Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letnji pneumatici - gume

Započeo filo, 04.05.2008. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Potvrdjujem da je resio problem sa blago krivim felnama ali moj problem je bio skroz druge prirode.
Fabricki lose sve cetiri gume, hankook s1 evo3.  Dve poprilicno vise sto pravilo vibracije na 120km/h.

Bez  razmisljanja stavim michelin

Envoyé de mon 2211133G en utilisant Tapatalk

reemark78

Ja oduvek govorim da je Hankook-u mesto pored Fulde (koja je jako zanemarena, a dobra je guma), BF-Goodrich-a, i ostalih u srednjem rangu.

Tamo je i bio pre 10-ak ili više godina, a onda je prešao u premijum segment uz ogroman marketing.

Ne treba slepo verovati tim "klasama", npr. Lassa gume svrstavaju u srednju klasu, a mesto im je u nižoj (low-budget) klasi.

Stragi21

Hankook jeste jos uvek srednja klasa, mislim sa cenom ali na testovima su medju vodećima bas sa ovim evo s3 k127.

Cude se i u servisu gde kupljene mada su mi nekako olako prihvatili reklamaciju sto mi izaziva sumnju da su mozda vec imali zalbe na istu seriju.

Sto se mene tice kumho u toj srednjoj klasi najbolji izbor ka sportskoj gumi. Kumho ps71 montiran na L3 pre 10000km i na vlaznom i pljusku se pokazao odlicno, bukvalno sam probao do proklizavanja u krivinama.

momcilo82

Što se tiče reklamacije, on tu gumu prosleđuje uvozniku ili direktno proizvođaču tako da nema šta da zateže oko toga. Ne plaća je iz svog džepa pa mu je svejedno.
E sad, koji prodavac a posebno uvoznik će priznati da ima loša iskustva sa nekim brendom...
Meni su u Kemo preporučili Lassu kao bolji izbor od Save a desilo se da je jedna bila loša, tj. fabrički kriva.

Stragi21

Skoro da je tako ali oni ce da pošalju gume na ekspertizu i retko ko ce da ti da nove gume dok se ona ne zavrsi i ako mi da nove a neka guma bude u granici dozvoljene greske naravno da ce on platiti iz svog dzepa.
Hankook 110€ a michelin 130€ po komadu za 225/40 18

Svaki normalan prodavac ce reci da ima problem sa tim proizvođačem i prestace da saradjuje sa njim dok se ne reši problem.
Konkretno ovi imaju stotine klijenata dnevno i zamisli da pocne da im pravi desetine klijenata reklamaciju.

Radonja

Trebalo bih da menjam letnji set guma sledece godine i dvoumim se izmedju Save i Kleber kakva su vama iskustva sa tim gumama sta odabrati?

wcyber

sve zavisi koliko km prelazis godisnje .. ja evo tako ostadoh na zimskim conti gumama jos od 2019. godine.. odustao skroz od kupovine letnjih

Radonja

Pa sta znam od 8-10000km prelazim, a uzeo bih neke kvalitetnije a koliko je moguce pristupacne gume po ceni.
Savu imam zimske i sa njima sam odusevljen i prezadovoljan sto se tice snega i leda jos me nigde nisu zaglavile iako se moja i ulice oko mene skoro pa ne ciste, zna da bude i dosta leda svake godine (kad padne sneg :zubo:), ali nisam siguran sta odabrati od ova dva proizvodjaca za letnje bas se dvoumim.

SasaLaguna95

Ja sam sa ljetnih Sava UHP2 prešao na Hankook Ventus S1evo2 225 45 17
Suvišno je bilo šta pricati
Gume vrijede svake pare 350e 4kom sa balansom i montažom
Sve preporuke za gume
My car = My rules !

wcyber

Citat: Radonja poslato 20.11.2023. - 11:49
Pa sta znam od 8-10000km prelazim, a uzeo bih neke kvalitetnije a koliko je moguce pristupacne gume po ceni.
Savu imam zimske i sa njima sam odusevljen i prezadovoljan sto se tice snega i leda jos me nigde nisu zaglavile iako se moja i ulice oko mene skoro pa ne ciste, zna da bude i dosta leda svake godine (kad padne sneg :zubo:), ali nisam siguran sta odabrati od ova dva proizvodjaca za letnje bas se dvoumim.

to je bas mala kilometraza za 2 kompleta guma...  meni su se ove zimske conti gume odlicno pokazale kao celogodisnje gume ..   

dosta je to para za 2 seta guma, stalno menjanje tockova/guma, a slabo se trose, pojede ih starost pre nego sara sto se potrosi

Ap0calypto

Sava all weather je mamara :D

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Vlada1001

Citat: Radonja poslato 20.11.2023. - 11:09
Trebalo bih da menjam letnji set guma sledece godine i dvoumim se izmedju Save i Kleber kakva su vama iskustva sa tim gumama sta odabrati?

Kupujem poslednjih godina letnje i zimske Kleber gume za Fluence, meni su se dobro pokazale.

Boing

Citat: Radonja poslato 20.11.2023. - 11:09
l
Tri sezone sam vozio letnje Kleber Dynaxer HP4 i bio prezadovoljan.
Pričam o normalnoj vožnji. Mada i kod brže vožnje nisam primetio da popušta.
Guma je najtiša na tržištu pravo zadovoljstvo je voziti.
Kada zimi pređem na GoodYear Ultragrip odmah primetim koliko je bučniji.
Po velikim pljuskovima nisam imao problema.
Napominjem da je u pitanju normalna do malo brža vožnja.
Za sportsku vožnju bi moralo da se plati znatno više.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

Radonja

Izgleda da ce odluka da padne na kleber, nekako me je vise vuklo na njega u odnosu na Savu, a s' obzirom da su oba brenda srednja klasa resio sam da odlucim prema nekim detaljima kao sto je lepsa sara i koliko je bucna, a kleber ipak ima mnogo lepsu saru a i tisa je.

Citat: wcyber poslato 20.11.2023. - 14:07
to je bas mala kilometraza za 2 kompleta guma...  meni su se ove zimske conti gume odlicno pokazale kao celogodisnje gume ..   

dosta je to para za 2 seta guma, stalno menjanje tockova/guma, a slabo se trose, pojede ih starost pre nego sara sto se potrosi

U pravu si sto tice starosti i trosenja, ali se ja ipak osecam dosta bezbednije kad imam dva seta, pogotovo zimi po snegu i ledu kada imam zimske gume, razmisljao sam cak i za all seasons bas zbog ustede ali je pitanje koliko ce one biti dobre za sneg i led ipak su one kompromis a nikada se ne moze znati da li su bolje za sneg ili suvo vreme tj leto, u svakom slucaju cistu zimsku gumu nista ne moze da zameni.

wcyber

zato ja vozim conti winter gumu evo vec od 2019. god ... mislio sam da uzimam novi letnji set, ali kad sam video da ova guma super ide preko leta i po kisi.. ostadoh na njima.. pri tom vozim prilicno dinamicno