Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatsko sklapanje retrovizora pri zakljucavanju/otkljucavanju auta

Započeo Mares, 17.09.2015. - 14:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zolee

@Saćipko
Kako se skida dugme? Jel treba ceo tapacirung vrata da leti dole?

Saćipko

@Mares

Ne moze to kako ti mislis.
Drugo, radi ne ometano i prilikom auto zakljucavanjea jer ima i za to "zica" koja ide na napajanje iz accu...

@zolee

Ne treba da se skida tapacir (mada je tako lakse za skidanje), jer mora vrlo pazljivo jer je yebeno mesto i moze da se polomi prilikom skidanja. Prekidac je kao latinicno slovo Z i odmah ispod tapacira ide i stranu ka vozacu. Ja nisam skidao tapacir zbog lrekidaca ranije kad sam ga "popravljao"
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mares

Ok, hvala na odgovorima.

Gde si inace smestio taj uredjaj? U unutrasnjost vrata ili?

Mislim da je na onom stranom forumu neki lik pisao kako ga je ubacio u unutrasnjojst vrata ali je imao poblema zbog vlage (kada pada kisa i tome slicno)

Saćipko

I ja sam u unutrasnjosti vrata, i ja strahujem da ce da strada od vlage. Kad sam skinuo tapacire, neke zice od instalacije auta su vec bile mokre... Tako da...
Samo ja sam postavio visoko, tako da mogu da ga izvucem iz dzeka i promenim osigurac kroz fiokicu u vratima.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Mares

A da umotas spravu u neku najlonsku kesu, cisto kolko-tolko da se izoluje?

Saćipko

RiderHD

A zar ne postoji mogucnost aktivacije tog otvaranja/zatvaranja retrevizora pri otkljucavanju/zakljicavanju preko Clip-a ?
Authority Partners Inc-developer specijaliziranih poslovnih informacionih sistema

zolee

A to bi bilo super. Bezveze mi ovo da ručno moram da otvaram retrovizor kada hoću da vozim.

Mares

@Sacipko ... mozes li okaciti link sa ebay odakle si narucio, i ja se razmisljam da uzmem ovo...

zolee

Potpuno sam rastavio taj kružni prekidač i dobro ga izduvao kontakt sprejom i očistio. Međutim, i dalje u A položaju neće da mi otvori retrovizor.
Jel ima nešto drugo da je mogući uzrok ili je zveknuo prekidač? Jel ima tamo neki kompjuter koji to reguliše ili je sve u prekidaču?
Jel zna neko koji pinovi treba da su u kratkom spoju kada je prekidac u položaju A?

Saćipko

Citat: Saćipko poslato 17.10.2015. - 13:23
Eto, lose sam skapirao ali srecom nista nije pregorelo :)

Ubacio sam i prekidac na crvenu da iskljucim napajanje kada bude zima i zaledjeno, i ubacio ga do fabrickog prekidaca

Evo i snimka :)

Evo ga link

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=271539926859&globalID=EBAY-GB&alt=web

Evo seme po kojoj sam ja povezivao. Mozda ne treba ovaj automat, vec moze preko nekih releja...

Bistro

Meni ne otvara taj link, preusmeri me na pocetnu stranu i-beja  :hmm:

Saćipko

Bistro

xrgrands

I ja se razmisljam. CAk ni ovo za free shipping nije neki preterani rok. Samo da aktiviram pay pall. :banghead: