Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letnji pneumatici - gume

Započeo filo, 04.05.2008. - 14:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

markofpi

Meni se zbog promene vozila smesni i promena pneumatika u smislu dimenzija.
U pitanju je 205/50 r17 na Meganu GrandTour. Cim preuzmem vozilo planiram da letnje gume na njemu koje su ajde da kazem solidne, skinem i stavim potpuno nove, a skiute cu vec prodati kome bude trebalo. Ono sto me "brine" jeste nesto nizi profil u odnosu na onaj koji sam navikao 50 umesto 55. Koliko je auto realno tvrdji, pogotovo po gradu i da li zbog toga juriti nesto mekse/udobnije gume i koje vaze za takve?
Zbog takvih felni i dimenzije gume nekako sam u startu odustao od all season guma. Drugi set bi bio "16.
Na kraju, pojedini me ubedjuju da na postojece felne ipak stavim all season gume jer jelte snega gotovo i da nema u Bg, a j sa 1.5dci necu bas ispravljati krivine.

reemark78

Da li se zimske gume stavljaju zbog snega ili zbog temperature?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

markofpi

I jednog i drugog. :)
Znam sta si hteo reci i u pravu si, a znas i sta sam ja mislio iako sam nespretno napisao. :)
No, znas vec da se uvek trazi alternativa ili opcija B...ako postoji.

markofpi

Savet, za koliko bih mogao da prodam letnje gume Continental Premium Contact 6 225/40 R18 Y XL sa kojima je dosao Megan? Ili bolje receno koja je neka realna cena.

Jedan par guma je sa DOT 4521.

Drugi par guma je sa DOT 1522.

Nisu nikada krpljene (bar koliko sam uspeo da vidim), nisu krive, razvnomerno potrosene itd, nisu izbledele ili ispucale. Za dubinu sare nisam siguran ali recimo da jedan par do onog indikatora istrosenosti ima 1-2mm, a drugi 2-3mm.

wcyber

nove su 100 eura komad..

kontam negde oko 50-70 eura po komadu

markofpi

Tako sam i ja pretpostavljao...bio bih vise nego zadovoljan sa 200e za ceo set ali videcemo kad oglasim.

momcilo82

Zdravo svima,

Da li na Lagunu III ph2 mogu 215/55/17? U pitanju je 2.0 benzin hečbek.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

boblegend

Možda ovde možeš da pogledaš i pronađeš  da li odgovaraju: https://vozilalizov.com/guma-felni/

momcilo82

Hvala, ima na listi ta dimenzija.

momcilo82

Na autu trenutno imam 185/60/15, tako sam ga kupio a vidim da je to jedna od fabričkih dimenzija. Da li bih mogao da montiram 185/65/15 i kako bi to uticalo (udobnost, stabilnost, potrošnja goriva i buka) s obzirom da je u pitanju razlika od 9mm u visini profila?

alexsasa

Veca udobnost, malo losija upravljivost i stabilnost, veca potrosnja i moguci problemi sa osiguranjem kod nas u slucaju neke nezgode ukoliko ta dimenzija fabricki nije navedena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

markofpi

Citat: markofpi poslato 13.05.2024. - 10:37
Savet, za koliko bih mogao da prodam letnje gume Continental Premium Contact 6 225/40 R18 Y XL sa kojima je dosao Megan? Ili bolje receno koja je neka realna cena.

Jedan par guma je sa DOT 4521.

Drugi par guma je sa DOT 1522.

Nisu nikada krpljene (bar koliko sam uspeo da vidim), nisu krive, razvnomerno potrosene itd, nisu izbledele ili ispucale. Za dubinu sare nisam siguran ali recimo da jedan par do onog indikatora istrosenosti ima 1-2mm, a drugi 2-3mm.

Zaboravih da kazem da sam uspeo da prodam gume. Ono sto me je sokirolo jeste da su one koje su bile pozadi na jednom gazecem sloju po celom obliku imale takvu strukturu da mi je vulkanizer rekao da je to trula guma!??? Na kraju sam ih prodao nekom decku za 100e sve 4. Dodao ostatak i uzeo Conti AllSeason.

baki800

Ma teško se prodaju polovne gume, nije bilo šanse da dobiješ 40eur po gumi tako da tih 100 za 4komada je sasvim ok

Sent from my RMX3472 using Tapatalk

markofpi

Slazem se, em dimenzija ne tako popularna, em polovne...ali bitno je da odu jer bi u suprotnom stajale u garazi, na kraju bile bacene.

aboki85

Samo da pozdravim Bridgestone premium brend 🫣

Do jula sam mogao reklamirati pukotine sa strane, nisam, jer su mi svi rekli da se pomirim, garanciju nece priznati. To mi je rekao i radnik u Kemoimpexu. Dot 1121, kupljene jula 2022., 59000km presle, dubinq sare 5mm na gazecem i 3mm sa strane.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk