Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mares

Sto nisi i zutu spojio kada si vec sve ostale zice ispovezivao? :respect:

Saćipko

Iskreno... povezivao sam sam i nisam znao da "uzmem" plus iz brave-kontakta, i nisam hteo da cackam
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mares

Meni je ako se dobro secam zutu spojio sa zutom koja ide u prekidac retrovizora (samo mislim da kod tebe i mene nisu istim bojama oznacene zice...npr one na pinovima 1 i 10 nisu onih boja koje si napisao)

Saćipko

Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mares

E bes ga ne mogu da se setim...mozda na netu ima slika

milan035

Na L2 pin 2 je + sa kontakta. Žute boje je uvek + sa kontakta, a crvene + bez kontakta.

Saćipko

Evo da javim da je danas zabagovao uredjaj. "Caktao" je ali retrovizori bili mrtvi. Posto mi dzek polomljen, nisam mogao da probam je li do motorcica ili do ovog uredjaja. S'obzirom da sam postavio uredjaj i njegov osigurac ispod prekidaca za podizace prozora, lako sam dosao do njega, izvadio osigurac, vratio i proradilo je. Sumnjam da je spao dzek sa uredjaja i kad sam otvarao ovo namestilo se i proradilo. Natego sam sve dzekove lepo i sada radi opet ekstra. Posmatracu na dalje...

hamell

Oba retrovizora na meganu II su mi za zamenu. Mislim se da ih zamenim sa elektro sklopivim retrovizorima za pocetak (mozda bih kasnije razmislio o automatskom zatvaranju/otvaranju)..
Da li postoji vec odgovarajuca instalacija ili ne za tako nesto?

neshamegane2

Pozdrav svima imam samo jedno pitanje, vezano za ovaj uredjaj za sklapanje i rasklapanje retrovizora ako neko zna na koju zicu u vratima se vezuje ta famozna zuta zica sa uredjaja jer u vratima nigde ne nadjoh zicu koja ima struju kada se da kontakt na start dugmetu sve sam ostale vezao samo tu zutu ne mogu da nadjem nigde apsolutno. Ako neko zna ili se bar seca gde je u vratima vezao zutu zicu neka odgovori bicu mu zahvalan. Inace vozim Megana 2. Hvala u napred.  :help:

neshamegane2

dexkg

Ja jos uvek nisam skapirao kako ovaj prekidac radi. Ja jednostavno rucno sklapam preko ovog prekidaca retrovizore kada izadjem iz automobila na duze. Ali me bas zanimaju sta ove opcije na njemu znace. Upustvo nisam dobio uz auto iako sam dobio sve ostalo u onoj Renoovoj torbici  :nezna: :respect:

theshrink89

Okreneš prekidač da ti tačkica dođe na tu sličicu retrovizora na dnu i posmatraj magiju ;-)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

dexkg

mire

U ovom položaju kako je na slici, kontroliše se levi retrovizor. Pomeraj džojstik i videćeš kako radi.

dexkg

U tom polozaju levo su otvoren oba retrovizora, a kada postavim na onaj retrovizor sto je prikazan dole na sredini tada se oba retrovizora sklapaju i rasklapaju u zavisnosti kako se koja vrata otvaraju. U tom polozaju su zatvoreni retrovizori i kada vozim auto. ! Polozaj prekidaca kao na slici je kada vozim auto i kada hocu da su optvoreni retroivizori