Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letnji pneumatici - gume

Započeo filo, 04.05.2008. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

filo

Trebaju mi nove gume   :ranting:  225/40 R18 92Y    Ima li ko kakav predlog. Postojece Continental  SportContact3 jako kratko traju.  17-18000 km
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Alhemičar

Ta guma koju imas je dobra i spada medju najboljih 5 u klasi.Rame uz rame sa tim gumama su ti Bridgestone Potenza RE050A,Hankook Ventus V12 Evo (nova guma),GoodYear Eagle F1 Asymmetric (nova guma)..

Hankkok su ti najpovoljnije,zatim idu Bridgestone,Continental a GoodYear su ti najskuplje! Performanse su im tu negde,najmanji otpor kotrljanja tiv imaja Hankook(verovatno ce i najduze trajati,Bridgestone,GoodYear i na kraju Continental (ona ima bas visok otpor kotrljanja,na granici da predje u veoma visok,pa je to verovatno jedan od razloga sto se brzo trosi)) Moja preporuka ti je Hankook,jer najbolje koci i na vlaznoj i na suvoj podlozi,pravi najmanju buku i ima najmanji otpor kotrljanja!  :wavey:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Ne znam šta očekuješ? Ako hoćeš sportski auto i sa toliko ks pod točkovima, normalno je da ti toliko i traju. Ja imam ContiSportContact2 i ne računam da će izdržati više od 25.000 km. Mislim, uzmi Micheline Energy ili Pilot Exalto ili neke EcoContact pa se vozi na njima 60.000+ km ali onda to više nije to :doh:
ΕΛΛΑΣ

Marko Os

S obzirom na auto koji vozis super su ti izdrzale. Ako hoces sportsku gumu, idi na avs sport ili eagle F1, ali nemoj ni od njih ocekivat vise od 15-20 tkm. Exc ti je napisao, ako hoces da traju kupi neku plastiku i vozi sa glavom u torbi. NHF
Ušveckoj ladno, al standard

nebojsa

slazem se sa svim sto je napisano, to je ko kada neko ima megana sport i zali se na potrosnju ;)

Safrane

Michelin Pilot Sport 2 - cca 1.900 kn/kom (za 235/40 ZR 18 95Y)

Exception®

Samo mi jedno nije jasno... Voziš RS-a, stavio si mu naknadno felne od 18" (ispravi me ako grešim) a problem je da svakih 17-20.000 km promeniš gume :wtf:

NHF
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Necu da budem niciji advokat,ali sto napadoste coveka?  :nezna:  On nigde nije rekao da mu je problem da ih menja na 17-20.000km..cim hoce da ih menja znaci da mu nije problem,vec je samo prokomentarisao kako mu gume "kratko traju"..pa sto jes't jes't,brzo se pohabaju ali verovatno sa razlogom!  :)

Exception®

Niko nikoga ne napada :nezna: . Samo sam konstatovao da na takav auto ne ide kojekakva guma, već nešto što valja ali i košta. A sve sportske gume kratko traju jer im je sama smeša mekša (rimuje se :bigl: ) što je i razumljivo zbog boljeg gripa. Kao što sam već napisao, neka kolega kupi npr. EcoContact koja će trajati dugo (čak će i manje trošiti :zubo: ) ali onda auto od 230 ks treba znati i umeti obuzdati. Na gumama ne treba štedeti jer je to jedina stvar koja je između tebe i druma, pa ti vidi da li bi voleo u nekoj ozbiljnijoj situaciji da imaš neku jeftinu "obuću" na autu sa toliko ks... Simply as that :)
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Pa naravno da na takav auto ne ide bilo kakva guma,tu se svi slazemo.Nije to Clio 3 sa 1.2 motorom koji ne ide preko 170km/h,zna se sta ide na taj Megane.  :yes: Ja ovde nisam nigde ni video da je iko spominjao "kojekakvu" gumu,sve gume koje su spomenute su High Performance gume.

Exception®

Citat: Clioman poslato 04.05.2008. - 15:05
Ta guma koju imas je dobra i spada medju najboljih 5 u klasi.Rame uz rame sa tim gumama su ti Bridgestone Potenza RE050A,Hankook Ventus V12 Evo (nova guma),GoodYear Eagle F1 Asymmetric (nova guma)..

