobio sam nalog za servis da se MENJA: vrata, sajtna, felna (drago mi je sto sam kupio Renault felnu) i da se ofarba branik... Sada, koliko sam shvatio majstora u HIT-u, kada se menja sajtna onda se kompletno menja cela ta strana posto je iz jednog komada. Ja ucestvujem u steti 5% jer u Wiener-u ne postoji 100% pokrivenosti stete, ali ce mi vratiti pare kada oni naplate od drugog osiguranja. Uglavnom, ne treba nista da me kosta, niti cu da izgubim bonitet za kasko... Delovi su naruceni, treba da stignu sledece nedelje pa ce onda da se tera auto na servis gde ce ostati barem 4 dana, sto mi najteze i pada...
Toliko, za sada sve pohvale za osiguranje. Jos treba da sacekam zapsinik za nekih 8 dana pa da skroz budem miran...

Alhemičar

Druze,pa nije ovo nista strasno (koliko mogu da vidim sa slike) ..jeste neprijatno ali kako sam ja zamisljao da te je on "razbio",dobro je..  :yes:

Bitno da ti na karoseriji nije nista pomereno,a ovo je vise povrsinski..nista sto se ne moze lepo poraviti.   :wavey:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

twingoVD

kako nisam bio na forumu 3 tjedna(razlog: neimanje neta u blizini), nisam se mogao "pohvaliti".
uglavnom vozio sam nekih 70ak km/h kad mi je kum sa meganeom classic izletio iz sporedne ulice na glavnu.
otišlo je, tj promjenjeno je: nosač motora, poluosovina, getriba, amortizer, blatobran i desna vrata će bit nova...
to je to ukratko...

kako je prošlo već 3 tjedna, tako da će twingo bit gotov najvjerovatnije sljedeći tjedan...

Alhemičar

Ako sam dobro razumeo..kum ti je izleteo i ti si udario u njega!  :doh: Ti si jos dobar sta sve vidjam po putevima..jeli on strasno prosao?   :bigl:  Ipak,i on vozi Renault pa red je da pitam..iako je kriv.   :yes:

Menjao si nosac motora..zar je i on otisao od udarca?Vidim da prostor motora nije ni taknut sto je najbitnije  :ok:  a i generalno nije toliko strasno..isto sto sam rekao i kolegi IsNoGood-u..nista sto se ne moze fino popraviti..ali jbg.  :doh:
Kad pogledam,cifra od 3.000eura nije uopste mala..bas mi je zao!

Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

twingoVD

Citat: Clioman poslato 11.06.2008. - 22:00
Ako sam dobro razumeo..kum ti je izleteo i ti si udario u njega!  :doh: Ti si jos dobar sta sve vidjam po putevima..jeli on strasno prosao?   :bigl:  Ipak,i on vozi Renault pa red je da pitam..iako je kriv.   :yes:

Menjao si nosac motora..zar je i on otisao od udarca?Vidim da prostor motora nije ni taknut sto je najbitnije  :ok:  a i generalno nije toliko strasno..isto sto sam rekao i kolegi IsNoGood-u..nista sto se ne moze fino popraviti..ali jbg.  :doh:
Kad pogledam,cifra od 3.000eura nije uopste mala..bas mi je zao!

da on mi je izletio iz sporedne ulice, valjda se čovijek malo zamislio... uglavnom njemu je samo otišao prednji branik i lijevi far...

mali edit: na slikama je rezervna guma...

guma koja je bila na autu ima rez preko pola kruga...

pošto je on kriv ispunili smo europsko izvješće o nezgodi i njegovo osiguranje je platilo popravak...

Dogac

Bas sam hteo da te pitam kakvo vam je osiguranje?
Je li sve pokrilo?
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Dogac

Uh pa ne izgleda toliko lose,u pravu je Clioman...dobro je sto sada tako dobro funkcionise osiguranje.
Sredices ti to lepo pa da na sledecem skupu budes u fullu!  :too: :too: :too:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

twingoVD

Citat: Dogac poslato 11.06.2008. - 22:15
Bas sam hteo da te pitam kakvo vam je osiguranje?
Je li sve pokrilo?

on ima Alianz i pokrilo je moju štetu cijelu...

Click

Uff, tek sam sad video.. Na slici ovako ne izgleda strasno, da se popraviti.. Jedino ces zaboraviti na ta 4 dana za popravak, to ce biti mnogo duze, veruj mi.. Moj drugar je Twinga cekao nedelju dana (rekli su mu dva dana) i tri puta se vracao kod njih na doradu iako je imao jaku vezu kod Dragoja :nezna:

Click

Dobro si prosao.. A i taj evro-izvestaj.. Imao si srecu sto je kum, pa te nije zavlacio - znas ono, odete u osiguranje i cuvena izjava: Ja kriv?!!