Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

amg79

Jel si kupovao i menjao, ili znas nekoga ko jeste, ili samo znas cene?

Saćipko

Pa ja kad sam se sa tim zanimao (nekoliko strana u nazad) nije bilo kod nas, vec samo preskupi "plavi" dzekovi kod Engleza kod kojih je sve naopako.

Povucen ovim "osvezivanjem" teme, prelistao sam KP i ima ih i ovde u ponudi sada...

Ja sam ubacio "automat" pa su se sklapali zakljucavanjem auta, nije mi trebao prekidac. Kojim sam inace "pregoreo" dok sam ovo povezivao...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

amg79

Prelistao sam video sam da si se namucio i da ti pomogao kolega sa foruma  :yes: Ma nisu problem prekidaci, tj onaj djojstik sa sliciom retrovizora koji se preklapa dole, nego sto ja sad treba da proverim da li mozda imam motor u kucistu retrovizora, ono kao fabricka priprema, pa samo prekidac da se promeni...jel dovoljno da skinem poklopac retrovizora, pa da se vidi da li ima motoric ili..mora ona plastika kod A stuba sto drzi retrovizor?

Saćipko

Davno sam to skidao, ali mislim da je motor u drzacu i da ga nemaju sva vozila. Mozda imas instalaciju, ali motoric sigurno nemas. Moras kupiti takve retrovizore. Proveri.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Skolski

Na Laguni 2 se vidi da odmah kad skines ogledalo da li imas ili nemas motor. Prikljucak motorcica je odmah iza ogledala blizu stuba.
Sreća prati hrabre

amg79

Ovo skinuo sa neta, nije moj, tek cu pogledati sledece nedelje, kad bude malo lepse vreme, jel ovaj zuti kabl od motorica, iza ogledala je motor ogledala, jel tako?

Skolski

Prilicno je razlicit u odnosu na Lagunu.
Ovo zuto je samo izolir. Jedino ako su zice, iza ovog zutog izolira,(zuta i zelena zica) zice do motora za sklapanje.
Sreća prati hrabre

amg79

Znaci te zice da trazim, ako ih imam u kucistu znaci tu je negde i motoric :) A znaci od Lagune 2 ili Megana 2, samo se moze iskoristiti prekidac, a ne i motoric i sl.

Saćipko

Motoric stoji u "zglobu". Isti je istem, a da li je isti motor? Ne znam... Ja sam to rasklapao da podmazujem.

amg79

Nista drugo ne preostaje, nego da po otpadima trazim, ovi sto rasturaju kola, ako neko zna neki neka preporuci, hvala, a svakako cu da proverim da li imam, mada ne verujem, posto imam prekidac sa 8 pinova.

mixXx

Kod mene na laguni 3... Ima ta opcija ali se sklooi samo desni, lijevi (vozaceva strana) se ne sklapa... Vjerovatno se nesto poremetilo...

Da li je neko radio popravku u vlastitom aranzmanu.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

baki800

Tu je kljucno da li ti je radilo sklapanje drugog pa prestalo ili nisi nikad video da je radilo?

mixXx

Ne znam... Kupio sam auto, i retrovizor je bio u takvom stanju...

Probao sam rukom, i kao da ne moze ni tako da se preklopi....

mire

mixXx

Pojma nemam... Natjerat cu se da rasklopim pa cemo vidjeti... ;)