Hankkok su ti najpovoljnije,zatim idu Bridgestone,Continental a GoodYear su ti najskuplje! Performanse su im tu negde,najmanji otpor kotrljanja tiv imaja Hankook(verovatno ce i najduze trajati,Bridgestone,GoodYear i na kraju Continental (ona ima bas visok otpor kotrljanja,na granici da predje u veoma visok,pa je to verovatno jedan od razloga sto se brzo trosi)) Moja preporuka ti je Hankook,jer najbolje koci i na vlaznoj i na suvoj podlozi,pravi najmanju buku i ima najmanji otpor kotrljanja!  :wavey:

Evo u ovom tvom postu... Nisi ni za jenu gumu naveo o kom modelu se radi, osim cenovnog ranga. Ipak Continental i Hankook (kako li se već piše :bigl: ) ja ne bih svtavljao pod istu klasu, da ga je*eš! Takođe ni ne možeš reći da su Hankook high performance, ipak se zna šta ide na šta. Možda da probamo da ukrstimo žirafu i konja? Oboje su kopitari :hahahi:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Ti ili ne vidis ili me zezas?  :wtf:  Pa na pocetku posta sam naveo tacno i koji je model gume pored proizvodjaca!Molim te da jos jednom pogledas!Mislim da malo treba da se raspitas,da pogledas na netu neke ozbiljnije sajtove na kojima imas testove svih mogucih guma i svih mogucih klasa.Hankook je medju boljima,a to sto ti nisi cuo za nju..meni ne znaci nista!  :bigl: Zasto Continental ovde ne ide?Pored ova 4 proizvodjaca,high preformance gume ima jos 10-tak svetski poznatih proizvodjaca..ali ja ih nisam hteo navoditi..naveo sam samo najbolje 4 ocenjene gume,izvor nije bitan,ali je veoma pouzdan!  :yes: 

Exception®

Ja se izvinjavam, nisam video da si naveo modele :o: Naravno da sam čuo za Hankook i znam da fabrički dolaze na Hyundai vozilima a isto tako znam da su gume OK. Znam čak da su se jako dobro pokazale na testu. Ali, testovi su jedno a eksploatacija u realnim uslovima nešto sasvim drugo. Eto, predloži nekom na HR forumu da na RS-a stavi Hankook gume, baš me interesuje šta bi ti odgovorili :fucka: ... Ja samo prenosim iskustva ljudi sa RS-ovima ;)
A ovo sa Continentalom te nisam baš razumeo? Naravno da je Conti odličan brend. Ja sam napisao da ne bih upoređivao Conti i Hankook, to mi ne ide jedno sa drugim :ne:

BTW, zašto izvor nije bitan? Zašto je to tajna? Ako misliš na reviju SAT, onda mi je sve jasno :fucka:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Naravno da ne mislim na njih!  :ne:  Sad je meni jasno sta si mislio pod tim kad si spomenuo Continental..ja sam mislio da ni njih ne priznajes kao dobru gumu  :laugh:  ali sada smo se razumeli.Ma znam ja sta bi mi odgovorili vozaci RS-a na RKH .. nesto ovako ..  :fight:    :rotfl:  Ali ta Hankook guma je u mnogim "disciplinama" bila bolja od ovih zvucnih imena,ali dobro,nisam ja njihov portparol!Ja jesam naveo poredak guma u smislu koje su najpovoljnije..ali Hankook ni u kom slucaju nije jeftina guma..u ovoj dimenziji koju kolega trazi,ne bi je nasao ispod 130eura komad,a ove druge idu i do 150-160eura po komadu!   :fiju: Nista tu vise nije jeftino  :ne: 

Exception®

Kako Conti da ne priznajem pod dobru gumu kada ih ja imam :laugh: ? Nije dobra, već najbolja :bigl: . I Hankook jeste "jeftin" s obzirom da sam ja moje platio 12.500 din./kom., znači preko 150 € a dimenzije su mi  205/45 R16 :)
ΕΛΛΑΣ