Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

theshrink89

Pa i nema tu automatskog sklapanja, ovo je manuelna varijanta koliko ja znam...
Nisam ja lepo pročitao tvoj post :-D
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

fLiP

Kada ga okrenes na 10h, kao sto se sada nalazi o da pomeras levi retrovizor pomocu tog kruga. Taj krug je ustvari dzojstik. Gledaj u retrovizor i gurni dzojstik bocno (gore, dole, levo, desno) i to veoma lagano. Na 12h je iskljucen.  A 2h je u polozaju za pomeranje deanog retrovizora. Na 6h se nalazi u polozaju da se zatvore retrovizori. Kada ti je iskljucen auto, ili ne podesavas retrovizore uvek ga drzi na poziciji 12h.
Ako ne radi kao sto sam gore opisao onda izvuci napolje taj dzek sa srafcigdrom. Pazi da ga ne polomis. Mozda su ti istopljeni kontakti...

mire

^^ To je kompletno objašnjenje, mene je mrzelo. :)

dexkg

Sljaka sve kako treba, mogu da podesavam retrovizore ali ne zatvara automatski retrovizore kada ostavim prekidac u polozaju 12 ili to ne radi tako. Mozda to i ne moze da radi bez nekog dodatka o koma je doduse pisano na forumu al reko aj da pitam  :nezna:

mire

Ne radi automatski.

Saćipko

On nema zaklapanje retroizora. Na dzojstiku mora biti tacka u zadnjem polozaju, a dzojstik se okrenuti za 180c
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Bistro

Kako nema, ima.

Citat: dexkg poslato 22.05.2017. - 15:46
Sljaka sve kako treba, mogu da podesavam retrovizore ali ne zatvara automatski retrovizore kada ostavim prekidac u polozaju 12 ili to ne radi tako. Mozda to i ne moze da radi bez nekog dodatka o koma je doduse pisano na forumu al reko aj da pitam  :nezna:

Pa mnogo trazis Bato. Ako oces automatski moras nabaviti elektroniku i ugraditi je ti ili neki koji ume, ima tema o ovome objasnjeno je negde na forumu  :celb2:

Saćipko

Pardon. Ima. Samo su mu izlizane slicoce sa prekidaca/dzojstika i preko moba nisam video.

Ne sklapa se automatski. Ja sam ugradjivao modil pretrazi forum

edit:

A bre, mozak mi u autu... Pa u ovoj temi sam pisao. Imas svega 10 strana.... Vec od 3 pocinje moja montaza. Sta ti muka da prelistas :)
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

amg79

Pozdrav svima, da li je neko menjao prekidac da ima mogucnost sklapanja retrovizora za Clio 3, kako da proverim da li moj ima instalaciju, kao pripremu, jel dovoljno da vidim neku zicu slobodnu da ima, pa da to znaci da se samo menja prekidac? HVALA

Skolski

Moj dzojstik ima 11 pinova, tako da ako imas 11 pinova na dzeku koji ulazi u dzojstik, trebalo bi da znaci da imas instalaciju za sklapanje retrovizora.
Sreća prati hrabre

Bistro

Moj dzojstik ima 10 pinova a ima sklapanje retrovizora i to sto je isto Laguna2, a tek clio....

amg79

Naravno da sam proverio po ovom vremenu, a lud covek :tup:, a ovako stoje stvari, nisam uspeo da skinem dzek, ali se vidi da ima osam otvora dole, i izlazi 8 kablova, s tim da da iz jednog otvora izlaze dva kabla, sto znaci da je jedan slobodan, jel to znaci da nemam pripremu, jer treba 10 otvora tj pinova, i sta je sad ciniti, posto znam da je isti djojstik, i za Megane 2, Laguna 2, pa to nije problem, a sta je sa motorom, jel su i oni isti i da li je komplikovano instalirati sve. HVALA

Skolski

Citat: Bistro poslato 27.02.2018. - 17:40
Moj dzojstik ima 10 pinova a ima sklapanje retrovizora i to sto je isto Laguna2, a tek clio....
Greska kod mene, jer su ipak i kod mene 10 pinova, ovaj 1 nema prikljucak na dzeku.

Citat: amg79
Naravno da sam proverio po ovom vremenu, a lud covek , a ovako stoje stvari, nisam uspeo da skinem dzek, ali se vidi da ima osam otvora dole, i izlazi 8 kablova, s tim da da iz jednog otvora izlaze dva kabla, sto znaci da je jedan slobodan, jel to znaci da nemam pripremu, jer treba 10 otvora tj pinova, i sta je sad ciniti, posto znam da je isti djojstik, i za Megane 2, Laguna 2, pa to nije problem, a sta je sa motorom, jel su i oni isti i da li je komplikovano instalirati sve. HVALA
Sto se tice pripreme to nemam pojma, jedino da probas nekako da prespajas te portove na dzeku da vidis da li se svi koriste, pa ako se svi portovi koriste za pomeranja stakla onda mrka kapa.
Sto se tice motorcica za sklapanje retorovizora, njegova instalacija je najkomplikovaniji deo retrovizora za Lagunu 2. Da bi dosao do njega moras da rasklopis ceo retrovizor, a to znaci i skidanje one metalne sajbne koja je, ne znam kako da objasnim, ali napeta uz stub oko koga se okrece retrovizor.
Sreća prati hrabre

amg79

Pa pretpostavljao sam da je komplikovano, a sad jedino da narucim preko aliexpressa, nisu skupi ti djojstici sa rasklapanjem...pa da vidim radi li, ako ne da se juri na otpadima, ceo mehanizam, pa da vidim ako nije puno skupo, a korisna stvar, nije da je bas neophodna, al ako vec moze, sto da ne.. :kez: Hvala u svakom slucaju.

Saćipko