Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

2016 Scenic IV

Započeo Perkee, 22.02.2016. - 21:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Calibra je vec na 2.0T 200 HP imala na sva 4 tocka pogon

mire

Vozio sam sinoć malo novi Scenic. Ostajem pri onome da mi se najviše sviđa u celoj novoj gami. Kvalitet enterijera je vrhunski, čak mi se čini da je bolji nego u talismanu. Vrlo je tih i prijatan za vožnju. Motor na probanom autu je 1.6dci biturbo 160ks, a menjač EDC. Na 130km/h troši nešto ispod 7l/100km, a na toj brzini je i stvarno mala buka u kabini. Baš se ističe po tišini, koja je uporediva sa vw golfom.

Zamerio bih ne baš dobar adaptivni cruise control - na autoputu usporava zbog vozila koja nisu u istoj traci. Konzola ima dosta izraženu oštru ivicu u koju nogom udaraju i vozač i suvozač. Takođe, mislim da pozadi ima najmanje mesta od svih scenica do sada. Za decu ima više nego dovoljno mesta, ali za odrasle putnike i nema baš.

Oprema je neka... napucana, pojma nemam kako se zove. Čudi me da taj primerak nije izložen na sajmu.

Slike su loše, telefonom napravljene, po mraku...

Grle

Mire hvala na utiscima...
.
Ako je 160 ks mora biti Bose Energy...
Da li je scenic koji si probao bio grand ili običan?

Sećam se cenovnika za nove scenik-e. Nešto ispod 30ke... :hmm:

Saćipko

Ja juce na sajmu video 24.600

I meni se bas nije dopao prostor pozadi. Lep i spolja i unutra, i vrlo podseca na captur. Prvi put ga videh uzivo. Vrlo lep auto, ali mi se na blic ucinilo da u senik 2, koji sam imao, ima.vose mesta na zadnjoj klupi. Mozda je opticka varka. Oprema napucana i na sajamskom modelu.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Grle

Mislim da sam cifru video na sajtu renoa....
Što se izgleda tiče, na jugo da staviš 20 coli felnu (il 21) zgledaće dobro  :rotfl:...Mada je scenic, posle koleosa, meni bar najlepši reno iz poslednje generacije

Vrlo mi je čudno da grand scenic ima malo prostora nazad...

mire

Citat: Grle poslato 01.04.2017. - 08:20
Mire hvala na utiscima...
.
Ako je 160 ks mora biti Bose Energy...
Da li je scenic koji si probao bio grand ili običan?

Verovatno jeste, ima i Bose ozvučenje. Običan je, nije grand.

Nema na čemu, uvek prenosim kad probam nešto. :ok:

damal

Pozadi definitno nema dovoljno mesta za odrasle (ili razvijenije tinejdzere :-) ). Pre svega je problem u visini neba.
Bio ja sa klincima na sajmu da "uzmem" meru... C-max, C4 Picasso... svi imaju komotniji smestaj i vise nebo na zadnjoj klupi.

Sent from my iPad using Tapatalk

zaxknez

Već sam komentarisao prostor pozadi, ne neviđeno. Ne mogu da shvatim da su zaHebali osnovnu stvar za porodični auto koja je bila zaštitni znak Senika. Ili to više nije porodicni auto!?

mire

Hm... Meni nije problem bio u visini, iako ovaj model ima panoramu i nešto jači okvir oko nje, a ja imam 192cm. Problem je u prostoru za noge.

mladenst

Super  :ok: Kako ti se cini motor sto se snage tice u Scenicu, smeta li ta polica nazad kolenima kao sto se prica. Eventualno jos o tom ekranu sto se odziva tice, jel radi sporo ili tecno otvara funkcije? Preglednost napred, nazad. Ako se setim jos nesto...
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

mire

Preglednost je baš dobra i jako je prijatno sedeti u njemu. Napred je sve otvoreno, stakla na sve strane. Pozadi... naravno, ništa se ne vidi kroz zadnje staklo, ali se lako vozi na retrovizore, a za one manje vešte postoji i kamera. Multimedija je ok, sasvim je korektan odziv, ali mislim da su neke komande malo haotične. Na primer, pustiš muziku sa telefona i 20 minuta kasnije se uređaj sam ugasi ako motor ne radi. Kada ga ponovo upališ, on pusti radio (ili usb, zavisi šta je prethodno sviralo), a da bi se vratio muzici sa telefona, moraš da prođeš kroz dosta menija.

Instrument tabla mi je i dalje odvratna i tu nema pomoći. Aj što je digitalna, što mi se u strartu ne sviđa, nego je i ekran očajnog kvaliteta. Peugeot ima puno bolje ekrane u 3008 i 5008, na primer. I da, ovaj scenic deli instrument tablu sa drugim modelima, za razliku od prethodne dve generacije.

Polica pozadi mi ne smeta, bude mi iznad kolena, ali mi noge idu oko sedišta jer sam krakat. Neko niži bi mogao bolje da se spakuje. Da napomenem, probao sam da sednem "iza sebe", pa to u startu podrazumeva prilično pomereno prednje sedište pozadi.

djiuliju

Video, sedeo, ogromno razocarenje...jedva sam usao pozadi. O cemu vise da pricamo, ako scenic nema mesta za odraslog coveka na zadnjoj klupi  :nezna:

Aca BG

xrgrands

Aca BG

Volvo je malo skuplji  :kez: