Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Talisman

Započeo jagger, 06.07.2015. - 14:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nemanja96

Bio sam u Reno Savi, po prvi put sam u ovlascenom servisu i mogu reci perfekcija, pedantnost, preciznost, ma sve super. Trebao sam da platim 11.800din, ali na kraju nisu naplatili dijagnostiku, pa me sve izaslo 4.800-usluga servisa. Uradili su reprogramiranje ubrizgavanja ad blue tecnosti. Njihov savet jeste da sipam total clear nox i da ne cekam da mi kupali lampicu za dodavanje ad blue, vec da sipam periodicno.

P. S. Video sam uzivo Rafale, ocekivao sam da je veci, ali auto je bomba. Prelep auto.😇
Nemanja

Strulens

Cao drugari, nema puno iskustva sa EDC menjacima, citao sam svasta o njima ima raznih stavova i mišljenja.. Mene zanima kod Talismana 2021 god Facelift 2.0 dci 160 ks,  sa mokrim kvacilom, izmedju 1 i 2  brzine kada se lagano dodaje gas osecaj je kao da se auto na 1 sekund zaljulja na saltanju posle toga sve brzine idu odlicno, nema proklizavanja, udara, bilo cega loseg, samo taj momenat kao da se blago zaljulja... Zanima me da li je to normalno ili nije... Neko ko ima Talismana sa tim motorom da li ima taj osecaj, nije stalno ali se desi, kad odlucnije dajes gas uglavnom se ne oseti. Hvala.

Nemanja96

Citat: Strulens poslato 06.04.2026. - 20:48Cao drugari, nema puno iskustva sa EDC menjacima, citao sam svasta o njima ima raznih stavova i mišljenja.. Mene zanima kod Talismana 2021 god Facelift 2.0 dci 160 ks,  sa mokrim kvacilom, izmedju 1 i 2  brzine kada se lagano dodaje gas osecaj je kao da se auto na 1 sekund zaljulja na saltanju posle toga sve brzine idu odlicno, nema proklizavanja, udara, bilo cega loseg, samo taj momenat kao da se blago zaljulja... Zanima me da li je to normalno ili nije... Neko ko ima Talismana sa tim motorom da li ima taj osecaj, nije stalno ali se desi, kad odlucnije dajes gas uglavnom se ne oseti. Hvala.

Da li si radio servis menjaca i koliko ima predjenih kilometara?

U januaru sam primetio da je malo cimnuo (kao da je zastucao-jedva da se osetilo), ali je bilo bas hladno napolju, odmah ga upalio i jak gas. Od tada, pa evo do sada, to se vise nije desilo.
Moguce da je bila velika viskoznost ulja u menjacu ( hladan), pa da je doslo do toga. Kada se auto, menjac zagreje, ne bi trebalo da cima izmedju brzina.
Nemanja

Strulens

Auto ima 140 hiljada pravih, po svemu sudeci nije menjano ulje u njemu do sad,  ovo se oseti  kad je vruc i hladan, nije trzaj menjaca nego blago ljuljanje sasije pri samoj promeni izmedju 1 -2 brzine na malom gasu, sve ostale brzine rade besprekorno.  :nezna:

Ap0calypto

Ono što ja radim na sličnom menjaču, kad je zima. Pre kretanja prebacim u rikverc, i držim na oko 1000 obrtaja, nekih 15 sekundi. Prvo prebacivanje iz prve u drugu bude dosta lakse, jer hidraulično ulje bude tecnije.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

webad

Ja imam ph1 2.0dci 160ks. Kontam da je isti motor/menjac, mislim da nisu oko toga menjali mnogo (mozda, ali veliko mozda, nesto softverski). Ja nemam te probleme koje si opisao.
Moj je kod mene od svojih 120kkm kada je dosao iz FR, sada je na 150kkm. Tamo u domovini mu menjali ulje na ~80kkm bez evidencije ikakvih problema pa kontam da je preventivno (citaj: redovno odrzavanje). Ja sam mu menjao pre 2kkm, skoro 70kkm kasnije isto sa ciljem "redovnog odrzavanja".
Mozda da razmislis o tome. Da neko strucan to odradi a pre toga i proveri dijagnostikom (i kako sve vec treba, necu da se pravim pametan po tom pitanju)

Strulens

Auto ima kompletnu istoriju, svi servisi su radjeni na vreme u ovlacenom,ali nema zapisa o servisu menjaca. Generalno me zanimalo da li je to neki problem i da li se desava kod clanova koji imaju 2.0 dci sa 160 ks ovaj je ph2 ali sto kazes vrlo moguce da je isti motor i menjac u ph1.

Nemanja96

Citat: Strulens poslato 07.04.2026. - 17:53Auto ima kompletnu istoriju, svi servisi su radjeni na vreme u ovlacenom,ali nema zapisa o servisu menjaca. Generalno me zanimalo da li je to neki problem i da li se desava kod clanova koji imaju 2.0 dci sa 160 ks ovaj je ph2 ali sto kazes vrlo moguce da je isti motor i menjac u ph1.

Jesi uradio sta?
Od januara 2019.god je ubacen taj M9R motor 2.0dci sa 160ks i 200ks. Menjac je (edc) getrag 6dct 451.
I na kraju, bio ili ne bio menjac, uradi servis menjaca ako hoces da te sluzi.
Nemanja