Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letnji pneumatici - gume

Započeo filo, 04.05.2008. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Radonja

Terao sam ja i moje zimske sava eskimo s3+ jedne godine preko leta i nisam primetio da se lose ponasala, ali ne bih da je trosim na tim temperaturama mada sam uglavnom vozio po gradu i nisam imao duze voznje na autoputu najvise do 50km u jednom smeru, za neke duze od voznje ne znam kako bi se pokazala na 120-130km/h.
Inace sava je dosta mekana guma pa na letnjim temperaturama se povecava rizik da se penjanjem na ivicnjak isece, isto sam iz mog iskustva sa njom dao predlog drugaru da ih kupi za zimu i odusevljen je, ta guma je savrsentvo za sneg i led.

wcyber

ja sam ove conti winter vozio 170 bez problema... isao u aprilu sa njima do Beca i nazad .. nisu ni bucne ni nista.. imaju prilicno dobre ocene

kleber krisalp hp2 sam imao ranije.. bile su jako bucne leti i skripale ko lude i kllizale  :pije:

MK3

Fulda ecocont.  hp 2, kakva je?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Radonja

Ni za ovu savu nisam primetio da je bucna leti, znala je retko da zaskripi i to samo na farbi pesackog prelaza.

Ove sam ja letnje mislio da kupim
https://euroguma.rs/prodaja-guma/letnje-gume/205-65-R15-KLEBER-DYNAXER-43?filter=205%2C65%2C2215%2C3376%2C1221

I da koliko je pametno kupiti sad u ovom periodu letnje gume imaju neki mali popust i dimenziju koja meni treba, kad kazem pametno mislim na cene sad kad nije sezona i kad krene prebacivanje sa zimskih na letnje?

wcyber

moja poenta je mozda bolje trositi jedne kvalitetne zimske ili all season gume i cesce kupiti nove, nego gurati dva seta koji ce da omatore..

alexsasa

Dupli

alexsasa

Zimska guma zna da bude bas zeznuta leti posle krace kise.

Radonja

Citat: wcyber poslato 21.11.2023. - 17:31
moja poenta je mozda bolje trositi jedne kvalitetne zimske ili all season gume i cesce kupiti nove, nego gurati dva seta koji ce da omatore..

Sve je to ok sto se tice ustede novca sto nam je svima bitno, ali zimska guma gubi svoje performanse na visokim temperaturama plus se zagrevaju jos vise pri voznji  isto kao sto letnja gubi svoje na niskim, tako da sto se mene tice bezbednost je na prvom mestu jer je guma jedino sa cime se ima dodir sa afaltom.

wcyber

to sto pricate bi imalo smisla da menjate gume na svake dve god ili da kupujete premium gume tipa conti.. 

drzati kleber gumu vise od 2-3 sezone nije bas neka bezbednost.. a da za to vreme predje 15000km je bezveze..

ko sto rekoh ni ja ne bi jos uvek vozio ove conti winter gume da im ista fali, a montirao sam ih 2019..

Ap0calypto

Ja cu jedva nagurati 10 000, ako i uspem za godinu dana. Sta ce meni dva seta guma? Menjacu ove od starosti pre, nego li potrosenosti.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mladenst

Neke kvalitetnije, da ne kažem premium all season i to je to, naročito ko ne prelazi mnogo ili ko ima mahom gradsku vožnju.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

Mića71

Citat: wcyber poslato 22.11.2023. - 00:32
to sto pricate bi imalo smisla da menjate gume na svake dve god ili da kupujete premium gume tipa conti.. 

drzati kleber gumu vise od 2-3 sezone nije bas neka bezbednost.. a da za to vreme predje 15000km je bezveze..

ko sto rekoh ni ja ne bi jos uvek vozio ove conti winter gume da im ista fali, a montirao sam ih 2019..

Conti Winter 830p sam trošio 8 zima i zadnju godinu pre prodaju sam ih terao cele godine i 9--tu zimu bez ikakvih promena. Čak se i tokom leta odlično pokazala jer sam imao dva baš jaka kočenja. Nije premium džabe skuplji odnosno za duži niz godina vredi te pare. Osim eco s*anja, em bučne em  klizave.

MiomirM

Pozdrav kolege zna li neko kakve su ove Laufenn gume (175.65.15) letnje
Kemoimpex ih reklamira i na akciji su poprilicno jeftine ,lepo izgledaju al nisam nikoga cuo da ih je provozao par godina imam u planu da ih uzmem cetiri za letnji set pa ako neko ima iskustva ili je cuo nesto o njima nek napise hvala
https://www.kemoimpex.com/gume/automobili/letnje-gume-175-65-r15-84t-lk41-g-fit-eq
:)

bo ris

Pozz ljudi. Neko koristio ove ruske gume, jako je jeftina
Cordiant a cena je 3700

mire

Radije bih vozio na polovnim tigar, starim 10 godina...