0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Evo sad gledam, jesi ti mislio na ovaj sa 204 konja????? Pa ovo kad upalis popije litru benzina...
Ma ne razumem zasto ste mi vas dvojica rekli da kupim 2.0t.. Benzinac taj verovatno jako puno trosi... Ja jeste da ne vozim puno auto ali planiram dugo da je vozim, pa zato ne vidim resenje da kupim benzinca... @direstraits to za sedista sam video i ja na slikama, zato bi uzeo neku sa stofanim sedistima... Jel ti imas ovaj auto pa znas ove stvari ili??? Pa koliko kosta to ulje??? Ja ulje menjam na 15000 ne interesuje me sta kazu proizvodjaci... Znaci ovaj motor 2.0dci sa 150 konja ima oznaku m9r???
...za razliku od M9R u koji ide do skoro 8 L ulja, i to je jedino sto je donekle minus ovog motora.
Ako ne prelazis mnogo sto ne uzeti benzinca,on ti je daleko izdrzljiviji-pouzdaniji na duge staze a i u 2.0 16v ide samo 4,5l ulja
Prvi red - drugi red - Tako je u atmosfercu m4r. U turbaku f4r ide ~5,5 litara.
Ako pogledas prosjecnu brzinu, vidjeces da je prilicito realno. Ja bih s ovom prosjecnom brzinom vjerovatno imao oko 5 prosjek potrosnje. Moja Laguna sa 110 KS je non-stop na autoputu i trosi oko 6-6.5 L/100 km. A prosjecna brzina je za minimum 50% veca. Danas sam npr. vozio u jednom pravcu s tempomatom na 140 km/h i prosjek nije isao preko 6.0 L/100 km, u povratku sam vozio maksimalnom mogucom brzinom, koliko je saobracaj dozvoljavao (do 190 km/h u par navrata), i potrosnja se popela na 6.3 L/10 km. Na kratkim relacijama ce i benzinac da "ubija" potrosnjom, a ciscenje FAP-a ne trosi toliko goriva koliko mislis, radi se o dizni koja ubrizgava gorivo, dizna je samo jedna i ne moze znacajno povecati prosjek potrosnje.
2.0dCi na kratkim relacijama i kad čisti fap ubija