Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saćipko

Bez sale, mnogo si mi pomogao i podstaknuo. Nakupih linkove za par min i to preko mobilnog telefona, dok cuvam klinke koje su mnogo nemirne :D

Npr. Link na engleskom sa sve shemom.http://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123829478-Auto-Side-Rear-View-Mirror-Folding-System-amp-4-Windows-Closer&s=645ff935b2382451725a9aa950ad7452

Samo je ostalo pitanje, da li moram i prekidac da kupim ili moze bez njega?
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

milan035

Ovaj uređaj rešava problem.
Vidim na ovom linku što je ostavio Crazy da su ugrađivali u Lagune i da radi, samo mora da se pazi gde se postavlja uređaj jer su imali problem sa vlagom.
Moraš da proveriš  konektor na prekidaču/džojstiku da li ima kabl na poziciji 10.
Kod verzije koja ima konektor sa 29 pinova na motoru podizača stakla, instalacija retrovizora ide preko tog konektora i nema kabl na poziciji 10, koji je neophodan da bi se ugradio ovaj uređaj. Verzija koja ima konektor sa 6 pinova ima.

Prekidač možeš da uzmeš na otpadu za 10€

Saćipko

Pa upravo u juznoj srbiji ima samo na jednom otpadu u blizini Nisa ( van necu da trazim, bas da bih licno isprobao pre kupovine), bio sam, probao, majmun zna da ga jedini ima i trazi 30e ni dinar manje. A meni inat ne da, da mu dam 3600 din za polovnu stvar, koju niko ne zeli da kupi, osim budale (mene), i to je ono sto ga ne kupujem...
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mares

Citat: milan035 poslato 18.09.2015. - 14:56
Ovaj uređaj rešava problem.
Vidim na ovom linku što je ostavio Crazy da su ugrađivali u Lagune i da radi, samo mora da se pazi gde se postavlja uređaj jer su imali problem sa vlagom.

I ja sam iscitao sta su tamo pisali na forumu....imam par nejasnoca:

1. da li se ugradnjom ovog uredjaja (sa alija) ostavlja i opcija manualnog otvaranja/zatvaranja retrovizora?
2. vidim da su neki pisali da im se retrovizor sklapa pri svakom otvaranju vrata (tako nesto), sto moze biti bezveze....da li uredjaj sklapa retrovizore samo kada se sitsne zakljucavanje na kartici ili?

milan035

1.Gledajući uputstvo za montažu, prekidač u kabini gubi funkciju.
2.Nisam pročitao celu temu, čitao sam od sedme strane, ako sam dobro razumeo retrovizori se otvaraju kada se da kontakt, a zatvaraju kada se auto zakluča.

milan035

Citat: mire poslato 18.09.2015. - 07:27
Ne da nije zgodno, nego je potpuno besmisleno. Zato ga niko više ni ne koristi.

A, inače, mislim da bi relativno jednostavno moglo da se uradi. Samo treba da se uzme pobuda sa centralne brave. Ako je aktivirano automatsko zaključavanje, radiće i ovo.
Koristi BMW.
Mogu da se sklope na taster u kabini do brzine 20km/h, kada dostigne brzinu 40km/h automatski se rasklope.

Mares

Milane, jel ti imas semu kako izvesti automatsko:
- rasklapanje prilikom otklucavanja auta preko kartice
- sklapanje pilikom zakljucavanja auta preko kartice
- da rucica za rucno sklapanje/rasklapanje ostane i dalje u funkciji tj. da se i preko nje moze kontrolisati pozicija

milan035

Nemam šemu, samo idejno rešenje kod kojeg bi prekidač u kabini izgubio funkciju.
Da bih smeo nekome da dam šemu morao bih prvo da povežem i vidim kako će to da funkcioniše. Za to nemam vremena, a mislim da se nikome ne isplati ni da pokušava s obzirom na cenu gotovog uređaja na ebay, aliexpress i sličnim sajtovima.

Mares

Aha, jasno mi je...a da li bi se moglo izvesti da se ubaci i jedan prekidac izemdju ovog uredjaja (ebay) i fabrickog pekidaca (onaj sto je na vratima), pa da se bira opcija da li automatski da rade retrovizori (preko lock/unlock vrata) ili da se prebaci na rucicu na vratima pa da se ima manualna kontrola? 

milan035

mire

Citat: milan035 poslato 21.09.2015. - 11:52
Koristi BMW.
Mogu da se sklope na taster u kabini do brzine 20km/h, kada dostigne brzinu 40km/h automatski se rasklope.

Moguće, nisam primetio. Doduše, nije ni da sam pokušavao. Ako mi padne šaka neki BMW, probaću. :)

Saćipko

Narucio sam uredjaj sa ebay, platio sam 14 USD iz UK, jer je vreme isporuke krace. Od 15-22 oktobra. Iz Kine je 10 USD, ali rok isporuke je 5-20 novembar. Mala razlika, ali pre ce stici :D

Mares

Ajd javi kada ga montiras kako radi.

Saćipko

Pa sumnjam da ce raditi jer nemam prekidac. Ali se nadam da cu ga u medjuvremenu kupiti...