Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letnji pneumatici - gume

Započeo filo, 04.05.2008. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zeljkokg76

Citat: MK3 poslato 22.03.2024. - 13:49
Oce covjek neku srednju-visu klasu. Potpuno ga razumijem sta trazi. S druge strane nece ni premium gume.
Poslato sa Samsung sokoćala
Tako nekako, srednju otprilike :)

Citat: markofpi poslato 22.03.2024. - 14:10
Relativno je sta je srednja-visa klasa i kako se to u realnosti meri. Eto, i ja bih voleo da cujem konkretne predloge.
Po meni neka srednja klasa je Hankook, Nexen, Fulda, Uniroyal, ali i one su uglavnom skoro sve eko u ovoj dimenziji. Ima nešto na kašičicu neki modeli koji nisu eko, tipa Nexen n fera primus, Uniroyal rainexpert 5...

MK3

Dodao bih i BFgoodrich

boblegend

Citat: zeljkokg76 poslato 22.03.2024. - 12:41
Neka preporuka ćaletu za klia IV, 185/65/15, da ne budu ona s*anja tipa blue, energy, eco i tipa linlong, triangle, tigar, sava, lasa...
U kategoriji ovih što si naveo, primetio sam mada nemam lično neko  iskustvo, da se često pominje Sava kao nešto kvalitetnija u ovoj konkureciji.

SasaLaguna95

Kumho?
Falken?

I ja tražim sebi za GTa 225 45 18
Al su cijene   :krsti:
Vjerovatno cu jos ovu sezonu voziti ma trenutnim Goodyear F1 Eagle Asimetric 3 2018 je dot al je šara jos uvijek dobra
My car = My rules !

MK3

Kumho mi djeluje ok guma i zimska i ljetnja. Ljetnju sam trazio Ecta ali nemaju vec samo Ecowing i to za 58.5€. Kazu ne proizvodi se u dimenziji 185/60-15 Ecta. Mada je ja nadjoh na internet. Vjerovatno im se bolje isplati Eco vatijanta.

momcilo82

Imao sam na Fabiji nove Kumho EcoWing 185/60/14, top guma u smislu buke i potrošnje goriva.

EDIT: obrisan citat cele prethodne poruke.

MK3

Jeste, ali zato mislim da je kocenje na mokrom ravno klizanju na ledu.

momcilo82

Citat: wcyber poslato 22.03.2024. - 09:36
pre 13 god kad sam uzeo scenica2  205/60/16 su bile dosta skuplje... sad vise nisu, nema razloga da ides na 55

ako su pare problem, nadji polovne skoro nove conti ili tako nesto kvalitetno i nemas problema
Bogami, skoro 20e jača cena za 60 u odnosu na 55, po komadu... Skuplje su čak i od 17-ice  :??:

wcyber

kazem, ako su pare problem bolje i dobre polovne 205/60 nego neke jeftine 205/55

no svako kupuje po svojim ubedjenjima  :nezna:

slavko_bgd

Citat: momcilo82 poslato 22.03.2024. - 20:47
Imao sam na Fabiji nove Kumho EcoWing 185/60/14, top guma u smislu buke i potrošnje goriva.

Citat: MK3 poslato 22.03.2024. - 20:49
Jeste, ali zato mislim da je kocenje na mokrom ravno klizanju na ledu.

Ne mora da znači. Ako su dobro izvedeni kanali na protektoru da dobro odvode vodu, kočenje i upravljanje na mokrom može da bude iznenađujuće dobro.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

reemark78

Dvoumio sam se na kraju između:

- Dunlop Blue Response
- Hankook Ventus Prime 4

Dunlop je skuplji 500-600 din, odlučio sam se za Dunlop, nekako više poverenja imam u njih, uvek su mi se nekako sviđale (bez pravog razloga).

Poručene 4 Dunlop Blue Response 205 55 16, 35.000 din.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Bundzija

Imam jedno pitanje za one koji voze terence

Trebalo bi uzeti nove gume za Xc90 i postoji dvoumljenja izmedju Continental i Michelina

Dimenzija 275/35 R22

- Continental SportContact 7 XL EVc
- MICHELIN Pilot Sport 4 SUV

Jedino što me buni je da li ima neke ozbiljnije razlike u voznji ako se izabere guma bez oznake SUV?

Trenutno je na autu Pireli P zero

MK3

Citat: slavko_bgd poslato 22.03.2024. - 23:54
Ne mora da znači. Ako su dobro izvedeni kanali na protektoru da dobro odvode vodu, kočenje i upravljanje na mokrom može da bude iznenađujuće dobro.
Sigurno, sve to ima uticaja kao i vrsta gume koja se koristi za ovaj tip gume. Mislim da budu one dobre prve godine do dvije, posle postanu tvrde, neudobne i nepouzdane. Volio bih da cujem necije iskustvo vezano za Kumho Ecowing i Ecsta.

zerc

Citat: reemark78 poslato 24.03.2024. - 08:55
Dvoumio sam se na kraju između:

- Dunlop Blue Response
- Hankook Ventus Prime 4

Gde si nasao Ventis Prime 4?

reemark78

Beo-car, inače nema ih nigde, Kemoimpex čeka isporuku iz Mađarske, nikako da stigne..

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka