Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mixXx

Rasklopio do ovdje... Ne znam kako svuci, i da li se uopće svači ovaj seger šešir...

Jel neko pokušao?

Sent from my MI 9 using Tapatalk
"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

VolodjaNS

Imam Renault Kadjar sa automtski sklopivim retrovizorima.
Interesuje me da li se moze to iskljuciti jer meni licno nema potrebe svaki put da se sklapaju?

wcyber

isti smo ljudi svuda na forumu, vec si pitao to isto :)

https://gb.e-guide.renault.com/sites/default/files/pdfs/eng/HFE/Kadjar-1161-7_ENG.pdf

je li ovo uputstvo odgovara tvom autu ? Ako ne, reci koje je godiste

VolodjaNS

Moguce da sam vec pitao ali ne mogu da nadjem gde!?!
Da to je to.
Sa tim dugmetom mogu da ga manuelno zatvorim i otvorim, ali kako iskljuciti da se ne otvaraju/zatvaraju svaki put kad izadjem iz kola?

wcyber

samo nejasno spominju pritiskanje tog tastera uzastopno .. mozda se promeni nesto na displeju ?

VolodjaNS

wcyber

ovde u prevodu pise, da ako sam sklopis retrovizore na taster, da se posle nece automatski otklapati i sklapati ..

mire

Pa to mu ništa ne znači. Koliko ja ovo razumem, prekidač ima dva položaja. Na jednom su retrovizori sklopljeni, a na drugom radi automatika. Ja 95% vremena držim automatiku uključenu (imam i treći položaj - stalno otklopljeni), ali na laguni to radi tako da se retrovizori sklapaju pri zaključavanju automobila, ali otklapaju pri startu motora. To je, po meni, daleko pametnije od otklapanja pri otključavanju.

wcyber

na scenicu je to jedino malo zaj jer ne mozes otvoriti vrata sa sklopljenim retrovizorima, tj. otklapas ih zajedno sa vratima :D

baki800

wcyber

znam da ima kadjara pa slao sam mu uputstvo za kadjara .. samo sam uporedio istu funkcionalnost sa scenicom ;)

mire

Citat: wcyber poslato 27.08.2021. - 15:43
na scenicu je to jedino malo zaj jer ne mozes otvoriti vrata sa sklopljenim retrovizorima, tj. otklapas ih zajedno sa vratima :D
Da, mnogo glupo urađeno.

Aleksandar87

Listam forum vec danima. I koliko sam video niko nije pokusao da ubaci elektro sklopive retrovizore u megana 2 koji ih inace nema. Da li je to uopste izvodljivo bez nekog ozbiljnog ''izivljavanja'' na automobilu? Zna li neko nekoga ko poznaje nekoga da je cuo da je to neko uradio? 😂
Na nekim engleskim forumima sam nasao zapocete teme ali ni jedna nije zavrsena, verovatno su odustali u pokusaju...

mladenst

Citat: mire poslato 27.08.2021. - 15:18
Pa to mu ništa ne znači. Koliko ja ovo razumem, prekidač ima dva položaja. Na jednom su retrovizori sklopljeni, a na drugom radi automatika. Ja 95% vremena držim automatiku uključenu (imam i treći položaj - stalno otklopljeni), ali na laguni to radi tako da se retrovizori sklapaju pri zaključavanju automobila, ali otklapaju pri startu motora. To je, po meni, daleko pametnije od otklapanja pri otključavanju.
To da se retrovizori otvore svaki put pri otključavanju je tolika glupost i zaista ne znam cemu služi. Tako kako je na L3 je kako treba.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

Bistro

Glupost je po meni otklopljivanje i svaki put kad startujes motor, retrovizori se sklapaju samo ako negde tesno parkiras ili se tesno razminjujes a to nisu svakodnevne situacije, al ajd, neko se raduje ovakvim fensi dodacima.