Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mares

zolee

Bio na pranju i sada pored toga sto dugme na polozaju A nece da vraca retrovizor, sada mi se se otvara skroz u pravcu voznje. Koji djavo??!?!?
Posle pranja sam primetio da ga zatvara redovno, ali ga otvara mozda 2 cm. Stalno sam nesto cackao i sada sam dosao do toga da mi radio kao na videu.
Ima li neko savet?

View My Video

Usput, ovo mi je desni retrovizor koji se uopste ne zatvara/otvara.
Jel zna neko po ovoj slici da li ovo cudo uopste ima motor?

Saćipko

Msm da nema. Tu gde je "rupa" treba da bude sistem za otvaranje. U ostalom, skini levi poklopac reteovizora pa uporedi.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zolee

Levi ima neku budzu unutra, tj., nije tako prazna rupa unutra.
Jel to može nešto naknadno da se ubaci?

Imas neku ideju za ova levi što mi se skroz otvara?

Saćipko

Link ne mogu da otvorim preko fona, ali i meni se dwsi da se nekad otvori ceo. Narocito ako vadim akumulator. Tako dva tri puta, otvorim zatvorim, kao da se nasteluje, pozicionira i krene normalno.

Pa probaj na otpadu nekom da kupis samo motoric ili ceo retrovizor. Verovatno je ranije bio polomljen i neko ga menjao...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

zolee

Ja sad kolko god pita da sam pokušavao neće i neće da se vrati u normalu.

Mares

Juce ugradjen uredjaj i sve radi kako treba, prema Sacipkovoj semi je povezano.

Uredjaj je smesten u prostor gde se nalaze prekidaci za pozore, a prekidac (da mogu iskljuciti uredjaj) sam sproveo sa unutrasnje strane vrata, u donjoj pregradi gde gde mi stoji krpa i ono za led.  :smoke:

https://youtu.be/fdWfQ35NNxY

zokce

Ja planiram da povezem da se otvore tek kad startujem motor. Mozda povezem na svetlo, danju dnevno, a nocu oboreno.

Mares

Sto tako?

Saćipko

Drago mi je da si uspeo :)

Moze se povezati kako god. Samo povezes + na potrosaca kog hoces. Bilo to svetla ili kontakt ili alternator...

Bistro

Jeli, otkljucas - otvore se retrovizori. Palis, krenes i iznad 25km/h zakljuce se vrata automatski u voznji. Sta se tada desava, ponovo se sklope retrovizori?

Mares

Ostanu retrovizori otvoreni, ima posebna zica i za tu prevenciju, da ih ne sklopi ukoliko je ukljuceno automatsko zakljucavanje prilikom voznje

Bistro

zokce

Mares, da izbegnem otvaranje na svako otkljucavanje vrata. Kad startujem motor, tad cu da vozim i tad mi trebaju.

Saćipko

Koiko cesto otvaras vrata, a da ne sednes da vozis?

Ima izlaz za automatsko zakljucavanje, ali ja nisam povezao. Jednostavno sam iskljucio auto zakljucavanje...